Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maryna.w

jak przekonać ojca

Polecane posty

moja mama zmarła 2 lata temu,tata poznał pewna pania i mysle ze to na powaznie.pytał mnie i moja siostre o zdanie ale my juz jestesmy dorosłe,powiedziałam mu ze jakby miała nas wychowywac to moze pytac a tak,jego zycie jego sprawa. nie przepadam za nia ale to ze wzlędu na jej stosunek do taty-odwołane spotkania fochy z byle jakiego powodu zimowa depresja itp a tata bardzo to przezywa.mimo wszystko zawsze ją przyjmę jesli przyjdą do nas z tatą,jestem dla niej miła i mam nadzieje ze im się kiedyś ułoży.jeśli chodzi o majątek to to,co dziedziczymy po mamie jest nasze i nikt nie jest w stanie nam tego zabrać,a kiedyś po tacie dzieci dziedziczą na równi z żoną.więc nie ma o co kotów drzeć.lepiej że tata nie będzie samotny my nie będziemy się tak o niego martwić że siedzi w domu sam i dziwaczeje,inaczej by się wam z tatą ułożyło gdybyście spróbowali poznać bliżej żonę waszego taty i chociaż ją zaakceptować.a może polubić?

Gość exacum
Ania i tak trzymaj. Masz szacunek do siebie i do Ojca :)

Gość Maryna.w
Poznać ? polubić ? oglupiałas chyba kobieto , ja jej widzieć nie chcę i nic o niej wiedzieć nie chce .Mowisz jak moj ojciec .Ojciec jest nasz a ona obca baba , mamy czekac az nam kiedys po nim wszystko co nasze zabierze? skoro nasz ojciec z nasza mamą kiedys pracowali na dom czy samochod to jasne ze DLA NAS .A teraz ona taka niby dobra ,ze ojca do siebie wziela - a kto jej kazal? kto jemu kazal? teraz ojca nie mamy , mamy komplet zona i on , a mamy w nosie taki interes .ona niby taka dobra , bo obiadki gotuje ,koszule nowe itp a pytam czy ojciec jej nie daje na to wyplaty, laski nie robi.Jak mnie da wyplate to tez mu koszulke kupie i obiad dam .Wy udajecie ze lubicie ja nie mam zamiaru .Nie wpusze ojca jak z nia przyjdzie i juz ,KROPKA jak on smie nam takie rzeczy robic, nawet moje 10 letnie dziecko nie chce dziadka z obca babą wy co niektore to chyba nie wiecie co piszecie i nigdy podobnej sytuacji nie mialyscie bo inaczej mowilybyscie wtedy

Gość Maryna.w
i nie jestesmy pazerne - nie damy tylko tego co nasze jest i tyle

Gość exacum
o to chodzi, że nic nie jest Twoje. Twoje jest to, co sama wypracowałaś..

Gość exacum
no i brzydko nastawiać wnuka przeciwko dziadkowi. Jak macie wojnę, to po co wkręcacie w nią dziecko? Coraz lepiej wiedzę a myślę, że niezłe cyrki odstawiałaś. Brak Ci klasy!!

Gość śmieszy mnie ludzka mentalność
napiszę krótko: ojciec ma prawo do własnego życia, nie wy mu będziecie je układać zapisywać wam nic nie musi, zwłaszcza jeśli tak się do niego odnosicie w razie gdyby dom został zapisany w spadku jego obecnej żonie macie prawo do zachowku.... i tyle w temacie zapamietaj, że gdybyś to ty była w sytuacji że ojciec nie akceptuje twojego wybranka też byłabyś oburzona i podnosłabyś larum dorosły facet ma prawo do własnych wyborów i własnego życia, to że wy macie inną wizję jego życia to wasz problem niepotrzebnie też wyrastaliście w przekonaniu że dom wam SIĘ NALEŻY.....czas wyzbyć się błędnych przekonań

Gość Maryna.w
a jakim niby prawem nalezy się cokolwiek obcej babie? ma swoje , ojciec jezdzi jej autem ,u niej mieszka ,ma co chciala , za darmo by faceta miec chciała , zeby wyplate przynosił i robil co ona zechce jeszcze a corki mial w....chyba nie wiecie w ogole jak my sie czujemy jak ja widzimy z ojcem , ona wydziela wszystko - dziadek wnukowi nie daje tylko ona po 50 zl jak zebrakowi wydziela mojemu dziecko, czy to normalne jest? , on jej pyta kiedy ma brac urlop , A NAS KTO CO PYTA? a co ma do tego ze moj mąz itp ja nie miałam dzieci wczesniej , wyszlam za mąz ale nie mając dzieci ,to inna sprawa zupelnie boli nas bardzo to wszystko a ojciec sie jeszcze obraza a wy go bronicie -tego nie rozumiem wcale ojciec nam łaski nie robi zadnej -to jego obowiazek dbac o dzieci

kochająca córka.....nie ma co, jak ojciec da wypłatę to ugotujesz obiad i upierzesz koszulę samotnemu ojcu.... normalnie aż boli to czytać....ja pomagam rodzicom, robię im zakupy, gotuję i sprzątam, co miesiąc oprócz tego daję im 300 zł na wydatki, lekarstwa... w życiu nie pomyślałabym o tym że ktoś może żądać pieniędzy za opiekę nad rodzicami.... przykre że bywają dzieci, które nie odwiedzą rodziców jeśli Ci nie dadzą w zamian za to pieniędzy....

Gość ale ty jesteś pusta i pazerna
żal mi twojego taty, bo jest dla ciebiue jedynie żródłem spadku nigdzie nie napisałaś ze obchodzi cię choć trochę jego szczęście, myślicz tylko o sobie jesteś emocjonalnie na poziomie kilkuletniego dziecka żal

tępa ignorantko idz do prawnika to Ci wytłumaczy jakim prawem żona ma prawo dziedziczyć po mężu nie dość że jesteś chytra i podła to do tego głupia bo nawet podstawowej wiedzy nie masz dziwne że skoro jesteś taka wyrachowana nie byłaś jeszcze u prawnika

Gość olka112233
Martyna - ty jesteś zwyczajnie głupia baba. Taką to wydziedziczyłabym i miałabym święty spokój. Licz swoje pieniadze a nie kasę swojego ojca. Uważam, że ojciec bardzo dobrze zrobił, bo przynajmniej ma kogoś bliskiego przy soebie a nie dzieciaki-pijawki. Jest 100% za Jego decyzją.

Gość Maryna.w
jasne ,ze pojde do prawnika , a bzdur waszych nie czytam

wszystko co piszesz to tylko PIENIĄDZE, PIENIĄDZE, SPADEK.... miałabym do Ciebie cień współczucia gdybyś nie bolała nad spadkiem ale nad tym że nie potrafisz zapomnieć o ukochanej Mamie i dlatego nie potrafisz zaakceptować nowej kobiety u boku ojca.... ale Tobie nie chodzi o wizję Matki, miłość do niej czy utraconą wizję rodziny ale wyłącznie o pieniądze

Gość olka112233
czytasz i to samo potwierdzi prawnik :) Dostaniesz pigę z makiem za to, że z Ciebie taka wyrachowana niby córka.

Gość olka112233
Matka?????? Ona nie boleje bo stacie Matki, tylko boleje na perspektywa utraty kasy. Na miejscu twojego Ojca spisałabym od razu testament i zabezpiczyłabym się na starość w nim, bo jak widać nie moze liczyc na dzieci. Jakby wam zapisał wszystko, to biedak umarłby z głodu kiedyś.

Bój się starości, bo jeśli tak wychowujesz własne dziecko/ dzieci to nie zdziw jeśli tak samo Cię potraktują na starość, dadzą Ci jeść jeśli im zapłacisz... z takimi dziećmi to sama z własnej woli wybierzesz przytułek czy Dom Starców na Twoim miejscu bałabym się choroby, starości i bycia zależnym od własncyh dzieci.... ciężkie lata Cię czekają

Gość olka112233
dlatego uważam, że wasz ojciec to madry facet. Nie wybiera sie jeszcze na cmentarz a chce szczęśliwie przeżyć lata z kobietą, która o Niego dba. Przekaż Mu Martna, moje gratulacje. Facet w 100% i mam nadziję nie nie złamie się pod obsztrzałem pazernej córki....

Gość Maryna.w
jestes pewna ,ze sie nie złamie? jak mu wnuka nie pokaze przez dlugi czas to jeszcze mnie błagał bedzie o przebaczenie zeby z wnukiem sie widziec , a wtedy zobaczycie zrobi WSZYSTKO co zechcemy ,i z reki jadł będzie , jak piesek

co nie zmienia faktu że twoje dziecko kopnie Cię w pazerny tyłek na starość Ty nawet nie przypominasz człowieka jesteś socjopatką

Gość olka112233
"WSZYSTKO co zechcemy ,i z reki jadł będzie , jak piesek "- widać jaka z ciebie pijawka. Nie masz szacunku do własnego Ojca. ale sobie żmije facet wychował. Ja nie złamałbym się na jego miejscu i wydaje mi się, ze was dobrze już poznał. Jestem całym sercem z waszym ojcem

wyznacz mu cennik widzeń z wnukiem, pozbędzie się jakicholwiek złudzeń co do Twoich intencji

Gość Maryna.w
jaki cennik , wariatki jestescie , ALBO WSZYSTKO ALBO NIC ALBO ROBI CO MY CHCEMY ALBO WNUKA NIE ZOBACZY I JUZ I INNEJ CENY TU NIE MA jak zateskni za wnukiem to wroci do nas i bedzie ROBIL WSZYSTKO CO CHCEMY jakos moje kolezanki mysla podobnie jak ja askad u was tyle jadu do mnie to nie wiem moj maz tez mnie popiera a to wazne i jestem pewna ze racja jest w 101 procentach po naszej stronie

racja jest po Twojej stronie ? taaaa a znasz cytat z "Samych Swoich" ?! "sądy sądami a sprawiedliwość jest po mojej stronie" świetnie wpisujesz się w konwencję, tylko Ci dać chustę na głowę, gumiaki i widły w dłoń....mentalność i horyzonty myślowe te same

Gość witaj maryna
Myslę ,ze masz rację .oBowiazkiem rodzica jest dbanie o dobro dziecka a nie kochanki a nawet drugiej żony ,ona nie ma prawa do waszego majatku , ani do ządzenia Wami czy ojcem ,musicie to ukrucić jak najszybciej ,pozdrawiam

Gość powiem coś
Jestem druga żoną, mój mąż ma 2 dzieci z pierwszego małżeństwa, ja mam jedno. Są dorośli. Tworzymy rodzinę, jego dzieci szanują mnie, a moje dziecko szanuje mojego męża. O co ty autorko się wściekasz? Dostaniesz po śmierci ojca to co ci się należy, a to że może do podziału doszła jego żona, to trudno, wybacz, ale to ona będzie z nim w każdej życiowej sytuacji, dobrej i złej. Skąd wiesz, może ona prędzej umrze niż ojciec. pamiętaj- chytry i pazerny 2 razy traci. Nie szantażuj ojca i nie właź z buciorami w jego zycie, bo może spotkać cię taka kara, ze jeszcze sama w łaskę do tatusia i jego żony polecisz. Nie mów hop, póki nie przeskoczysz. Bądź córką, a nie suczem.

Gość jasminowa panna młoda
popieram - ojciec nie jest niewolnikiem i sługą dzieci. Ciekawe, gdyby nie miał niczego? pewnie zaprzyjaźniłabyś się Martyna z jego żoną co? Pazerność cię kobieto zżera i tyle.

Gość luizzza3098
To tyle w temacie?

Gość A ja mysle ze
ten temat to podpucha. Chyba jestem naiwna i chce wierzyc ze nie istnieja ludzie AZ TAK pazerni. Moj ojciec tez ozenil sie po smierci matki, jego zony nie lubie ale nie wyobrazam sobie zeby go nie wpuscic do domu tylko dlatego, ze przyjechal z nia, a juz w ogole nie potrafilabym wymuszac zapisania spadku.

Gość jestescie egoistami
i myslici wylacznie o osobie i waszym dobru. To jest teraz ojca zona i traktuje ja jak powinno być, to wy wymagacie niewiadomo czego w dodadku kasy chcecie, wstydzilabys sie z takim watkiem tu wyjezdzac