Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząśnieta do głębi

Czy ktoś oglądal dokument "Opętani przez złe moce"?

Polecane posty

Gość alez wspolczujace jestescie...
karoIin_ka81 nie dosc, ze chamska i wulgarna jestes to w dodatku glupia :O Fatalna mieszanka, nie rozmnazaj sie aby :P Nie moja wina, ze czytac ze zrozumieniem nie umiesz, to twoj problem.

Nie oglądałam ale dużo czytałam kiedys na ten temat,jednak mamy szczęście,że żyjemy w normalnym kraju. Widziałam ostatnio,,Dzieci złego państwa, -jak dla mnie dramat, straszne,że tyle złego się na świecie dzieje;/

Gość do ależ współczujace jestescie
Ej, a po co ty sie wcinasz w dyskusje, ktorej istoty nie pojmujesz? Oglądałas ten film? Nie?To faktycznie sie nie wtracaj, jak ty gadasz o dupie maryni, a nie na temat:O

Ogladalam ale pensjonarskie, krokodyle lzy nie robia na mnie wrazenia. Ja pytam dlaczego zadna nie jest zainteresowana blizszym problemem - dyskryminacja czarnoskorych w Polsce chociazby? Dyskutowac mozna na wielu roznych plaszczyznach, chyba, ze tu chodzi o placz nad "malymi, biednymi Murzynkami" :O W takim wypadku fakt...moja pomylka i uciekam. Wy nadal piszcie jakie to okropne i wstretne a jutro jak ktos czarnoskore dziecko bedzie wyzywal to szybko na druga strone ulicy uciekajcie :P i nie interweniujcie aby. 🖐️

A gdzie ktos wyzywa w Polsce czarnoskóre dzieci? Gdzie ty bywasz? W jakiej patologii? Mam znajomych,dziewczyna wyszla za maz za faceta pochodzacego z Botswany...I co? Maja dwoje dzieci z ciemna skóra..w zyciu nikt ich nie dyskryminował i nie wyzywał...Litosci,opanuj sie z takimi zarzutami:O Szukaj sobie dalej problemow na sile...:O:O:O

"...jak masz dziecko białe i jesteś ładna to masz szanse.Ale jak np.dzicko masz mulata albo innej ciemnej karnacji to twoje szanse na jakiegokolwiek faceta spadają do 0%" Odpowiedz na forum na pytanie dziewczyny czy jako samotna matka ma szanse na poznanie faceta? :D Bo w Polsce posiadanie dziecka o ciemnej skorze dla wiekszosci jest zlem :O a matka zerem. Ot, taka dygresja. Myslalam po prostu, ze temat ten zalozony jest do dyskusji na temat roznego rodzaju uprzedzen, zacofania i zabobonow. Okazalo sie, ze to pensjonarski temacik, gdzie lejemy krokodyle lzy nad biednymi dzieciaczkami, malymi Murzynkami i duchowo oczyszczone ;-) wracamy do swoich zajec. Nigeria w koncu tak daleeeeko :D Dobra, uciekam, nie psuje wam zabawy...ups...sorry...nie przeszkadzam we wspolczuciu dla tych biednych murzyniatek.

serce mnie sciskalo jak to ogladalam,poplaklam sie :( jak mozna postepowa tak z malymi dziecmi...

a rozwiazałas jakis istotny problem spoleczny w swojej okolicy? tak? tak? nie sadze..:O ja np.przez 4 lata byłam wolontariuszem w domu dziecka, pomagalam jak moglam, zaangazowalam sie w kilka projektow dot.rodzin zastepczych prowadzonych przez ten dom dziecka i fundacje, z ktora wspolpracowalismy.... czy moge wiec popłakac nad filmem o nigeryjskich dzieciach czy mi zabronisz i zwyzywasz od nic nie robiacych w temacie panienek? tylko ty masz prawo dumac nad problemami swiata czy jak? odmawiasz wszystkim prawa do emocji a nie dajesz nic w zamian:O zacznij od siebie a potem wyskakuj z tekstem o pensjonarskich temacikach :O koncze z toba dyskusje bo nie zmierza w zadnym sensownym kierunku:O

ogladałam. Straszne. Ale czegóż się spodziewać po dzikusach, którzy kobiety traktują jak rzeczy, z którymi mozna robić wszystko. Tak samo jak żal mi tych biednych dzieci, tak nie mogę się pogodzić z obrzezaniem kobiet. I to w imię Boga... :(

Gość wstrząśnięta do głębi
Nie spotkałam się z dyskryminacją murzynów w PL. Moze dlatego, ze niewiele takich osób w moim otoczeniu, ale nie mam żadnych rasistowskich uprzedzeń. To ludzie i tyle! I dotąd dokąd człowiek swoim zachowaniem mnie nie irytuje to kolor skóry i wszystko inne nie ma większego znaczenia. A jeśli chodzi o obrzezanie kobiet to moim zdaniem słowo "kobiet" jest tu mocno przesadzone. Czytałam "Kwiat Pustyni" i "List do matki" i moim zdaniem tu także powinno się użyć słowa "dzieci"!

Gość Przeciez to jest stare i jest
na YouTube za darmo. :o Polska telewizja nie ma chyba na nic pieniedzy, ze puszcza takie rzeczy...

Gość zaabcie
obejrzałam tylko 15 minut tego filmu. przepłakałam kilka dni. nawet jak to pisze to płacze. do dzisaj nie mogę normalnie spac i jesc. sama mam czteroletniego syna i nie moge uwiezyc ze mozna tak traktowac dzieci. i rodzice na to pozwalają.najbardziej wstrząsneło mną grzebanie żywcem maleńkich dzieci. jak te dzieciu musiły sie bać i płakać. nie mogę pojąc jak ktos mugł tego słuchac i nic nie zrbić. ja bym zawriowała. na sama myśl o tym grozi mi obłed ktos powinien edukowac tych ludzi albo poprostu powystrzelac.

Ktoś pisze, że to stary materiał. Jakie to ma znaczenie. Druga wojna światowa też była dawno a często oglądamy filmy, reportaże na ten temat. Należy o takich sprawach mówić często i głośno by uświadomić nam, że takie okrutne rzeczy dzieją się gdzieś obok. Bardzo mi szkoda tych wystraszonych i bezradnych dzieci. Organizacje międzynarodowe powinny wesprzeć dzieci w tym kraju (Nigeria).