Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SamanthaJones

Chrzest!!! Proszę o pomoc.

Polecane posty

Witam. Mam taki mały problem dotyczący chrztu. Otóż ja będę matką chrzestna. Kupiłam już strój dla dziecka i jeszcze złoty łańcuszek z medalikiem. I problem w tym, że chrzestny nie ma pojęcia co kupić. Co można kupić chłopcu na chrzest? Prosze o pomoc :) Z góry dziękuję :)

Gość 30letni drwal
butelkę dobrego koniaku.

Gość zenobiuszzzzzz
Ja polecam dmuchaną lalę

Gość meheret
mnie sie na allegro ostatnio bardzo podobały bukiety z ubranek ;) a zeby została pamiątka to można srebrną grzechotkę lub smoczek

Ja myślałam też nad bransoletką z grawerem. Imie i data urodzenia :) Ale wiadomo jak to dziecko, może zerwać z rączki.. Już sama nie wiem. Dlatego piszę tutaj bo spodziewałam się rad a nie dmuchanych lalek :O a ten smoczek to dobry pomysł. A gdzie można coś takiego kupić?

Gość zenobiuszzzzzz
polecam kilka durexów, coby chłopak sobie ulżył

Gość meheret
bransoletka raczej nie dla chłopca... z reszta tego nie dajesz strikte dziecku, rodzice chowaja takie rzeczy i pamiątka jest dla niego jak już dorośnie, nikt raczej nie zostawia bobasowi srebrnej grzechotki w łóżeczku... jak chce zeby dziecko "uzywało" od razu prezentu to lepiej bukiet z ubranek ;) http://wszystkonachrzest.pl/pamiatki-chrzest-c-1.html http://www.bukietdlabobasa.pl/duzy_bukiet.php

Gość meheret
u jubilerów też tkie srebrne i zote grzechotki, smoczki i obrazk na chrzest bywają

Gość paulinuchaaaaa
A może pieniądze???wiem,że to banalne,ale praktyczne....Ty masz juz prezent a on może dać kopertę...

Gość meheret
moim zdaniem chrzestnemu nie wypada dać koperty, na komunię to i juz może by uszła, ale na chrzest powinno się dać drobiazg, który zostanie jako pamiątka gdy dziecko będzie starsze (w końcu z samego chrztu nie zapamięta nic a nic).... z dziewczynkami łatwiej bo zawsze można dać złot bransoletkę... i dla chłopc i dla dziewczynki mogą być medaliki z metką bosk i krzyzyki na lańcuszkach też mogą być, srebrne obrazki na tą okazję, ozdobne srebrne lub złote grzechotki czy smoczki (ale szczerze dla chłopca te smoczki, grzechotki i obrazki srebrne sie bardziej nadaja)

Piękne te bukieciki :) No już kilku chlpców w rodzinie ma takie bransoletki :) No wiem, że smoczek na pamiątkę a nie w łóżeczku :) A mi się zdaje, że koperta to na Komunie jest dobra a nie na chrzest. Choć doceniam rady :)