Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Noworoczna pytalska

Maluchy, które późno zaczęły siadać i wstawać.....

Polecane posty

Gość Noworoczna pytalska

Proszę o wpisy mam dzieciaczków, które nie za wcześnie zaczęły podnosić się do stania czy siadać. W jakim wieku to się zaczęło ? Mieliście jakieś obawy co do ich rozwoju,chodziłyście na rehabilitację, zasięgałyście opinii lekarzy, czy nie martwiłyście się i czekałyście spokojnie aż samo zacznie ? Moje dziecko ma 9 miesięcy jeszcze się nie podnosi. Ja nie widzę powodu do obaw, wiele dzieci wstaje dopiero w okolicach roczku. A jak to było z Wami ? Z góry uprzedzam, że nie chcę, by był to temat, gdzie mamy chwalą się dzieciaczkami, które szybko zaczęły. Nie chce wpisów typu "A moje wstało, jak miało 7-8-9 miesięcy. Interesują mnie tylko doświadczenia mam, których dzieci wstawały później.I kiedy wg. Was jest późno ?Czy jak 9 miesięczniak nie wstaje, to znaczy, że należy do mniejszości ?

Gość tak myśle
Ja nie miałam takiego problemu ale moja kuzynka chyba tak-mały miał skończone 10 mies jak usiadł sam i prawie 16 jak zaczął wstawać i pomału chodzenia się uczyć.Teraz ma krzywe nóżki koślawo chodzi ona ciągle zwleka z wizytą u ortopedy mino że od urodzenia z nim nie była.