Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NAtaLkAAA5

Ale poród. Filmik.

Polecane posty

Gość NAtaLkAAA5
ogladac mialo byc.

Gość długo sie ładuje..
...;/

Gość deszczowa piosenka :)
A czego tu się bać? :) Poród, jak poród, tyle że dzieciątko nie ustawiło się główkowo i tyle :)

Gość masakkkkraaaa
poród posladkowy i nie zrobili cc - masakra!!!

A czego tu się bać? :) Poród, jak poród, tyle że dzieciątko nie ustawiło się główkowo i tyle :)

Gość MI_zielone
k... az mi sie slabo zrobilo, tez nie obejrzalam do konca. sama mialam cesarke z pow. ulozenia posladkowego, ufffff

Gość jezu..
poród posladkowy a te japonce cc nie zrobiły!! masakra!!!

Gość biedactwo na pewno po takim
p0orodzie będzie długo dochodziło do siebie. kobieta pewnie tez. widać ze byla w jakiejś narkozie albo innym znieczuleniu bo się nie ruszala a to musiało boleć. Właśnie w takich sytuacjach powinno się robić CC

Gość mysłałam ze
urwą dziecku nogi albo głowę

strasznie dziecko wymeczone, ciekawe czy przy tym mu mic nie uszkodzili, a z matki to go normlanie wyrwali! kużwa oni tam cesarek nie robią czy co? a może usg nie mają w 21 wieku! masakra

Gość wstrząśnieta do głębi
12 lat temu moja kuzynka tak przyszła na świat ze złamanym obojczykiem i wyrwanym biodrem. Na szczęście takie rzeczy da się zaleczyć, ale dla mnie to horror i powinny grozić kary za takie niedopatrzenia!

Kobiety przed porodem- nie boicie się oglądać takich filmików? Ja mam jeszcze kupę czasu do porodu, ale wolę nie wiedzieć co mnie czeka :)

Gość ja sie nie boję
bo ide przed porodem na USG i jak dziecko będzie źle ułożone, albo przepływy będą do d. i pępowina wokoło szyi to mnie mogą cmoknąć i mają mi cesarkę zrobić! A jak wszytsko będzie dobrze to mogę rodzić :) Wtdy to zupełnie inaczej wygląda.

Gość bajla
Nie wiem czy wiecie że nie ma przeciwskazań do porodu miednicowego gdy szacowana masa płodu wynosi mniej niż 3500g i kobieta juz raz rodzila czyli jest wieloródką, takie są zalecenia. Druga bajka jest to że polscy lekarze boja się powiklań i nie bawia się w odbieranie takich porodów, po prostu robią w terminie porodu cc. Po trzecie nie wiecie czy ta kobieta nie przyjechała do szpitala gdy poród już był zaawansowany i nie było sensu robic już cięcia.

Gość SanSanSan
u nas w szpitalu na szczescie nie kazarodzic pierworodkom kiedy dziecko ustawione jest posladkowo wiem bo moje 2 kolezanki miala ustawione tak dziecko co okazalo sie dopiero pod koniec porodu i zrobiono im cc wczesniej mialy usg ale to jakis 3tygprzed porodem i dzieci byly ustawione glowka

jeju biedaczysko male,jak ona je wyciagala,przeciez cesarka powinna byc,mogla krzywde zrobic maluszkowi