Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguśka444

co byście wybrali izotek czy mikrodermobrazje?

Polecane posty

Gość aguśka444

mam do wyboru w walce z trądzikiem nie jest tak fatalnie ale ciągle coś jest, izotek wiadomo groźny może być dla zdrowia, mikrodrobinowa daleko jeździć

Gość mikrodermabrazje
Izoteku nie próbowałam.

Gość niezalogowana furgonetka
ja bralam izotek i podziałało, nie wiem czy miałam skutki uboczne, bardzo poi kuracji wypadały mi włsosy, ale mam z natiry słąbe, jakoś to zahamlowałam, ale twarz mam przynajmniej do przeżycia

Gość aguśka444
miałaś jeszcze jakieś negatywne objawy brania tego leku ??? Głęboko się zastanawiam, boję sie o wątrobę, o suchość ust itp.

nie, nic nie miałam, suchośc ust była, ale wszytsko do zniesienia, te włosy to mozę byc efekt uboczny.... ale też niekoniecznie efekty juz po miesicau sa widpoczne, wiesz jak to cieszy???:)

Gość aguśka444
domyślam sie:) tylko wiesz ja nie mam takiego masakrycznego tradziuku mam troche ale zapalne ropne ale zawsze cos musi byc i nie wiem czy nie za mocne jest to dla mnie a próbowałaś mikroderombrazje?

nie nie próbowałam, robiłam raz peeling kwasami ale powrciło tuz po, ja tez nei maiłą jakos strasznego, ale uciążliwy,, wiec sie zdecydowałam

Gość aguśka444
długo brałaś ?? dawno to bylo

hmmm..2 lata temu skończyłam brać, brała rok, najwieksz adawka to chyba 30 brałam

Gość aguśka444
musiałaś miec antykoncepcje? i czy dużo Cię to kosztowało ??

nie brałam anty bo nie miałam faceta, wizty miałam praywatne co 2 mies koszt 60 zł, leki na miesiac 200 zł, po paru meisiacch mniej..ale kupowałam w bardzo taniej aptece tam mieli jakaś zniżke, ogólnie drożej jest

Gość aguśka444
o matko, wiedziałam ze jest drogi ale to już przesada

Gość ja miałam ja wiem
nie rób mikrodermabrazji póki masz pryszcze, mikrodermabrazja to złuszczanie naskórka, jest dobra na przebarwienia, ale to kiedy już trądzik w miarę wyleczysz ja brałam izotek 3 miesiące, włosy raczej mi nie wypadały przynajmniej nie pamiętam, ale jakby mniej się przetłuszczały, oczywiście usta suche jeszcze długo po odstawieniu izoteku ale to da się przeżyć wszystko, do leku powinna być dołączona specjalna pomadka ten lek ma takie właściwości że oczyszcza, czyli możliwe jest że na początku wypryszczy Cię jeszcze bardziej, a później zacznie schodzić ja brałam go razem z antykoncepcyjnymi, dlatego raczej nie miałam tego wyrzutu, tylko normalnie stan się łagodnie poprawiał kiedy już wyleczysz trądzik, musisz poczekać trochę aż organizm wróci do normy, wtedy jeżeli będziesz miała jakieś przebarwienia możesz zrobić sobie mikrodermabrazję izotek jak masz brać to już, bo latem to nie polecam zresztą nawet nie wiem czy Ci dermatolog wypisze, może nie jest aż tak źle żeby go wypisywać, bo to naprawdę musi być przypadek gdy już nic innego nie pomaga

Gość aguśka444
czyli nie trzeba brać go całego roku to może mi też wystarczy 3 miesiące?

nie noi3 miesice to nieee, min jest 8 meisiecy chyba, to musi być na piczatku mega daswka a potem ustabilizoanie, 3 miesice nic nie dazda

Gość aguśka444
to i tak nie zdąże do wakacji juz

Gość ja miałam ja wiem
8 miesięcy?;/ to można organizm doszczętnie wyniszczyć poza tym latem się go nie powinno brać a w 8 miesięcy to i lato się załapie;/ mi nic nie pomagało a izotek mówię 3 miechy brałam i jest ok owszem pryszcze jeszcze czasem wyskakują ale to bardziej przy okresie i nie tak jak kiedyś

Gość ja miałam ja wiem
i jeszcze zależy jaki stan jest u Ciebie ale to już oceni dermatolog dobrze byłoby zrobić badanie krwi albo wymaz z pryszcza i takie tam zależy co lekarz poradzi jak się pośpieszysz to do wakacji powinno być ok:) a może nawet ten izotek nie będzie konieczny

Gość aguśka444
to ja juz nie wiem czy go brac czy nie i jeszcze tyle kasy

Gość odradzam izotek niestety
WIĘCEJ SZKODY NIŻ POŻYTKU takie jest moje podsumowanie i chyba wiekszosci osob ktore brały ten lek. jasne- zdarzają się osoby które mają po nim gładką cerę do końca życia- tylko ile ich jest ?.. :) po 1) nigdy w życiu nie miałam blizn- w sensie dołów po pryszczach. zawsze były to czerwone ślady które czy to po tygodniu, czy po miesiacu, czy nawet po kilku -ale sie zagoją! a z dołem w skórze co zrobisz? nic. a po izoteku pierwszy raz w życiu się ich nabawiłam po 2) pryszcze były i są, skora sie przetluszcza. ale jest w o wiele lepszym stanie, używam Acne derm, Tormentiol na gojenie, tonik z olejkiem z drzewa herbacianego itp. raz lepiej raz gorzej po 3) spojrz na zdjecia tego chlopaka http://www.izotek.pl/wasze_zdjecia_przed_w_trakcie_i_po_kuracji/mezczyzna_17_lat_187_cm_74_kg_5041.0.html jaka miał skóre przed a jaka po!! przecież to koszmar, ile on sie blizn i to jakich nabawił! jak go wysypało na jego miejscu bym sobie pluła w brode że bralam izotek, trzeba było mozolnie walczyc roznymi maściami- przynajmniej wyszedł by z tego z gładką skora bez blizn i nie chodziłby ze strupami!

:D blizny po izoteku heh kochana ja miałam przebarwienia i blizny po trądziku zanim zaczęłam brać izotek więc nie wiem o czym mówisz :o może to zleży od organizmu poza tym nie powinno się wyciskać pryszczy ewentualnie robić to umiejętnie bo właśnie przez to zostaje dużo przebarwień a dołków też nie mam i odpukać to zależy od choroby skóry jaki trądzik takie blizny

Gość twhjy
tylko IZOTEK co on grozi dlazdrowia jabrałem i mi morfologia tylko spadałą ale za to jak elegancko mi wyczyścił twarz a jakprzestałem brać to wszystko wróciło :(

Gość izotec
brałam izotec 4 miesiące....efekt rewelacyjny!! więc polecam...teraz od pół roku już mam spokój i żadnych wyprysków wypadały mi przez te pół roku strasznie włosy, ale lekarz stwierdził że to nie ze względu na leki...biorę stale tabletki na wzmocnienie włosów oraz specjalny szampon z tonikiem i jest ok..wszystko wraca do normy suchość skóry i ust jest uciążliwa, ale do przeżycia..("zjadłam" przez całą kurację chyba z 8 balsamów do ust, nie licząc już balsamów i oliwki do ciała) ale warto.... ...mikrodermabrazje stosuję teraz od 2 miesięcy co 2, 3 tyg...dla wygładzenia blizn.. ...i taką kolejność też proponuję

MI TYLKO CZASEM COS WYSKOCZY, ALE TO TAK JAK NORMALENMU CZŁWIEKOWI, A W CZESNIEJ SIE MĘCZYŁAM

Gość aguśka444
piszcie dalej, bardzo miałeś ten trądzik?

maszynka do miesa - ja rownież miałam przebarwienia przed braniem izo ale nigdy dołów. pryszczy nie wyciskam. chodzi mi o doły - na nie tylko laser, KOCHANA :) obejrzyj sobie zdjecia z linka ktorego podałam a zobaczysz o co chodzi. a jeśli nie masz żadnego dołka po izoteku to naprawde jestes szczesciara i nie wiem jaki trądzik mialas

Gość aguśka444
ktoś coś jeszcze napisze?

aguśka- skoro nie jest tak fatalnie jak sama piszesz, SZCZERZE z całego serca radzę ci, abyś walczyła ze zmianami maśćmi! weź pod uwage że izotek nie jest twoją "jedyną szansą" - bo cud-leki nie istnieją! to ci nie daje ŻADNEJ gwarancji. wejdz na forum izoteku a zobaczysz ile osób ma wciąż problem po kuracji, albo nawet wiekszy problem- bo tak ich wysypało podczas brania izoteku. no i blizny-doły, paktycznei wiekszosc stosujacych je ma. Także twoja sytuacja może nie tylko nie poprawić się, ale nawet ulec pogorszeniu. Oczywiscie możesz też zostać wyleczona raz do konca zycia - ale mało jest niestety takich przypadkow. Musisz sie z tym liczyc. coś co moge ci polecić: maści: -Acne-derm - na przebarwienia i zmiany -Tormentiol - na gojenie tonik: do jakiegokolwiek toniku dodaj 25kropli na 100ml olejku z drzewa herbacianego (7zł w aptece) ja mam tonik Ziaja Nuno 5zł kremy: -Perfecta Cera mieszana (w słoiczku) 17zł -Barwa krem siarkowy 15zł Idz do dermatologa, poszukaj info w necie ktorzy sa polecani w twoim miescie. Jest wiele substancji ktorymi leczy sie tradzik, ktoras moze na ciebie podziałac wyjatkowo dobrze :)