Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

czy któraś z Was karmiła wyłącznie piersią przez 6 miesięcy?

Polecane posty

Gość ciezarowka30

takie są podobno zalecenia WHO, ale w sklepie leży pełno kaszek i zupek "po 4. miesiącu', "po 5. miesiącu". moja mała niedawno skończyła 4 miesiące i zastanawiam się, ile jeszcze poczekać.

ja karmiłam wyłącznie piersią do ukończenia przez małego 6 miesięcy, no dobra na 4 dni przed ukończeniem dałam sinlac bo nie spał w nocy i miałam nadzieję ze on poprawi to spanie. słoiczki od 4 miesiąca są dla dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, dla "piersiowych" wprowadza sie je po 6 miesiącu. spokojnie jeszcze będziesz miał dośc rozbryzganej marchewki na wszystkim :P

Gość kobieto na jakim ty świecie
żyjesz?? co ty wiesz o zajmowaniu się dzieckiem?? bo z tego co widzę wiedzę na ten temat masz zerowa:o jeżeli dziecko jest karmione wylacznie piersia, to inne posiłki możesz wprowadzić dop po 6 mies tępa strzało:o te kaszki sa dla dzieci ktore są karmione albo naprzemiennie, abo tylko modyfikowanym:p

ja karmiłam piesią i dawałam słoiczki od 4 m-ca, swoje zupki itp mały za cholerę nie chciał butelki, więc musiałam go przestawić na normalne jedzenie, zanim mi się skończył macierzyński chcesz to dawaj, nie to nie

Gość ja karmilam przez 6 miesiecy
tzn pod konice 6 mieisaca zaczla wprowadzac papki warzywne. NIe spieszylo mi sie do wprowadzania nowych pokarmow. Bo po pierwsze , na moim mleku corcia ladnie rosla, po drugie kupki po mleku mamy sa zdecydowanie mniej smierdzace ;) Zaczlam w prowadzac nowe pokarmy jak mla miala 5 i pol miesiaca, za rada pediatry. Wtedy tez corka zaczla sie interesowac, tym co rodzice maja na talerzu, wiec uwazam, ze byl to odpowiedni moment. Alergii zadnych nie maial i nie ma.

Gość ciezarowka30
dzieki za porade.