Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iryyss

figura po ciąży

Polecane posty

Gość iryyss

hej mamuśki... mam pytanie jak wasze brzuchy po ciąży?? moja córcia ma 13miesiecy a mój brzuch nadal straszny... co robic?

Gość a może potzrebujesz diety
Ducana?? Ja w ciąży pzrytyłam mało - 9 kg, ale później folgowałam sobie.... 'skoro wszytsko straciłam przy porodzie" i utyłam.... Później dieta Ducana i obecnie jest 168 cm wzrostu i 54 kg wagi;) i tak już od roku. Polecam.

Gość marynazwawki
co robicie dziewczyny żeby mieć fajny brzuch po ciąży? na tyle oczywiście na ile to możliwe kupujecie jakieś super ekstra kremy za milion złotych, czy zwykły tańszy lub oliwka? jakieś masaże...? przygotowanie przed ciążą? czy zostawiacie go samemu sobie i nic nie robicie?:P

Odpowiednie odzywianie kochane:) i ćwiczenia i wszystko bedzie ok:) oczywiscie efekty nie będa po tygodniu czy dwóch....cierpliwosci i będzie ładny brzuszek::)

a co na cellulit? litości w pierwszej ciąży jak dostałam to mam nadal, kremy nie pomagają, jakieś masaży specjalene może, czy raczej dieta i ćwiczenia? czy wszystko po trochu?

dieta i ćwiczenia...całkowicie na pewno nie wyeliminują ale pomogą. Są takie zabiegi jak elektrostymulacja..one tez pomagają..ale to już taka droższa półka

Gość tylkoo i wyłącznie
hula hop

a jak komuś nie wychodzi krecenie:P heh jako mała dziewczynka kręciłam ile wlezie a teraz jakoś szybko mi spada z bioderek:P

Gość do Dagi
kręcenie tzn jazda na rowerku?

ja w kazdej ciazy przytylam poo 20-22 kg a brzuch po zjechaniu nadprogramowych kg sam zrobil sie plaski moze to wina genow-nie wiem ja troche cwiczylam (rowerek, biegi) i zawsze sie smarowalam roznymi kremami

Gość do Dagi
ja brzucha nie mam, ale mam grubsze uda, tyłek większy, jak to "zgubić"??? jak wyeliminuje słodycze, pieczywo i ziemniaki to da radę schudnać?

oczywiscie ze da rade :) ale te partie ciala najwilniej chudna i najpozniej najpierw twarz, ramiona, piersi a dopiero pozniej brzuch, uda, pupa ale warto probowac i wytrwale dazyc do celu :)

Figura po ciąży to kwestia indywidualna każdego organizmu. I nie ma reguły jak szybko odzyska sie ją po ciąży. Mi np urósł tylko brzuch, nigdzie więcej nie przytyłam i po ciąży jakoś z 4 miesiące zanim skóra wróciła do normalnego stanu, ta ciemna kreska została troszkę dłużej a brzuch wrócił szybko do normy. Natomiast moja koleżanka też szczupła jak ja jest 1.5 roku po porodzie i bardzo sie użala na swój brzuch pociążowy, więc reguły nie ma :(

Gość iryyss
no ja duzo przytylam w ciąży ale zrzuciłam zaraz po porodzie. nie jestem gryba waże 48kg. Z tym ze mój brzuszek jest straszny chodziło o rozstępy i blizny i wogóle mam troche skóry obwisłej i sie zastanawiam czy kremy lub gimnastyka pomoze?

Gość helioska
ja waże 64 kg, udo w najgrubszym miejscu 60 cm !!! :-( wzrost 164 cm. chcę schudnąć, ale nie umiem odmówić sobie słodyczy, pieczywa, ziemniaków, smażonych kotletów :-(

miałam na mysl kręcenie hoola hoopem:):) tam wyzej:D a nie rowerkiem:) na kazdą partię ciała brzuch, uda, pupa...sa dobre ćwiczenia:) ja chodze dwa razy w tyg na aerobic a jak nie mam czasu to w domku ćwicze i nie ejm tłusto i słodko i jest ok a rozstepy...to juz inna bajka..tego badziewia nia da się pozbuć...zadne kremy tu nie pomogą:( pęknięcie skóry jest bardzo głębokie...ja akurat ich nie posidam. W ciazy i przed i po zawsze smaruję się balsamami.....ale mam kolezanki co tez się smarowały i mają wiekie rozstepy...moze to wina genów...nie wiem

Ja 2 m-ce po porodzie już byłam o 1 kg lżejsza niż przed ciążą, wchodzę w dżinsy które już miałam oddać do caritasu. Co do brzucha to oprócz brązowej kreski praktycznie nie ma śladu po ciąży, żadnych rozstępów ani obwisłej skóry, też myślę, że to zasługa genów. A co do zrzucania wagi to sądzę, że w dużym stopniu przyczynia sie do tego karmienie piersią.

Gość jjjjjjjj jjjjjjjj
ja mam za to odwrotny problem - po porodzie wazylam kilka kg mniej niz przed ciaza. Zachodzac w ciaze wazylam ok 47 kg teraz gdy mala ma 4 mies waze 43 kg. POdczas karmienia juz nie chudne jednak źle mi z ta waga- porobily mi sie rozstepy na piersiach, boje sie ze jak skoncze karmic zostana mi miniaturowe f;laki bo tak duzo schudlam, a wczesniej mialam spory biust. Co do reszty ciala to wygladam raczej jak worek na kosci ale mam nadzieje ze jak skoncze karmic to jedzac tyle co jem wroce do tych 47kg :)

Bardzo dużo zależy od genów. Ja nie miałam dużego biustu ale taki sobie średni, jednak po wykarmieniu 2 córek ( obie po rok) z moich piersi nic nie zostało, po prostu znikły :( Brzuch też już nie taki jak kiedyś - mam rozstępy mimo że używałam w pierwszej ciąży oliwki dosyć obficie, w drugiej super-drogiego-specyfiku-z-apteki. A do tego szorowałam się na sucho myjką... Wszystko na nic. Geny (na tyłku też mam rozstępy zrobiły się podczas dojrzewania jak rosłam).... No i został też flak po brzuchu. I od razu mówię, że to nie kwestia wagi, bo w ciąży utyłam w normie - 12 kg. Przed drugą ciążą ważyłam 50 kg (wzrost 164cm) a obecnie 47 kg. Wiec tu jest ok. Ale brzuch sflaczały :( A miałam kiedyś śliczny płaski brzuch... najgorsze ze nie mam czasu przy dwójce małych dzieci chodzic na siłownię....

Gość dieta dukana
polecam, działa bez ćwiczeń, wyeliminować cukier, pieczywo, ziemniaki, więcej znajdziecie w googlach :-) Po 2 tyg już uda, biodra szczuplejsze o 3 cm :-) ale trzeba przestrzegac diety, by nie wrócić do dawnej figury. Nie ma głodzenia się, można się objadać (duszonym kurczakiem, rybą, jogurtami o%, jajkami), nie chodzi się głodnym.

Gość niezłe z was kloce
:o kobiety po urodzeniu to już nie kobiety tylko MUTANTY bleee z wielką dziurą w kroczu fuj