Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhhhhhhhhhhhhh

czy rozstepy mozna pokochac?

Polecane posty

Gość yhhhhhhhhhhhhh

mam rozstepy od 2 lat i dla mnie to tragedia. Probowalam wszelkich sposobow zeby sie tego pozbyc i wiem ze jedynym sposobem bedzie jakis zabieg. Jestem nastolatka i jak narazie nie mam takiej mozliwosci wiec musze jakos z nimi zyc. Dodam ze jestem ladna, nawet bardzo. Oczywiscie nie zeby jakis narcyz ze mnie ale na urode nie mam co narzekac tylko to cholerstwo. Czy mozna je jakos zaakceptowac? prosze pomozcie..........

Gość farfalllle
właśnie jest program o tym w tvn style i lekarze powiedzieli, że nie ma dziś na świecie metody eliminującej rozstępy, można je nieco wygładzić w gabinetach kosmetyczno-dermatologicznych (niestety tu trzeba wiele zabiegów i sporej kasy), takie balsamy trochę wygładzają ale nie zlikwidują rozstępów, geberalnie potrzebna jest profilaktyka przed nowymi zmianami, dieta bogata w białko, kosmetyki, te, które już masz pokochaj:)

nic nie pomoze.... ja mam rozstepy moze od 14 roku zycia.... wstydze sie ich co prawda.... ale moj partner jakos to akcetuje! Nic trzeba z tym zyc ;)

Gość yhhhhhhhhhhhhh
no tak, pokochaj jest latwo powiedziec. mam je juz od dluzszego czasu i poprostu az siebie nie nawidze za to ze sa. nigdy jeszcze nie wspolzylam z chlopakiem, ale teraz juz wiem ze nigdy sie nie rozbiore przed zadnym........

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
ja od 15 i nie wiem jakim cudem bo jestem szczuplutka a tu takie cos. moja mama nigdy nie miala z tym problemow bo nawet jak tyla 10 kg to nic jej nie bylo. najgorsze jest dla mnie to ze kiedys pewnie bede miala chlopaka i sama juz mysl o tym ze mam z nim uprawiac seks az mnie odrzuca. chyba wole zostac dziewica do konca zycia .......

Gość nie nie mozna ich pokochac
to pewne. Ale mozna zaakceptowac, bo co Ci pozostalo? Ja mam rozstepy od 15 roku zycia, od wieku dojrzewania :O Mam uda obsypane tym, nawet pod kolanami na lydkach mam i na posladkach. Tragedia. Ale coraz bardziej mi to wisi. Mam 35 lat.

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
hehe ja pamietam dzien jak je zauwazylam, do tej pory niecierpie siebie ze od pierwszych sladow nie zaczelam ich jakos sie pozbywac. no ale coz wtedy nawet nie wiedzialam dokladnie co to jest. a masz meza? co on na to ze masz rozsepy, wiem glupie pytanie ale to moj najwiekszy problem, tym bardziej ze najbardziej sie podobam chlopakom typu "moze miec kazda" i jak taki zobaczy cos takiego u mnie na tylku to od razu nara a ja chyba w jakas depresje popadne.

Gość rewrew
myslisz ze twojego chłopaka bedza interesowac twoje rozzstepy i one beda najwazniejszE? Moim zdaniem bedzie go interesowałą twoja cipa .. Bo i tak chodzi o dziure .

fakt... seks nie jest komfortowy :( Moj facet nie potrafi zaakceptowac, ze lubie po ciemku. Zwla to na zachamowania, pruderie. A ja sie wstydze i brzydze tych rozstepow - bardzo mnie oszpecaja... Zreszta dlugo bylam dziewica... tez przez to.

można?? raczej trzeba tego cholerstwa się nie pozbędziesz, mam toto od 17 lat :O na mikrodermabrazję mnie nie stać, więc akceptuję wroga :(

w sumie nie istotne co interesuje faceta. Jak kobieta sie nie czuje komfortowo to seks przestaje sprawiac przyjemnosc...

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
ja dodam ze moich nie widac tylko czuc. byly widoczne ale zaczelam robic pilingi i trzec je gabka i jakos tak teraz sa w kolorze skory. ostatnio przytylam i od razu wpadlam w panike ze znowu beda sie pojawialy ale na szczescie nie ma zadnych nowych czerwonych sladow a moja waga powoli wraca do poprzedniej.

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
najwazniejsze pytanie bo sama siebie musze akceptowac. jak myslicie czy to przeszkadza az tak strasznie chlopakom?????

czuc tez bardzo. Ale widac tez. A poki ich nie widze to jeszcze pol biedy...

Gość beble
to idz do lozka z facetem z milosci a nie z takim co po zobaczeniu rozstepow powie ci "nara" :o ja jakoś mam rozstępy, wczesniej byly cerwone, a teraz są biale i mialo widoczne to po prostu klade na to lache i przez to ze ja ich prawie nie zauwazam i mam je w dupie to zadnemu partnerowi do tej pory nie przeszkadzaly. no i faceci tez maja rozstepy! czy przez to ktorys jest mniej atrakcyjny ? ja dopiero po pol roku bycia z nim zauwazylam, ze je w ogole ma. a moj facet nawet nie wie co to sa rozstepy i mowi, ze musialby chyba pod lupa ich szukać. tacy sa faceci! i takie jest zycie! wiekszosc osob ma rozstepy i moga one przeszkadzac tylko i wylacznie komuś kto cale zycie sie patrzy tylko i wylacznie na panie z fotoszopa i sie ludzi, ze taka bedzie mial dziewczyne.. bosz.. nawet modelki często mają rozstępy!

Gość beble
a czesto jest tak, ze jak mamy na punkcie czegos kompleks i za wszelka cene staramy sie to ukryc i sie tym przejmujemy to wtedy to cos staje się widoczne i często istotne i dopiero wtedy partnerzy to zauważają. ja oprócz tego mam blizny po oparzeniu na nogach. nie są duże, ale widać to je na pewno. też mam to w dupie i zauwazylam, ze jak ja mam cos w dupie to inni albo tego nie zauwazaja albo tez maja to w dupe. no bo skoro ja z tego problemu nie robie to dlaczego mialby ktos inny robic?

Gość moj tez to samo;p
powiedzialam ze chce sobie usunac laserem kiedys a on sie pyta gdzie ja sie tych rozstepow dopatrzylam...a 2 lata ze soba jestesmy i potem zalowalam ze w ogole mu o tym powiedzialam w kazdym badz razie nie przestalam sie przed nim rozbieraz a on za kazdym zem chwali moja pupe i nic chyba nie widzi;p

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
ale poprawilas mi humorek ;*;*:*;* ja wiem ze faceci maja rozstepy (moj brat ma przez to ze za szybko rosl i teraz ma slady na plecach) i wiem ze chlopak ktory by je mial wcale by nie byl dla mnie mniej atrakcyjny z chlopakami jest inaczej bo oni zwracaja uwage na wyglad i wiadomo nie tylko na twarz. tak masz racje do lozka idzie sie z chlopakiem ktorego sie kocha i ktory by kochal no ale jestem w takim wieku ze nastoletni chlopcy ciagle siedza przed kompami i ogladaja te laski w ktorych jest wiecej fotoshopa niz ich samych. moge miec jedynie nadzieje ze na takiego nie trafie....

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
ja mam na pupie i udach, no i jak kolezanka wyzej mam tez blizny na kolanach ktore na szczescie moja mama zobowiazala zainwestowac w usuniecie wiec zostajka tylko rozstepy i skoro mowicie ze nie sa az tak nardzo zauwazalne dla facetow to az chce mi sie skakac z radosci, bede nadal probowala je szczotkowac moze przynajmniej sie zmniejsza wiem ze temat moze troche glupi ale mam dopiero 18 lat i nigdy nikt nie widzial mnie naga dlatego tak bardzo sie wstydze ze mam rozstepy

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
dobra koniec dramatow ;) dziekuje wam kochane za te pozytywne odpowiedzi, teraz chyba ide po czekolade by jeszcze bardziej poprawic sobie humor bo dzieki wam tryskam teraz radoscia;D;D;D

Gość beble
jak planujesz isc do lozka ze swoim nastoletnim kolegom to on bedzie tak zestresowany tym wszystkim i tak sie bedzie bal przed toba osmieszenia ze by nie zauważył nawet jakbyś byla pomalowana na zielono. uwierz :o

Gość beble
ja mam pozornie duzo gorzej, bo rozstep oprocz, ze dupa i uda to jeszcze cycki. do tego te blizny po oparzeniu i male, nieksztaltne cycki, ale tylko z pozoru mam gorzej, bo ja siebie akceptuje i klade lache na moje wady z ktorymi nic nie zrobie i przez to ciesze sie zyciem i seksem, a ty.. no wlasnie..

ja mam 20:) I w wieku 16 lat poznałam swego teraz narzeczonego :) ( mialam już rozstepy) Więc jak widzisz nie tylko Ty masz problemy z rozstepami w mlodym wieku . A taka rada od troche starszej kolezanki - rówieśnicy są kompletnie nie dojrzali.. Ja na twoim miejscu bym unikała takich którzy uciekają przed rozstepami :)

Można można... Ja mam paskudne w okolicach ramion i na plecach (za szybko rosłem z powodu siłowni), a 'moja' nie zwraca na to uwagi. Kocham ją za to =]

Gość yhhhhhhhhhhhhhhhh
do pana wyzej ;D a gdyby twoja dziewczyna je miala przeszkadzlo by ci to? wiem mialam juz spadac no ale jak sie zjawil facet to trzeba go chwilke zatrzymac;d

autorko szczerze? dużo gorszy jej cellulit niż rozstępy, moim zdaniem bynajmniej. Ja też mam rozstępy co najmniej od liceum, niestety takie ciało kobiecie, odchudzanie, nabieranie wagi, odchudzanie itp. i to wszystko robi swoje, ciało się rozciąga i kurczy, przerąbane ale nic z tym nie zrobisz, można tylko próbować łagodzić. Pocieszę Cię, że to nie jest aż tak strasznie widoczne. Niby mówią, że jak ciało opalone, to bardzo widać ale ja właśnie na basenie latem, jak ciało jest opalone, to w ogóle nie myślę o tych rozstępach.