Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aguśka444

co byście wybrali izotek czy mikrodermobrazje?

Polecane posty

jeszcze dodam że dobrze działają tzn oczyszczająco np herbata z bratka oraz cynk w tabletkach poprawiają stan cery no i oczywiście mało czekolady i rzeczy ostrych ja wolę zapobiegać powstawaniu (chociaż to nie takie proste) niż leczyć jak już wyskoczy ale jak już wyskoczy to maść też się przyda:)

Gość aguśka444
dziękuje Wam wszystkim za pomoc maszynka a co jeszcze używasz? podkład ?

ja nie używam żadnych podkładów jaką mam cerę taką mam, nie jest już tragicznie i wolę nie zatykać porów jakimiś specyfikami solę żeby skóra oddychała pewnie niektórzy uznają że teraz są kosmetyki że skóra oddycha i takie tam, ale ja wolę się nie bawić w coś takiego jedyne co nakładam na twarz oprócz toniku i maści sporadycznie to krem nawilżający:)

Mam pytanie czy przez cala kuracje mieliście suchą skórę na twarzy?? Skóra schodzi mi płatami, a biorę izotek drugi tydzień i już się boje co będzie dalej...mało tego bardzo boli mnie twarz....pozdrawiam .

Gość asiiika
hej! po raz drugi jestem na kuracji izoteiem. pierwsz przeszlam 2 lata temu. pol roku temu wszystko wrocilo i lekarz zalecil mi powtorzenie kuracji. niedawno skonczylam ostatnie opakowanie, pod skora nadal mam krostki, ale bardzo gleboko- nie do usuniecia mechanicznie.Byc moze bede musiala wziac jeszcze jedno opakowanie... jesli chodzi skutki uboczne- mialam ich bardzo duzo, suchosc ust to pikus - najlepszy na to jest balsam Tissane. Wiekszym problemem bylo regularne plucie krwia, kilka razy w ciagu dnia. Bralam wowacza izotek 3 x dziennie (20mg). Kiedy powiedzialam o tym lekarzowi kazal mi odstawic izo na tydzien, potem drac 1 x co dwa dni i stopniowo zwiekszac dawke. kiedy wracalam do brania izo 3 lub nawet 2 razy dziennie, sytuacja sie powtarzala. Przez caly okres bralam leki oslonowe na watrobe, np. contix, ale bolesci brzucha i tak mialam. Do tego czeste zmiany nastroju, czesty placz, ogolnie straszny dol. Moj brat tez bral izotek, ok rok temu skonczyl kuracje, teraz mimo iz pozniej, jak mowia po pol roku mial zabiegi kwasami, takze mikrodermabrazje ma nawrot. a dodatkowo ma strasznie glebokie zmarszczki od tych zabiegow- ma 22 lata!!!!!!!!!!!! Przypadkiem ostatnio rozmawialam z jakas lekarka, ktora byla na wykladzie prof. Wolskiej z Warszawy- kobieta jest najwieksza specjalistka w Polsce od tradziku. Wg najnowszych badan tradziku nie da sie wyleczyc. Zalezy on od poziomu hormonow w organizmi ( m.in. testosteronu) i wrodzonej, genetycznej predyspozycji do tradziku. Zaden lek nie wyleczy z tradziku, jedynie zaleczy na jakis czas siejac spustoszenie w ogranizmie. Co mozna wiec zrobic? Znalezc dobra kosmetyczke, ktora doradzi jakies zabiegi( nie kwasy i nie mikrodermabrazie, bo to zabiegi mechaniczne, nie wskazane przy otwartych zmianach) i nalezy dbac o higiene. Bardzo wazna jest dieta. ( jesli ktos bierze juz izotek- jesc tluste rzeczy przed wzieciem tablletki! np. lyzke majonezu)... na slonce podczas brania izo nie wolno sie wystawiac- zostana trwale plamy na skorze, alkoholu pic tez nie mozna, nawet nie dlatego, ze bedzie"helikopter w glowie", ale dlatego, ze alkohol powoduje nulowanie dzialania leku". po co tyle placic i wyrzucac te kase do smieci??!! Sama jak juz pisalam jestem po drugiej kuracji. Straszne pieniadze placi sie za izotek ( tanszy jest acnenormin- polski odpowiednik, ten sam sklad).... wiec ta wiadomosc wcale nie byla dla mnie "przyjemna", tym bardziej dziele sie tym z Wami. Mam nadzieje ze dla kogos beda te informacje przydatne:) Pozdrawiam, Asia

Gość gośćania
izotek bo działa od wewnątrz kuracja trwa dlugo, ale warto stosować bo efekty są super...a mikrodermabrazję tak czy inaczej musisz regularnie powtarzać....mi lekarz nie chciał przepisać...więc jak potrzebuje ktoś namiarów na uczciwego sprzedawcę to ja kupiłam tu http://www.doping-online.com/pl/. 3mam kciuki i powodzenia ;)

Gość gość
Próbowałam obu sposobów- mikrodermabrazja fajnie działa, ale po skończonej serii zabiegów tradzik powrócił. Z kolei izotek- faktycznie, jego stosowanie bywa uciązliwe, ale jest do przezycia. A efekt gładkiej buzi masz na całe życie. Jak zależy ci na czasie to skonsultować z dermatologiem możesz się nawet online na edoktor24.pl :) Polecam, przyjemna i wygodna forma kontaktu z lekarzem.