Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaradnaola

mam 20 lat i zarabiam ponad 3 tyś zł miesięcznie

Polecane posty

Gość to nic w takim razie
z takiej pracy to gowno masz tak naprawdę. Co innego mieć etat i pracowac wtedy sobie przynajmniej na meryture dobrze odlozysz. Nie masz wiec czyms sie szczycic teraz masz kase jutro jej mozesz nie miec. Myslisz, ze jestes ustawiona? mylisz sie.

Gość asasassaa
heh, w MLMie FM można pracować godzine dwie dziennie i zarabiać więcej. Wystarczy tylko chcieć

Gość no i dobra brawo super
no ale zauważcie ze autorka to młodziutka osoba i jeszcze zdązy sie na etat załapac !A lepsze póki co takie zarabianie niz zasilanie szeregów bezrobotnych ...

Gość zaradnaola
a i jeszcze mam taki sklep pod blokiem. ciucholand. często tam zaglądałam bo gdzie bym nie szła to mialam po drodze :P no i wkoncu juz tak na luzie gadalam z ta babka no i przy ktorejsc rozmowie mi powiedziała, że jej interes słabo idzie. bo ten ciucholand jest w takim miejscu, że chyba tylko mieszkańcy mojego bloku tamtedy przechodzą i wiedzą o jego istnieniu no to jej podsunełam pomysł, ze sprzedażą na allegro, a że to starsza kobitka to nie ma pojęcia co to w ogole jest no to zaoferowałam jej pomoc. i robiłam zdjęcia różnch tam zestawów i wystawiałam jej u siebie w domu to to na allegro, a jak ktoś kupił to jej adres wysyłki dawałam i ja sobie dorobiłam a i ona byla zadowolona, ale ostatnio coś do mnie nie dzwoni.. :( szkoda

Gość zaradnaola
a przepraszam bardzo w sklepie w ktorym pracuję mam umowę o pracę,a nie na umowe zlecenie. udało mi się fuksem ponieważ osoba z ktorą pracuje, moj zmiennik jest zatrudniony na stałe i przez to ja tez musze miec taka umowe. nie wiem czemu tak jest, ale tak jest no i wiem, że przed rozpoczęciem tej pracy musiałam sobie otworzyć konto emerytalne. a, że 5 klientów dziennie no to taki sklep po prostu, że rzadko ludzie w nim kupują, ale jak kupują to najmniej ok 100zł wydają, a czasami to i 5 tyś.

Gość no to kolej na mnie..
no fajnie, umiesz sobie zorganizowac wszystko, ja nie pracuje, pracowałam rok w życiu( mam 27 lat), mam swój dom, mąż pracuje,studiuje jeszcze, chciałabym iść do pracy ale jestem na ostatnim roku administracji, czyli gówniany kierunek, nic specjalnego nie umię robić, i po prostu mi sie nie opłaca pracować, dostane 1200 netto , 300 za dojazd, 900 to chyba na waciki, a tak wszystko w domu zadbane, dziecko przypilnowane

takie studiowanie to zadne studiowanie tylko zaliczanie dla papierka, skoro unikasz zajec-nie zawsze mozesz na nich byc, to co ty z tych studiow wyniesiesz?? bez sensu..., ja bym 100 razy bardziej wolala skonczyc porzadne studia i zarabiac o polowe albo onad polowe mniej. nie ma sie czym chwalic

Gość zaradnaola
germanie, a jaka jest różnica miedzy tym czy wykładowca mi będzie cytował książke na wykladach a tym, że przeczytam ją w domu? potem wiedze uzupelniam notatkami i jakoś zdaje na takie same oceny jak moi znajomi co chodzą na wszystkie wykłady więc nie sądze, abym miała w mniejszym stopniu wiedze. na zajecia obowiązkowe chodze, ale w tym roku akurat mam jedynie 2 take zajęcia na których muszę być i na nich jestem. tego przecież nie przeskocze.

Gość widzialam
pracujesz w angli,wiec czym sie ty chwalisz 3 tys.to wielkie nic

Gość zaradnaola
uważacie, że wcale nie mam się czym chwalic no to ok. moze zyjedzie na innym standardzie, ja zyje na takim, ze wszyscy moi znajomi w moim wieku zarabiają ok 1500zł.

Gość zaradnaola
pracuje i mieszkam w warszawie, nie w zadnej Anglii :)

Gość smaczna malinnna :)
"siedze na komputerze" wow!!! ale musi byc wytrzymaly ten komputer lepiej naucz sie polskiego niz chwalic sie marnymi 3 tysiacami, zeby to chociaz w jednej pracy zarobione byly, wspolczuje

Gość Batalion
Naprawdę gratuluję Ci zaradności.

Gość widzialam
mimo wszystko,poco na forum chwalisz sie ile zarabiasz?bezsensu

Gość moze i bez serca
no tak ,ale ty w sumie masz 3 a nawet 4 prace!!!! masz SZCZESCIE i tyle!!!!! a biorac pod uwage ze masz tyle prac to i tak tak duzo nie zarabiasz.

Gość zaradnaola
nie chodziło mi o chwalenie się zarobkami, a prędzej tym, że jak się chce to można. wiem, że to nie jest szczyt marzen pracowac w tylu miejscach, ale jestem dumna ze mi się mimo wszystko udaje tak ze sobą pogodzić i mam na to wszystko energie i ochotę, a nie jak niektórzy ludzie spedzaja caly dzien przed telewizorem i tylko narzekają na brak pracy. zwlaszcza ze na mnie wszyscy wieszali psy i mowili ze bede cale zycie sprzatac kible za 800zł bez urazy dla sprzatajacych ;)

Gość Batalion
Jak się wkręciłaś do tego portalu, aby pisać artykuły? Interesuje mnie coś takiego, a nie wiem od czego zacząć. Chciałabym właśnie pracować przez internet, bo póki co opiekuję się mamą i nie mogę sobie pozwolić na tzw. normalną pracę. Nie chcę przez cały czas pobierać świadczenia pielęgnacyjnego, bo źle się z tym czuję.

Gość Batalion
Dodam, że mam 21 lat i uczę się zaocznie, ale w szkole policealnej

Gość od rana do wieczora
Mam 23 lata i firmę pracuję w Polsce moje zarobki po odliczeniu wydatków i zależy od pory roku 1500 dziennie firma budowlana.

ciekawe co takiego robisz majac tylko mature o ile ja masz. Pewnie dajesz nie zle

Gość a gdzie mieszkasz?
To jeszcze zależy w jakim mieście mieszkasz, bo np. ja w Radomiu za 3000 mogłam się spokojnie utrzymać tyle zarabiałam z chłopakiem. I jak na Radomskie realia to było naprawdę dużo. Wynajem mieszkania razem z opłatami to było 800zł reszta była na życie, jedzenie, ciuchy itd. Mieliśmy na to 2200 więc dla dwojga młodych ludzi bardzo dużo. Ale wyjechaliśmy w Warszawie dostaliśmy obydwoje pracę ja 2500 chłopak podobnie. Razem mieliśmy niespełna 5000 i co? tutaj dopiero było ciężko. Na samo mieszkanie i opłaty szło 2000zł Mieszkasz sama? wynajmujesz? jeśli miałabyś na wszystko 3000zł i to jeszcze w większym mieście to tak naprawdę nie ma się czym chwalić. No chyba, że w jakiejś zadupiałej mieścinie. Mi mieszkając w Radomiu wydawało się,że zarabiamy dużo potem zarabialiśmy 5000 i okazało się, że tak naprawdę to jest nic.

Gość zaradnaola
beybe to przeczytaj najpierw caly temat i bedziesz wiedzial co robie i ze jeszcze oprocz tego studiuje. jesli chodzi o te artykuły to znalazłam ogłoszenie w internecie ad konkursu na reportaż o zwierzętachh żyjących w zoo. tak się składa, że mieszkałam jeszcze wtedy z rodzicami praktycznie w sąsiedztwie zoo i porobiłam ciekawe zdjęcia, a że umiem się bawić w ps no to jeszcze odpowiednio dopracowałam i tak wygrałam ten konkurs i potem czasami robiłam im takie foto reportaże na taka stronke dla młodzieży prowadzona przez samych licealistow od a do z.no i tak się zaczęło, potem chodziłam po różnych portalach, gdzie są pisane takie artykuły i tam wysyłałam swoją twórczość z tej strony i wkoncu ktoś się zainteresował. takich stronek jest naprwde duzo gdzie pisza te artykuly zwykli ludzie, a nie jacyś tam wykształceni dziennikarze. musisz poszukać i sama do nich pisać.. w internecie to raczej rzadko się ogłaszają, ze takich ludzi szukają.

Gość ozesztyyyy
matko boska jakie ty piszesz te artykuly i gdzie ? robisz tak kardynalne bledy ze szok,nie umiesz sie wypowiedziec poprawnie szok, :D hahah

Gość zaradnaola
ożesztyyyy te błędy potem ktos poprawia. ja jak chce to piszę poprawnie. zaczynam z wielkiej litery skupiam sie na poprawnym budowaniu zdan etc. teraz mi sie po prostu nie chce. zreszta poszukaj sobie takich stronek z artykułami i sama zobaczysz, ze one wysokich lotów nie są, pozatym ja tam nie pracuje a dorabiam sobie i nie mam z tego tak naprawde duzo kasy. moglabym wkleic tutaj taki moj artykuł, ale bedzie latwo potem go odnaleść, a tam podpisuje się imieniem i nazwiskiem, więc tego nie zrobią.

Gość zaradnaola
a gdzie mieszkasz ? napisałam, że mieszkam w warszawie. mieszkam z chłopakiem w jego własnym mieszkaniu i opłaty ze wszystkim wynoszą nas 1000zł. może poszukaj mieszkania na obrzeżach warszawy, a nie w centrum? moj znajomy wynajmuje w piasecznie mieszkanie i płaci za nie razem z opłatami 1700zł, ale to jest mieszkanie 50m2, 2 pokoje w nowym budownictwie, własny garaż i ogromny taras. mnie zostaje ok 2800 - 3000 dla siebie z czego jeszcze opłacam szkołę to mam tak ponad 2 tyś i mnie na wszystko starcza. do tego mam jeszcze psa :)

Gość jekylllll
Brawo zaradnaola.Tak trzymaj.

Gość zaradnaola
no i wez na poprawke, że wy macie 3 tyś na 2 osoby, a ja mam praktycznie na siebie tyle, bo mój facet zarabia podobną kwote co ja. na jedzenie pójdzie ok 500zł, to mi zostaje 1500zł na same ciuchy i kosmetyki, więc nie gadaj, że to mało nawet na warszawę :)

podziwiam w takim razie. ja narazie studia..szukam pracy dodatkowej ...ale kicha jest :( ciekawe jak to będzie po studiach..czy będę zaradna.. narazie nie czuję si e na siłach. straszny ze mnie nerwus:/ przejmuje się wszystkim

Myślałem czytając że w polsce tyle zarabiasz ale jak tam to wcale nie szał. Niemniej gratuluję że jakoś ci się kręci :)