Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolajn955

ekstrakcja 8mki

Polecane posty

Gość karolajn955

Witam. Mam 15 lat. W maju ide usuwac 8mke, ktora jest zatrzymana i rosnie w strone siodemki. Ogolnie to wszyscy sie boja oprocz mnie. Ale pewnie zaczne sie bac jak bd juz na fotelu. Ide usuwac ja do Akademickiego Centrum Stomatologii w Bytomiu. Chcialam sie dowiedziec jak taki zabieg bedzie wygladal. 1. Jakie bedzie znieczulenie, 2. Czy studenci tez tam beda? 3. Czy zszywanie boli? 4. Jak dlugo bede siedziec w domu? 5. Czy przy sciaganiu szwow daja znieczulenie? 6. Czy zabieg mimo znieczulenia boli? Jak jakies jeszcze macie informacje to piszcie ;) Z gory dzieki ;*

Gość mała łobuziara
ja miałam niedawno usuwaną szóstkę bo został mi sam korzeń (nie było korony)i : 1-podadzą ci zartrzyk w dziąsło- nie będziesz czuła pól twarzy, w tym ucha i nosa 2-nie wiem ale byc moze że tak 3- mnie nie zszywali choc miałam nieco pęknięte dziasło 4- a czemu masz siedziec w domu?ja następnego dnia byłam wpracy i było ok 5-a czemu szwy? 6- mnie nic nie bolało, widzia lam tylko jak co trochę pani doktor wyjmuje zakrawiony gazik i kawałki mojego korzenia ogólnie było bardzo dobrze choc p.doktor musiała mi podzielic korzeń- tzn go pociąc,najadłam się strachu ale barzo sie ciesze ze sie zdecydowałam. nie martw sie bedzie dobrze :)

Gość karolajn955
ale 6tka a 8mk to zupelnie inna sprawa. O ile slyszalam jest opuchlizna, dieta polplynna, i nawet 5 dni siedzenia w domu. moja osemke trzeba dlutowac czyli nacinac dziaslo, dlutowac i zszywac. Przeciez 8mka to jest duzy zab. 6tke to ja mialam tez usuwana w wieku 11 lat.

8 to koszmar. Maja najdluzsze korzenie, zab i tak boli- potwornie- nastepnego dnia, i jak ktos napisal do 5 dni. Co do znieczulenia to nie zawsze musza ci dac ale raczej tak. Zreszta jest niepotrzebne bo i tak zab cie bedzie bolal