Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wystraszona002222222

Duze ryzyko zajscia w ciaze? :(

Polecane posty

Witam! Stało się. Poniosły nas emocje, nie zabiespieczylismy się, kochalismy się- stosunek przerywany, wszystko wyciekło poza mną, ale wytarł penisa chusteczką po czym dalej się kochaliśmy...Wiem że zrobilismy to bez pomyślenia..mamy dziecko 4 miesięczne to byl nasz pierwszy sex po porodzie. Bardzo sie boje ze moze dojsc do zaplodnienia...pomimi że dobrze "go" wytarł. Mysle zeby jutro iść do ginekologa po pogułke 72 po. ;( jestem przerażona.

Gość hujioihu
jeśli karmisz piersią to ryzyko jest minimalne

Gość malinka226
ryzyko jest, jak zawsze podczas stosunku bez zabezpieczenia.... najwyzej bedziecie miec 2 dzieci

nie stac nas na 2 dziecko..wiem ze zachowalismy sie nie odpowiedzialnie ale stalo sie :( karmie piersia caly czas

Gość malinka226
Odpowiedź eksperta Lekarz Małgorzata Żerańska Lewonogestrel stosowany jako antykoncepcja awaryjna przenika do mleka matki w 0,1%. Aby możliwie zmniejszyć ewentualny jego wpływ na niemowlę, należy przyjąć tabletkę bezpośrednio po karmieniu piersią (nie ma potrzeby odstawiania od piersi). Karmienie piersią, nawet częste, nie zmniejsza w w żaden sposób szans na zajście w kolejną ciążę. znalezione w sieci...

Gość malinka226
czyli ew mozesz wziać pigułkę 72 po... pamietaj ze z każdą godziną szanse na to że zadziała maleją

dziekuje. Jutro z samego rana pojde do ginekologa po recepte, napewno bardzo drogie takie tabletki są?

Gość niechcemisielogowac
kiedys 70zł

Gość niechcemisielogowac
Escapelle, tabletki, 1500 mcg, 1 szt Cena w doz.pl: 57.49pln

aha mam jeszcze jedno pytanie. Musze lekarzowi dokladnie opisać jaka sytuacja zaszla czy to nie ma znaczenia ? Bo slyszalam ze nieraz lekarz przepisuje jedna tabletke a nieraz dwie, od czego to zalezy?

Gość niechcemisielogowac
tego niewiem ja mialam dwie;p ale powiedz wsyztsko :p ze bez zabezpieczenia jechaliscie:p

Gość teraz to jest juz tylko 1
tabletka, escapelle, chyba coś koło 50 zł kosztuje, wzięłam raz i nigdy więcej nie wezme (tzn. nie dopuszczę do takiej sytuacji abym musiała brać) to co się działo z moją cerą po niej to koszmar, mam ponad 20 lat, a wyglądałam przez miesiąc jak pryszczata nastolatka, nawet jak byłam młoda tak nie wyglądałam, a do tego miesiączka strasznie długo się opóźniła, aż prawie 15 dni, a ile strachu przy tym było, teraz mam już kolejną miesiączkę po tabletce i jest bardzo obfita i bolesna...ale tak czy siak było warto bo byłaby to niechciana ciąża A stało się tak - ginekolog mnie nastraszył, że biorę za długo pigułki i że mogę mięć problemy z zajściem w ciążę, więc postanowiłam nie brać i mieliśmy się zabezpieczaćprezerwatywą i globułkami - tej nocy, a była to sobota kochaliśmy się raz, ale potem zachciało się nam raz jeszcze i prezerwatywa została we mnie w środku, nie mam pojęcia jak to się stało, jak brałam pigułki często kochaliśmy się także z prezerwatywą bo były to miejsca różne, więc aby nie było wszędzie spermy to używaliśmy prezerwatywy jak była taka potrzeba....jaka była nasza mina gdy ptaszek wychodzi a tam nie ma prezerwatywy - teraz to smieszne, ale nie bylo nam do smiechu - w dodatku bardzo sie nameczyłam aby ja wyciagnać :P następnego dnia, a była to niedziela obdzwoniłam ginekologow i pani ze szpitala powiedziala ze przepisze mi recepte i taki byl final :)

wole chodzic z krostami :) Oby nie doszlo do zaplodnienia

Gość Michał Zaradny
Witam Zażycie tabletki antykoncepcji awaryjnej w takim przypadku byłoby najrozsądniejsze. Pamiętaj, że na jej zażycie masz do 72h od stosunku, a jej skuteczność z czasem maleje. Na stronie http://wpadka.pl/znajdz-lekarza znajdziesz listę lekarzy i aptek, gdzie antykoncepcja awaryjna jest dostępna, a w razie jakichkolwiek pytań pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możesz skorzystać z porady eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs