Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MasakraMamaIzy

Czy waższe paromiesięczne dzieci miały zapalenie płuc

Polecane posty

Gość MasakraMamaIzy

Jak przeszłyście tą chorobę. Mi dali klacid doustny, ale mała tak strasznie kaszle, nie wiem czy nie iść do szpitala z nią.

moja corka miala 3 tygodnie jak miala poważne zapalenie pluc bylam z nia w szpitalu 10 dni takiej choroby nie leczy sie w domu tylko w szpitalu bo dziecko może nabawic sie astmy

Zależy w jakim wieku jest dziecko.Mój miał 3 tyg. jak miał zapalenie oskrzeli i był leczony w szpitalu.Jak miał 10 miesięcy i zapalenie płuc to w domu.

moja córka miała wrodzone zapalenie płuc i z tego co wiem u takich małych dzieci leczy się zazwyczaj w szpitalu

Gość ja trafiłam do szpitala
z podejrzeniem zapalenia płuc, na szczęscie zrobili prześwietlenie i płuca ok,dziecko miało 6 miesiecy,ale leżały tam inne dzieci i z tego co wywnioskowałam to ciągle powraca, jeżeli nie wyleczysz do końca to znowu wylądujesz w szpitalu. Trzeba przestrzegać zaleceń niestety zawsze slad zostaje na plucach choć mówią ze dzieci wyrastaja.Napewno lepsze to niz nowotwór! tym sie trzeba pocieszać! to naprawde pestka.

ada od zapalenia pluc nie dostaje sie astmy; noworodki z zalozenia leczy sie w szpitalu; niemowleta - roznie, to zalezy od paru czynnikow: czy dziecko jest w ogolnie dobrym stanie, czy nie ma dusznosci, czy nie ma innych obciazen chorobowych, czy ma dobra opieke w domu - wtedy leczenie w domu jest mozliwe

zapalenie płuc ciągle powraca? czy ja wiem moja córka ma teraz 2,5 roku i mało choruje a jeśli jej się zdarzyło to grypę jelitową i raz kaszel:( pewnie dlatego że na 100 % zostało wyleczone