Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zołzowatazołza13

czy to jest normalne??

Polecane posty

Gość zołzowatazołza13

Czy uważacie, że w porządku jest dawanie w prezencie (urodzinowym, świątecznym) używanych i często zużytych ubrań i zabawek??

Gość iryyss
nie to raczej hamskie...

Gość zołzowatazołza13
też tak czuję, ale zaczynałam się zastanawiać, że moze to już taka norma, gdy moje dziecko dostało po narodzinach, od szwagierki używane i cuchnące wilgocią ciuchy, a do tego brudną używaną maskotkę i piszczka... W prezencie na święta dostała 2 pary znoszonych body, rozciągnięty golfik i brudną lalkę

Gość kijevna
to nie jest w porządku - chyba, że bratowa biedna i na nic ją nie stać - nawet na mały drobiazg

Gość zołzowatazołza13
Nie jest biedna, nie na tyle, żeby nie mogła kupić drobiazgu...

Gość zołzowatazołza13
A jak "grzecznie" zakończyć robienie sobie nawzajem prezentów, bo już denerwuje mnie to, że ja staram się przez cały rok myśleć o jej dzieciach, kupuję prezenty już wcześniej i jest to dla mnie niemałe obciążenie, a ona kupi coś w ciucholandzie albo wyciągnie z szafy używany ciuch lub zabawkę swojego dziecka i uważa sprawę za załatwioną...

Powiedz jej grzecznie,że lepiej byłoby skonczyc z prezentami poniewaz(zbirasz na cos)wymyśl coś sensownego...albo następnym razem podaruj jej dzieciom również używane prezenty...wiem ze to hamskie,ale jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie:)

Wiesz co,zaraz mi sie przypomina sytuacja która miała miejsce kilka lat temu w mojego meza rodzinie postanowilismy ze zrobimy sobie nawzajem prezenty...i co było po rozpakowaniu z naszej strony???gorycz i żal:(skarpetki na 5 palców,a mąż dostał kaszlącą popielniczke myślałąm ze to 1 kwietnia(prima aprilis)ale na tym sie zakonczyło...a my???dla kazdego z osobna prezent do 50 zł...ech powiedziałam krótko i zwięźle na prezenty się juz nie zgadzam:)