Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JAK TO CO

KTO WIE CO ZNACZY SŁOWO NEOFITA I W JAKIEJ GRUPIE SPOŁECZNEJ JEST CZESTO W...

Polecane posty

Gość JAK TO CO

pOLSCE UZYWANE , MACIE ZNAJOMYCH KTORZY SA NIMI I TRWAJA W TYM, ? . cZY TEZ TAK BYWA ZE SPOWROTEM MUSZA SIE LECZYC?

Gość tak.tak
nie masz google?

Gość JAK TO CO
mam, wiem co znaczy i kto sie mianem tym okresla jeszcze, bo pozatym co pisze w google , to jeszcze jedna grupa uzywa tego okreslenia, chciałem sprowokowac dyskusje czy znacie takich ludzi ktorzy przechodza cykl leczenia i czy udaje im sie normalnie dalej juz egzystowac w społeczenstwie jak do niego powroca

Gość tak.tak
ja się nie będę nawracać... nie znam takich ludzi, może ktoś inny zna i przyjdzie podyskutować. Powodzenia:)

Gość JAK TO CO
nie chodzi mi o nawracanie , tak nazywaja siebie ludzie ktorzy przeszli przez leczenie w monarze, ciekawi mnie poprostu jak im sie układa po powrocie z długiego odpoczynku, miałem stycznosc z nimi poprzez prace w jednym z Monarowskich osrodkow i poznałem tam ciekawych ludzi, ot i dlatego pytam, czy ktos ma pojecie o czyms takim

Gość tak.tak
i kto niby taką nazwę wymyślił dla takich ludzi? powszechnie znane jest to słowo jako odnoszące się do wiary... jak już pytanie zadajesz, to można byłoby sprecyzować:]

Gość JAK TO CO
oni uzywaja go dlatego ze tez jakby dostawali nowe siły i wchodzili w nowa droge, ale interesuje mnie w jakim stopniu im sie ten powrot udaje, wychodzi ze w naszym społeczenstwie nie ma alkoholikow, narkomanow, lekomanow, czy np hazardzistow, albo społeczenstwo udaje ze ich nie widzi, dziwne, to troche jest bo napewno w swym niedalekim otoczeniu macie takie osoby

Gość tak.tak
ja nie mam, wokół sami "porządni" ludzie, na szczęście Ale przynajmniej dowiedziałam się czegoś nowego

Gość JAK TO CO
wychodzi jednak ze Polska to kraj "pozadnych ludziow" ;)

Gość Partarara
Tez pracowałam i mieszkałam w Monarze:) Parę ładnych lat:) Mam mnóstwo znajomych neofitów, którzy skończyli leczenie 8, 7 czy 6 lat temu. Radzą sobie ogólnie dobrze, niektórzy wrócili na studia, inni wyjechali do pracy w Anglii, większość pozakładała rodziny. Jest parę osób, co mają własną działalność i całkiem dobrze im się powodzi. Kilku się rozwaliło, ćpają znów, albo nie żyją, albo siedzą w więzieniu.

Gość JAK TO CO
czyli roznie z tym bywa, fajnie ze chodz czesci sie udaje powrot, ja pracowałem w nowolipsku, Adas tam pilnuje tego wszystkiego rowny gosc, a ty skad jestes , moge spytac?

Gość Partarara
Adaś fajny:) Bogusia też:) Ja pracowałam daaawno temu w Grabowie, w Zachodniopomorskim. Z neofitami różnie bywa. Zależy co brali, jak długo, w jakim środowisku się obracali i do jakiego wrócili. No i co wynieśli tak naprawdę z leczenia, czy chcą faktycznie zmiany. Mam kolegów, którzy skończyli leczenie 8-9 lat temu, a np. do tej pory nie zapalą szluga, dopóki nie zjedzą śniadania:) Taki nawyk z ośrodka:)

Gość JAK TO CO
a SOM co to jest pamietasz jeszcze?

Gość Partarara
To nie pamiętasz? To Straż Ochrony Monaru:) Funkcyjni:)

Gość JAK TO CO
krotko tam pracowalem kika miesiecy w firmie z zewnatrz, ale tamtejsze nayki poznałem, dos dobrze ciesze sie ze udaje im sie jakos zpowrotem zaistniec, najbardziej podobal mi sie dzwonek i społecznosc, bez szemrania , zostawiali wszystko i szli na nia jak jeden maz

Gość JAK TO CO
Bazienki sie pytałem hihi

Gość Partarara
Oj, czasem były takie dni, że w spokoju obiadu nie można było zrobić, bo co chwilę dzwon! Nawet w nocy. A wtedy wiadomo, wszyscy na społecznościową i zostawiali swoje zajęcia. A u nas było mnóstwo kotów i potrafiły się zeszczać do miski z ryżem ugotowanym na obiad:)

Gość JAK TO CO
masz gg?

Gość Partarara
mam, ale publicznie nie będę podawać;)

Gość JAK TO CO
kundzik78@wp.pl

Gość JAK TO CO
wow, Bazienka TY staraz wyga jestes wtakim razie, juz ;)

Gość JAK TO CO
" stara" w sensie obryta wtemacie, znaczy sie to na mysli miałem swej

Gość no to co.,.
bazienka co sadzsz o tworczosci zdzicha za roga i poemacie leze, leze, leze

Gość no to co.,.
ale trudne słowo czo znaczy ? Prosze wytłumacz mi

Gość Pawlap97
Witam wszystkich serdecznie

Gość Pawlap97
Witam wszystkich serdecznie jeśli mowa o neofitach to z dumą pochwalę się, że w czerwcu 2016 roku ukończyłem leczenie. Aktualnie pomimo kilku wpadek zachowuję trzeźwość i staram się również propagować trzeźwy styl życia wśród znajomych