Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiulek1989

mleko modyfikowane

Polecane posty

Gość kasiulek1989

Witam! Mam córkę, która ma rok i trzy miesiące. Podaje jej bebilon 3, który jest okropnie słodki. W związku tym takie pytanie do mam, które dają mleka innej marki: czy one wszystkie są tak strasznie przesłodzone? Czy może jest mleko, które chociaż trochę ma smak zbliżony do naturalnego, a nie smakuje jak woda z cukrem...?

bebilon nie jest jeszcze wcale słodki...gorsze bebiko ale skoro dziecko twoje pije to jemu ma smakować nie tobie a ilość cukru jest taka jak normy zazalecają, więc nie kombinuj... moja jest na pepti i dla mnie ta mieszanka smierdzi, a córa pije to bardzo dobrze,

Gość kasiulek1989
Ale cukier jak wiadomo od lat nie jest najzdrowszym i koniecznym do życia produktem spożywczym...

Gość grrrrr..........
cukier JEST koniecznym do zycia produktem ;) ... wszystko zalezy od tego JAKI cukier :P

Gość grota solna
na pewno nie dawaj zwykłego mleka, przynajmniej do 2 r.ż.

Gość kasiulek1989
ok zależy jaki, ale ten biały rafinowany to napewno nie. Dlatego też szukam zamiennika bebilonu który zawiera mniej tego "cennego" składnika...

zdrowy czy nie zdrowy,wszedzie jest przeciez.A cukier tez jest potzebny do zycia! jak masz ponad roczne dziecko to przeciez nie pije tego mleka az tyle,bo powinno byc juz w wiekszosci na stalym pokarmie.Moj pije mleko tylko raz dziennie,inny produkt mleczny to kaszka i np.budyn na krowim mleku itp.

w bebilonie nie ma "zwykłego" cukru tylko maltodekstryna. nie jestem specem może ktoś się zna to wytłumaczy co to

Gość kasiulek1989
mówisz, że cukier jest we wszytskim? Tak, cukry naturalne są jak najbardziej ok, np. takie występujące w owocach. No właśnie liczy się smak, bo dziecko przyzwyczajone do słodkiego nie chce jeść naturalnych niesłodzonych rzeczy. I tu zaczyna się dramat popsutych zębów i nadwagi... A jak Tobie coś nie smakuje to dajesz to dziecku? Bo ja niechętnie...

maltodekstryna to produkt czesciowej hydrolizy skrobi, jest duzo mniej slodka niz sacharoza, ale latwo przyswajalna i w ogranizmie czlowieka rozkalda sie na pojedyncze czasteczki glukozy. To dlaczego nie chcesz podawac zwyklego mleka krowiego?

Gość kasiulek1989
tak reklamy działają na człowieka...bo niby modyfikowane ma dużo więcej wartości odżywczych. Tylko, że jak już coś produkują dla dzieci, to musi być słodkie, nie inaczej...

dla mnie to wmawianie mleka modyfikowanego zdrowym dzieciom powyzej 1 rz to tylko marketning i napedzanie koniunktury producentom. Nie slyszalam o innym cywilizowanym kraju, gdzie by takie praktyki byly stosowane. Roczne dziecko je juz wiekszosc rzeczy, wiec po co mu to mleko w proszku?

Gość kolejna pomarańczowa
Za długo z tym proszkowym też nie ma co przesadzać, racja. Choć może roczne to jeszcze za wcześnie na tylko mleko krowie.Ale jak słucham, że 2-3 latek powinien pić modyfikowane, to też uważam, że to przesada. Mi się wydaje, że jak dziecko ma tak z 1,5 roku, czy zbliża się do 2 lat,można zacząć powoli wprowadzać krowie mleko.Oczywiście jeśli nie ma skazy białkowej.