Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa, 33

Co z filetów z mintaja?

Polecane posty

Rozmrażaja mi się filety z mintaja i zastnawiam sie, co oprócz smazonych lub pieczonych tak normalnie z przyprawami można jeszcze z nich zrobić? Macie jakieś pomysły? Tylko nie takie na 2 godziny roboty ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kahac
ja kiedyś robiłam zapiekankę ziemniaczaną - ziemniaki podgotować pokrojone np w ćwiartki, ułożyc w naczyniu żaroodpornym i pomiędzy ziemniaki włożyć filety - takie nieopanierowane i przyprawić. Można też dodac p cebulkę czy co kto lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justyna aa
cześć Ewa ja z mintaja tylko po grecku robię mam pytanie do Ciebie czy lukier na makowca dać po upieczeniu czy przed :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa gwiazda czegos nie wie :D
hahahha idiotka tysiace przepisow nawet w necie google nie gryzie tepa strzalo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abecdefghijklłm
daj kotu to wpierdoli i zzamiauczy ku twej uciesze :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robilam nalesniki z filetem
z ryby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ewa gwiazda czegos nie wie :D
ale ten tluk na tak banalny pomysl w zyciu by nie wpadl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justyna aa
:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
justyna, lukier to na wystygnięte ciasto, bo na ciepłym to spłynie kahac, dzięki za podpowiedź, może faktycznie tak zrobić, zapiekankę z rybą, na wierzch jeszcze ser, bo mi sporo zostało ze spaghetti

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abecdefghijklłm
kot nie zzjadł???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justyna aa
dzięki;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a może pulpety rybne? zmielić mięsko, dodać jajko, bułkę tartą/suchą, koperek, przyprawy, uformować kulki, wrzucić na osolony wrzątek, wywar zaprawić jogurtem naturalnym i odrobiną mąki, ew. dodać skórkę otartą z cytruny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zmielić to nie mam w czym, ale może się rozpadną same (np. za pomoca widelca)? też by można... kwaśnego mój lubi nie bardzo trawi, to ocet odpada ale dzięki za wszystkie propozycje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mintajolop
hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja robię mus z mintaja
zmiksowanego... gotuje w wywarze jarzynowym, odsączam miele z marchewką i selerem, dodaje nieco wywaru z żelatyną, doprawiam, chłodzę i zajadam sie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robie taki filet z sosem
1. Na rozgrzaną patelnię lub rondel kładziemy tłuszcz i rozmrożonego mintaja, dusimy przez chwilę. 2. Dodajemy posiekany koperek i dusimy pod przykryciem, dodajemy przyprawy wg uznania: sól, pieprz, imbir i jakie mam 3. Dodajemy trochę wody i śmietany i lekko zagęszczamy sos 4. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i surówkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×