Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hija87

Numer telefonu w wyszukiwarkach - problem

Polecane posty

Gość Hija87

Witam. Mam pewien problem. Po wpisaniu mojego numeru telefonu do wyszukiwarki pojawia się kilkanaście stron na których kiedyś ten numer umieściłam (korepetycje itp.) Czy jest możliwość, żeby to jakoś zablokować, tzn. żeby osoba, która ewentualnie wpisze mój numer w google nie znalazła tych stron na których go kiedyś wpisywałam? Będę wdzięczna za odpowiedź.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to napisać do administratora strony z prośbą o usunięcie.

Gość Roberto Zwiserto
No to masz problem- internet ma doskonałą pamięć :P

Gość i dlatego lepiej jest miec
do korepetycji drugi nr tel....

Gość Hija87
Jednak mają rację ci, którzy twierdzą, że kłamstwo ma krótkie nogi... Zaplątałam się w nich nieco i teraz nie mogę pozwolić, żeby pewna osoba dowiedziała się co wcześniej robiłam. Są jeszcze jakieś inne sposoby?

Gość Roberto Zwiserto
Nie istnieje żaden skuteczny sposób.

A dawno temu to było? Jest jeszcze taka opcja, żeby wcisnąć kit, że ten numer masz od niedawna, a wcześniej należał do kogoś innego :p

Nawet jak te numery znikną z sieci, to zawsze zostaną w indeksie wyszukiwarki. Jedyne co możesz zrobić to dodać więcej takich stron z numerem, gdzie przedstawisz się w lepszym świetle.

Gość Hija87
Perwersja też o tym myślałam, ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby jeszcze bardziej brnąć w te kłamstwa :)

Myślę, że to zależy co powiedziałaś, w jakim celu, kim jest lub chcesz, żeby była dla Ciebie ta osoba :)

Gość Hija87
Skłamałam pewnej osobie poznanej przez internet na temat mojego imienia i miejsca zamieszkania. Początkowo myślałam, że to będzie tylko taka tam przelotna znajomość, ale teraz myślę, że może to być coś więcej. Poprosił mnie o numer telefonu, a ja teraz kryguję się bez sensu, żeby tylko to jakoś odsunąć w czasie, bo jeśli znajdzie tamte strony to dowie się, że kłamałam.

Gość klamstwo nie ma nog
kup karte startowa :D

Ale to niewiele zmienia. Jeśli chcesz, żeby był kimś więcej to wcześniej czy później pozna Twoje prawdziwe imię i miejsce zamieszkania. Lepiej to odkręcić teraz, póki kontakty są internetowe, łatwiej będzie się przyznać niż twarzą w twarz. Może powiedz, że bałaś się podać prawdziwych danych itd. Próbuj :)

Gość Romano-Sexmacher
Kup nowy starter za 5 zl i ten nowy numer podaj :D

Gość niestety numer czy zdjęcie
raz wrzucone do sieci to juz zostaje tam na wieki i żyje swoim zyciem radze zmienic numer

Gość Hija87
Chyba faktycznie w końcu będę musiała mu się przyznać, ale boję się jak on zareaguję. Skłamałam rzeczywiście dlatego, że bałam się tak od razu wszystkie swoje dane podawać, a potem jakoś głupio było tak nagle wyskoczyć z: hej, a wiesz, że tak naprawdę nie mam tak na imię? :) Jak myślicie jak on może zareagować?

Gość zalezy ile ma lat
m.in.