Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

O, Borsuk-morski pomożesz?

Polecane posty

Witaj Borsuczku, mam nadzieję ze mi pomożesz. Chciałabym zrzucić 5/6kg ale niw szybko, tak z umiarem. Karmię piersią 2/3 x na dobę i mogę jeść wszystko. Próbowałam dukana ale to kiepski pomysł, 2 dni 2 kg w dół ale samopoczucie złe i nie chce żeby to się odbiło na mojej córce. Zmodyfikowałam ją sobie trochę tzn białko + warzywa, płatki na mleku z mlekiem ale waga stoi w miejscu. Zaczęłam tez bieganie i ćwiczenia na powietrzu, ok 30 min dziennie. Po tak delikatnym wysiłku mogę jeszcze coś zjeść? Moje menu dziś: płatki +melko na śniadanie obiad:placki dukana (4 ł otrębów, łyzka serka + jajko) kolacja "płatki + jogurt i po bieganiu zjadlam sporo galaretki z kurczaka z warzywami: kurczak bez skórki, marchew, pietruszka, kukurydza. Co robię nie tak że waga stoi w miejscu?

Gość sorry, ze to napisze ale
kobieto ty strasznie malo jesz. płatki +melko na śniadanie obiad lacki dukana (4 ł otrębów, łyzka serka + jajko) kolacja "płatki + jogurt i po bieganiu zjadlam sporo galaretki z kurczaka z warzywami: kurczak bez skórki, marchew, pietruszka, kukurydza. same płatki. rozruszaj troche metabolizm. jasna cholera :O zreszta przyjdzie Borsuk, to Ci powie.

"Podniosę" - chcesz, zebym sie obrazil? ;) 5/6kg powiadasz ... a jakie masz obecnie wymiary, bo niektorym brakuje 5kg jak waza 45kg, a innym - jak 60 ;) To jest wazne, bo dieta na ostatnie szlify powinna byc niskoweglowodanowa. Ale zasadnicze pytanie - chcesz zrzucac kilogramy (miesnie, woda, tkanka tluszczowa), czy chodzi Tobie o sama tkanke tluszczowa? Skoro karmisz ... to najlepszym sposobem byloby uzyskanie ujemnego bilansu poprzez cwiczenia, czyli jedz tyle ... ile jesz ... i dodatkowo cwicz. 30-45 minut aerobow to spalonych 200-300kcal, co oczywiscie przelozy sie na spadek wagi :) A ile jesz? - ciezko oceniac "platki + mleko", bo nie wiadomo, czy tych platkow jest 30g, czy moze 100g. Tluszcze ... wprowadz do menu wszelkiego rodzaju orzechy: - wloski = 25kcal - migdal = 6kcal - pistacja = 5kcal - fistaszek = 5kcal - laskowy = 5kcal - pestki dyni - ziarna slonecznika Owoce? - ja np. codziennie jem jablko, banana, kiwi, pomarancze :) Mozna powiedziec, ze niezbyt dobrze jesz ... szczegolnie majac na wzgledzie to, ze karmisz!!! Powinnas zadbac o jakosc pozywienia i roznicowac je ... jak tylko sie da. A dlaczego nie chudniesz? - odchudzalas sie niedawno? (chyba nie, skoro niedawno bylas w ciazy ;)) - moze metabolizm spowolniony. Nie chudnie sie glownie z 2 powodow: - spowolniony metabolizm - jedzenie zgodnie z zapotrzebowaniem (powod pierwszy poniekad mozna zaliczyc do tej kategorii, bo jesli ktos nie chudnie w zwiazku ze spowolnionym metabolizmem, to znaczy, ze dostosowac dawke kcal do aktualnych potrzeb organizmu). P.S. chyba nie potrafie radzic jak ktos nie liczy kalorii i nie zna swojego zapotrzebowania - bo przy dietach to czynnik najwazniejszy. A jak sie nie zna tych wartosci ... to sie wszystko robi "w ciemno".

167 i 59 kg czyli o te 6 za dużo. Karmię bardzo mało bo córka już duza i je wszystko a pierś to juz przyzwyczajenie:). Chciałabym pozbyć się tłuszczyku, wie tylko tkanka tłuszczowa. Ile jem, hmm- miska płatków penie ze 100g :D + pól szklanki mleka Owoce - od kilku dni przestałam, normalnie gruszkqa, jabłko czasami banan, mandarynka albo mix owocowy z jogurtem Fakt kalorii nigdy nie liczyłam, zapotrzebowania też nie znam, mimo wszystko bardzo dziękuje:)

A dziś na śniadanie galaretka z kurczaka obiad - placki dukana z 1 jakja i 4 łyżek otrębów i łyżki serka do tego 2 ogurki kiszone i 4 plasterki wędliny + kromka pełnoziarnistego chleba i 2 plastrami wedliny i ogorkiem i wystarczyło mi to do tej pory, planowałam kolację na 19 ale nie wyrobiłam się i o 21 znowu trochę galaretki eh nie umiem się odchudzać, waga stoi w miejscu jak stała.;/

Gość laleczka z saskiej porcelanyy
Borsuczku a ja mam pytanie z innej beczki, jak wyliczyć dzienne zapotrzebowanie na kalorie?

Gość laleczka z saskiej porcelanyy
Dziękować:) 2600 czyli 2000 styka;)