Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska__________

Czy wynająć z narzeczonym mieszkanie czy poczekać rok i wziąć kredyt?

Polecane posty

Gość kaska__________

jak w temacie. Co byście zrobili? Jesteśmy już 3 lata razem. Gdybyśmy poczekali to byśmy mieli więcej oszczędności, jednak wiadomo.. Chciałoby się razem mieszkać. Jak było u Was?

Gość sfzscfs
lepiej wziac kredyt. Po co komus obcemu placic za nic

zależy, na co was stać kredyt plus czynsz będzie droższy niż wynajem

Gość RAMIKAA
kredyt. wynajem to bezsens 🖐️

a macie możliwość wziąć kredyt już teraz i spłacać go zamiast komuś kieszeń na wynajmie nabijać? Moja znajoma skończyła z wynajmowaniemm, gdy skalkulowała, że rata kredytu na własne M wychodzi kilka stówek drożej od czynszu jaki musiała komuś płacić.

Gość kaska__________
No właśnie nie możemy wziąć kredytu na dzień dzisiejszy.. Gdyby była taka możliwość to na pewno byśmy już wzięli.

Gość wynająć bo przez rok ocenisz
czy to faktycznie ON i czy warto pakować się z nim w kredyt :)

Gość RAMIKAA
no to chyba nie macie wyjścia ale mieszkacie tam gdzie teraz i czekacie rok by wsiąść kredyt albo rok wynajmujesz a po roku bierzesz kredyt 🖐️ albo albo.

Gość kaska__________
Teraz mieszkamy osobno, z rodziną. Jeżeli mieszkalibyśmy osobno, to wzięlibyśmy kredyt z wyższym wkładem własnym(ale też niskim), a jeżeli nie to byśmy wzięli z bardzo niskim wkładem albo w ogóle bez.

Gość sesesesee
Jesli za wspolnym mieszkaniem teraz przemawia jedynie chec bliskosci z partnerem to bym sie wstrzymała i odkladala pieniadze. Nie chodzi mi o tym, ze ten powod nie ma znaczenia ale jesli nie macie konfliktow w rodzinie i mieszkanie dalej tam gdzie dotychczas nie jest jakos szczegolnie uciazliwe to chyba lepiej poczekac

Gość kaska__________
Z jednej strony chęć bliskości a z drugiej to, że ja mam dosyć ciągłych uwag rodziny itd. Ale mogłabym to przetrwać jeszcze..

Gość megi12348888
Wejdź na stronę internetową www.m_finanse.systempartnerski.pl/kredyty_mieszkaniowe.html ... Masz ofertę 12 banków... można poczytać... choć najlepiej wypełnić wniosek o kontakt z konsultantem z konkretnego banku, bo bezpłatnie wszystko Ci wyjaśni... Ja tak brałam... złożyłam wniosek o kredyt do 3 banków... a potem wybrałam najlepszą ofertę... akurat dla mnie nalepszy był millenium, ale to zależy od profilu klienta i od aktualnych warunków/promocji