Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweetniuniaaaa

ciaza?

Polecane posty

Gość sweetniuniaaaa

Hej, mam 19 i lat i bardzo nieregularnie cykle, ktore wahaja sieod 23 do 39 dni.Wczoraj w nocy, a dokladnie dzisiaj kochalam sie ze swoim chlopakiem(staly partner), niestety alkohol pomogl chwila namietnosci i kochalismy sie bez gumki. Okres mialam od 19 grudnia(przecietnie trwa 6-7 dni) i boję się ze moglam zajsc w ciaze. Wiem ze tydzien po okresie sa dni nieplodne a pozniej plodne, wiec generalnie bylam na granicy tych i tych, ale biorac pod uwage ze plemniki zyja do 72 h w organizmie kobiety moge byc w ciazy. A wy jak uwazacie? prosze o rade osoby znajace sie na rzeczy, a nie potepianie mnie.Dodam ze rano mierzylam temperature w pochwie i wynosila 37,1. Prosze o pomoc.

jednorazowe mierzenie temperatury nic ci nie powie, ale trafiliście w ryzykowne dni, cóż - ciąża prawdopodobna, test możesz zrobić za 10dni, a lepiej za 2 tygodnie. nie mam zamiaru cie potępiać, sex ludzka rzecz, pożądanie tez :) ja wyszłam za mąż jak miałam 19 lat :)

Gość sweetniuniaaaa
dziekuje, tak, wiem wiem ze jednorazowe mierzenie temparatury nic mi nie powie ale gdzies wyczytalam ze po zaplodnieniu temperatura powinna wynosic powyzej 37, stad ten objaw

Plemniki żyją do 5 dni :) Dzisiejsza, ani jutrzejsza temperatura nic nie znaczy, bo do zapłodnienia nie dochodzi w kilka godzin, ani objawy nie są natychmiastowe. Jeżeli masz teraz krótszy cykl no to ups, ale zawsze możesz liczyć tym razem była to ta dłuższa wersja. Tak czy tak czeka cię sporo stresu do najblizszej spodziewanej @. Ale statystyki mówią, że w Twoim wieku ok 25-30% stosunków w dni płodne kończy się ciążą, do tego ok 50% zapłodnionych jajeczek się nie zagniezdża. Nie martw się na zapas

Gość sweetniuniaaaa
ostatni cykl trwal 39 dni-najdluzszy