Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IzabellaMatylda

Chcę studiować na ASP

Polecane posty

Gość IzabellaMatylda

Czy naprawdę tak trudno się tam dostać ?

Gość milena___________
czy trudno to nie wiem, ale musisz mieć jakieś portfolio, udowodnić, że jesteś artystką. to chyba jedyna znacząca przeszkoda dla większości osób. dowiedz się na asp, czego wymagają od kandydatów i sama oceń swoje szanse. do tego trzeba się po prostu nadawać.

Gość chyba ASAP
konczy się studia e sun as posible :classic_cool: haha :classic_cool:

Gość IzabellaMatylda
Marzę o scenografii lub fotografii, zawsze chciałam się tym zajmować, ale zaraz po maturze brakowało mi wiary w siebie i ostatecznie poszłam na kierunek, który ze sztuką ma niewiele wspólnego. Teraz żałuję i po licencjacie myślę o podjęciu studów na ASP, ale czy jako osoba, która nie jest po plastyku ani żadnym kursie ma tam w ogóle szanse?

Gość IzabellaMatylda
mam' miało być :)

Gość milena___________
masz szanse, z tego co pamiętam, to u mnie po liceum szli ludzie do asp i się dostawali (to było kilkanaście lat temu, jedna dziewczyna była związana z rysunkiem, a druga zdawała na coś z rysunkiem nie związanego). dowiedz się na uczelni przede wszystkim.

Gość milena___________
wiesz, ludzie z ulicy się tam nie dostaną, musisz mieć tę artystyczną smykałkę. no i portfolio też, jak już mówiłam, żeby pokazać komisji, co potrafisz.

Gość milena___________
ostatni post ;) kursy i licea plastyczne to nie jest wymóg, ale talent trzeba mieć.

Gość zawsze szczery to
Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz.

Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak wygląda przygotowanie z rysunku, dobra teczka etc., polecam książkę: Jak się dostać na asp? 101porad absolwentki grafiki - autorki Anny Likke. Jest dostępna na allegro albo przez: www.jaksiedostacnaasp.yoyo.pl pozdrawiam :)