Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justi2998

czy bolal was porod???

Polecane posty

Gość Justi2998

czy jest ktos podobnie jak ja cierpiacy przy porodzie?

Gość jezusie
e no co ty :D:D:D:D Ale Tobie pewnie chodzi nie o bóle porodowe tylko o to czy wypychanie (moment parcia) dziecka na świat boli. Tak???????

Gość dsfsdfsd
mnie tylko lekko gilgotalo i czulam jakby mnie komar tam ugryzl

Gość klara_pawelec
tak

Gość Justi2998
dokladnie tak jezusie

Gość mnie ten moment nie bolał
ale był strasznie wyczerpujący

Gość Justi2998
ulna wlasnie nie kazda cierpi. znam takich ktorzy rodzili15minut i nawet nie pamietaja porodu a ja rodzilam12 godzin wiec cos o tym wiem!

Gość jezusie
12 godzin parcia????? Dali ci jakiś medal??? Pisze poważnie. Ja pierwsze dziecko nawet nie poczułam że już urodziłam a drugie było troche większe i troche więcej trudności mi to sprawiło ale źle tego nie wspominam.

Gość samanta rewolucjonistka
sam porod mnie w ogole nie bolal,czulam tylko ze musze przec i wyparlam i samo to wypieranie trwalo chyba z 5-10 min :) Ale skurcze to jakas masakra byla,ale i tak nie zaluje i wole rodzic tak niz miec CC bo jedna mialam i juz wiecej nie chce!

Gość Justi2998
powaznie urodzilam po 12 godzinach , na skurcze juz nie moglam wytrzymac a lekarze do mnie take cos,,DAMY PANI ZASTRZYK NA PRZYSPIESZENIE SKURCZY myslalam ze tam umre ale po 12godzinach urodzilam piekna dziewczynke na sali zemdlalam i z tego wszystkiego zapytalam pani obok czy cos do mnie mowia choc to tylko moje urojenie

Gość Justi2998
masakra jakas

Gość jezusie
a ile córcia ważyła??

Gość normalna12345
ból brzucha norma... mnie tylko 3x zaboloało tak dokładnie moj porud trwał ok 15 minut. Alee napewnoo nie chciala bym tego teraz powtarzac;)

Gość Masakra 3333
Ja mialam poród wywoływany,mialam jeszcze 2 tyg do terminu ale z powodu nadciśnienia i pojawiającego bialka w moczu kazali rodzić!!! Trwalo to 15 godz,3 oksytocyny,dopiero po 3 coś ruszyło,najgorsze z tego wszystkiego bylo masowanie szyjki! Bóle trwaly jakieś 8 godz,długo musialam przeć w różnych pozycjach by dziecko w kanał weszlo,ale te parte już tak nie bolały,były ulgą,samo wypchnięcie też nie bolało aż tak. Chyba nie mialam tak żle bo jak urodzilam tak zapomnialam o bólu,bylam z siebie bardzo dumna że dałam radę i psychicznie przygotowana do bólu!Pierwszą miałam cc,bałam się wtedy strasznie porodu,tego bólu,były wskazania do ciecia naglego w 8 mies,bylam zadowolona że tak sie to wtedy potoczyło.

moje bole parte trwaly 5 minut-tak mam w ksiazeczce (2 faza porodu) parlam dokladnie AZ 2 razy ;) wtedy czylam juz tylko ulge a nie bol a pierwsza faza przy 1 porodzie wywolywanym trwala 23 godziny a przy drugim porodzie nie wywolywanyum 4 godziny (chodzi od zera do pelnego rozwarcia) a niby wywolany porod (mam na mysli oksytocyhne, masaze, czopki) szybciej powinien przebiegac

a z bolem to bylo tak ze 1 porod mnie strasznie bolal- z uwagi na to ze trwal bardzo dlugo i byl wywolany (dopoki nie podali mi oksytocyny-mialam juz 5 cm rozwiacia to byl byl taki jak podczas okresu) drugi porod byl lajcikowy, 4 godziny i po krzyku ;) skurcze w szerokich odstepach czasu, polozne smialy sie ze malej sie nie spieszy ;) gorzej bolalo mnie przy leczeniu zeba zadnego placzu, czy darcia sie u mnie nie bylo ;) znieczulenia tez nie potrzebowalam wiec nie bylo tak zle

Witam.... ja mam juz 4 letnia coreczke co do mojego porodu nie bylo latwo ale i nie bylo az tak strasznie od poczatku urodzilam 2 tygodnie p terminie po 7 oksytocynach, i zielonych wodach plodowych ...koszmar porod trwal jakies 27 godzin w tym 15 min samo wyparcie dziecka ...praktycznie nic nie bolalo:) porod jak porod wspominam tylko moment polozenia dziecka na mojej piersi........ a bol poszedl w zapomnienie