Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LKCHGIDJDJB

zobaczcie jakie te pieski sa biedne

Polecane posty

Gość łazienkowa panni
:(

Gość kasienia :)))
Gdyby nie mój lucjusz to pewnie wzięłabym jednego ze schroniska. Ludzie to jednak głupi gatunek nie potrafią docenić tego co jest blisko, kierują sie swoimi zachciankami. Nawet sie nie zastanowią czy biorąc taką psinkę pod swój dach czy będą te psiaczki potrzebowały jakiejś opieki. Jejku jak ja sobie pomyślę gdybym miała teraz wywalić mojego lucjusza na dwór to aż serce mi sie ściska.

Gość ddrfhthjjk
proszę was zaadoptujcie tego pieska - serce mi sie kroi

Gość yehahahahahah
i tę łapkę tak podnosi :( bardzo mi go żal. mieszkam w bloku mam już psa (ze schorniska) nie mogę brać drugiego :(

to tylko i wylącznie wina ludzi - być może i także Wasza. Kupujecie psy z gield czy ogloszeń, kundelki i "rasowe" bez rodowodów a potem się dziwicie, że tyle biedaków w schroniskach bo z psa nie wyrósl prawdziwy labrador i wiele innych przyczyn. Skoro tak wszystkim ludziom żal tych piesków to dlaczego psa dla siebie szukają np na allegro czy po znajomych zamiast wybrać się do schroniska po jednego biedaka? Nie ma różnicy czy się kupi spaniela bez rodowodu na gieldzie czy weźmie pieska ze schroniska - kundel to kundel pies bez rodowodu takowym jest to raz, a dwa nie rozumiem oburzenia niektórych ludzi w Polsce (z czego pewnie wynika, że decydują się na psy z targów przypominające psy rasowe) że sformuowanie "kundel" jest obraźliwe. Pies to pies niezależnie od tego kim są jego przodkowie może być najwspanialszym psem na świecie. Skoro w Polsce jest przerost - za dużo psów to ludzie powinni myśleć rozsądnie i albo adoptować psa ze schroniska albo kupować rasowego z rodowodem z normalnej, porządnej hodowli. żeby nie bylo nie kieruje tych slów konkretnie do autora topiku czy osób wypowiadających się na nim a do ogólu.