Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sabrina79127

Odżywanie w ciązy co wolno, a co nie??

Polecane posty

Proszę już doświadczone koleżanki o informację co jadły w ciąży a czego unikały??? Na co miały smaki ?? Będzie to bardzo pomocne dla tych jeszcze nie mam:)

Ja nie jem nic, wszystko takie strasznie szkodliwe i pełne konserwantów i nie chce truć mojego kochanego synusia :)

Gość ocet
poszukaj w google albo w wyszukiwarce kafeterii!!TEN temat byl milion razy walkowany

Gość polajna
jaką trzeba być debilką, żeby brać na poważnie słowa Toli ;]

No nic nie jem odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży :) Chyba nie myslałaś że będę w ciąży jeść chemie i truć swoją dzidzie :)

też czytałam ,że sera pleśniowego nie wolno, ale nie wiem czemu, poza tym nie wolno: surowego mięsa(tatar), surowych ryb (sushi), surowych jaj(np.domowy majonez),

możesz jeść wszystko co zdrowe; warzywa, owoce, ryby, mięso mleko i jogurty, pieczywo,

Gość kijevna
pleśniaków się nie je ze względu na te bakterie pleśniowe - inne sery można o ile są z mleka pasteryzowanego... wątróbkę, marchew czy tuńczyka można, ale nie za dużo, trzeba uważać na surowe mięso i ryby, na wędzone rzeczy również...a jaja ponoć trzeba parzyć przed użyciem ze względu na gronkowca

no wątróbki nie właśnie, bo ma za dużo wit A w czystej postaci, a marchew ma beta karoten czyli porowitamine witA , której nie można przedawkować. Zatem marchew można jeść ile wlezie, wątróbkę odradzam w ogóle, chyba że chcecie zaszkodzić dzieciom