Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xMMx

Jak pomóc żonie alkoholika?

Polecane posty

Gość xMMx

Mój tata pije, trochę zajęło nam czasu by spojrzeć prawdzie w oczy. Czasem pije 2 dni a czasem kilka, schemat zawsze ten sam. Trzeźwieje i zarzeka się, że więcej nie pije a potem znów wpada w ciąg. Tak od kilku lat. Nie chodzi mi o mnie bo ja już mam własną rodzinę i mnie bezpośrednio to jakim stał się człowiekiem nie dotyka, tu chodzi o moją mamę. Mój tata męczy ją psychicznie, wstrzyna awantury, rani słowami. Nie wiem jak pomóc mojej mamie. Chciałabym by od niego odeszła ale sprawa nie jest taka prosta... Nie wiem gdzie mogła by się udać po pomoc? i czy może są jakieś środki by tata przestał pić i był taki jak dawniej...?

Gość xMMx
Chciałam dodać, że jest to dla mnie bardzo ważne dlatego proszę o poważne rady, dziękuję

Gość SavolSas
kup je piwo Zimny Lech

Gość możesz pomóc mamie
i namówić ją na wizytę w jakimś Ośrodku pomocy dla alkoholików i rodzin alkoholików

Gość znajdź dobrego adwokata
i zabierz mamę do siebie

Gość xMMx
czy do takiego Ośrodka można iść ot tak sobie czy się wcześniej zapisać? nie tak łatwo wziąć mamę do siebie, ona nie chce opuszczać swojego mieszkania...

Nic nie zrobisz .To Ona musi podjąć decyzję , Ty możesz Ją tylko wspierać i pomóc np.w znalezieniu mieszkania .