Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GłupiaDziewucha!

Wypadające włosy...

Polecane posty

Gość GłupiaDziewucha!

Powiedzcie mi kochane... Mialam swoje wlosy piekne, dlugie, bylo ich duzo. Odbila mi palma, walenlam na blond. 2 lata mniej wiecej nosilam sie na jasno. Potem uznalam, ze jednak bylam glpia i wracam do naturalnego. Aktualnie co pare miesiecy maluje wlosy szamponem do 28myc. Ale.. odkad pofarbowalam na ciemniejsze wypadaja mi w mega olbrzymich ilosciach;/ nie wiem czy przy blond tez tak bylo, bo moze na jasnej wannie nie widzialam, a ciemne widze... Ale ogolnie jestem porazona. Gumke na wlosach zaplatam 3x zeby kucyk zrobic... Zaczelam brac belisse i od nast mycia wlosow bede plukac w pokrzywie... TO normalne? Musza mi wypasc te zmeczone farbowaniem itp? Czy moze jednak cos jest nie tak i lepiej isc do lekarza?

Gość kastea
idz do lekarza, zrobi ci badania czy nie masz niedoborów w organiźmie

Gość Włosy
wypadają codziennie, do 100 włosów to norma :D

Gość GłupiaDziewucha!
Ostatnio miałam badaną krew... Nie było nic poza normą...;/ Ech... Na razie nie mam pieniędzy na lekarza:( A panstwowo na czerwiec są terminy:(

Gość GłupiaDziewucha!
Nie liczylam:D Czy 100... Ale wiem, że kiedys miałam piekne, a teraz... cieniutenkie, oklapniete...:( leca, ze hej..

Gość kastea
to kup sobie taki płyn do wcierania z garniera mi on pomógł i możesz cynk zażywać

Farbowanie niszczy włosy i na to rady nie ma. Dlatego ja używam henny ;) Ale to tak na marginesie. Zapytaj w dobrej aptece, ewentualnie możesz pogadać ze swoim rodzinnym, żeby Ci coś dobrał.

Gość GłupiaDziewucha!
Juz mi babka w aptece radzila cos, ale guzik dalo, a drooogie bylo! Czytalam duzo pozytywnych opinii o belissie, wiec sprobuje. No i pokrzywa. Dodatkowo staram sie myc wlosy co 2-3 dni, a nie jak kiedys codziennie i jak najkrocej suszyc suszarka. Nie prostuje, nie krece itp. Uzywam jedwabiu, szamponu nawilzajacego i glisskur taki filoetowy na porost. Moze cos z tego bedzie...

Gość nie przesadzaj z kosmetykami
Dobra jest odżywka WAX, ja bym wcale nie używała suszarki no i przede wszystkim odpowiednia dieta, wzbogacenie od wewnątrz.

Gość kamforaznikamm
ja mam to samo, wydaje mi się, że to nie od farbowania ale od problemów wewnątrz organizmów dlatego zamierzam się zbadać pod kątem hormonów i tarczycy.

Farbowanie, prostowanie, suszarka niszczy włosy, jasne, ale na ich długości. Na wypadanie nie ma to znaczenie, bo to wina słabych cebulek, idź do dermatologa, ja też się z tym męczyłam, teraz jest lepiej. U mnie był łupież i to chyba od niego tak było, w końcu to jakaś tam grzybica skóry. Słyszałam od fryzjerki, żeby nie rozczesywać mokrych włosów, bo są wtedy podatne strasznie, no i Ci powiem, że przy rozczesywaniu na sucho (lub wcale) wypada ich mniej. Dodam, że włosy mi się nie plączą i właściwie chyba wcale nie potrzebuje rozczesywania. Kiedy moim znajomym mówiłam, że nie rozczesuje w ogóle włosów to nie uwierzyli ;) Pewnie spodziewali się kołtunów :P