Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkaKXC

okropne ząbkowanie

Polecane posty

Gość anitkaKXC

Czy wasze dzieci tez tak ząbkowały... od paru dni idą jej zęby,ma 8 miesiecy i juz ich ma 8!!!! idzie jeden za drugim, ostatnio jest marudna ale dwie ostatnie noce co 3 godziny musze je podawac cos przeciwbólowego bo nie można!!!! płacze, jest rozdrażniona,nawet za ucho nie moge jej złapać np całując, myślalam ze to moze ucho boli ale po 10 min od podania nurofenu nie to dziecko! więc napewno zęby. Ale to przecież nie jest normalne żeby jeden po drugim sie wyzynał,ja dostane do głowy a ona na koniec wyląduje w szpitalu,tyle ze nie ma goraczki ani biegunki.

Gość maniani
Moj synek jak mial rok to juz 12 zębow zdazylo mu wyjsc. Smarowalam mascia Dentix i wlasnie przeciwbolowe syropki podawalam w nocy- po nich zwykle przechodzilo. Niestety trzeba to przezyc, rady nie ma...

ej nie narzekaj:) troche sie teraz pomeczysz ale wyjdzie wiecej naraz to potem na jakis czas bedzie spokoj; tez bym tak chciala; moj synek przed pokazaniem sie gornej jedynki jeczal i byl marudny przez miesiac, teraz szykuje sie kolejny zabek i zastanawiam sie czy znowu bede czekac na niego przez miesiac i sluchac tego marudzenia...ech...

Gość słuchaj
to jest normalne, niestety, ale nie możesz dawać nie wiecej niż 4 razy na dobe p/p i napewno nie co 3 godziny tylko conajmniej 4 godzinny odstęp. Może spróbuj innego syropu musi działać dłuzej, u mnie akurat w ciężkich sytuacjach pomógł NUROFEN ale kazde dziecko jest inne.

Gość boshe a ja wam powiem
jak trafiłam wlasnie z podejrzeniem chorego ucha, i tak jak ty moje dziecko nie dało sie dotknać za ucho wiec pojechalam do szpitala i siedzialm tam 7 dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!! okazalo sie ze to ząbkowanie a ucho jest ok, ale kase z NFZ skasowali, a ja tam kiblowalam a po 3 dniach moje dziecko złapało biegunke od innych dzieci.Daltego wam pisze nie jedzcie z powodów błachych do szpitala albo po prostu sie nie przyjmujcie bo tam to jakas epidemia biegunek a ząbkowanie sie skonczy.

Moje dziecko fatalnie zabkuje, z goraczkami i infekcjami. Co pomaga, Denietox N ale dawany regularnie bo zapobiega infekcjom, granulki np http://www.sklep.aptekacosmedica.pl/swiat-matki-i-dziecka-zabkowanie-dagomed-44-chamomilla-bolesne-zabkowanie-granulki---7-g-o_l_174_315.html plus Ibufen. Ibufen można podawać co 6h 3 razy na dobę. Ja podawałam co 8 h 3 razy na dobę na zmianę z paracetamolem - młody zabkował (szły mu trzy trójki na raz) plus złapał trzydniówkę. Ma półtorej roku i 15 zębów, właśnie wychodzi ostatnia trójka, jeszcze tylko piątki przed nami.

ostatnio jest marudna ale dwie ostatnie noce co 3 godziny musze je podawac cos przeciwbolowego bo nei mozna !!!!! NIE ROZUMIEM TEGO ZDANIA,JAK NIE POMAGAJA LEKI PRZECIWBOLOWE TO PO CO NIMI FASZERUJESZ DZIECKO ? CO 3 GODZINY NIE WOLNO-ZA CZESTO I MOZNA PRZEDAWKOWAC,ZEL TEZ MOZNA STOSOWAC 4 RAZY A SRODKI PRZECIW BOLOWE JESLI SIE NIE MYLE TO 3 RAZY NA DOBE. U NAS NIC NIE POMAGALO WIEC NIC POTEM NIE DAWALAM I NADAL NIC NIE DAJE,BO PO CO FASZEROWAC DZIECKO LEKAMI JAK I TAK NIE POMAGA. MOJEMU NIE WYCHODZI PO 1 ZABKU TYLKO PO 3-4 PIERWSZE DOLNE JEDYNKI TYLKO WYSZLY W PARZE,TERAZ MA 14 MIESIECY I 14 ZABKOW