Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielonakredka02

11dniowy okres ?

Polecane posty

21 grudnia wzięłam tabletkę escapelle... równo 7 dni po jej zażyciu dostałam okres. Lekarz, na opakowaniu i tu, na forum pisało że skutki uboczne mogą wystąpić do 7 dnia, więc kiedy zaczęłam krwawić dosyć mocno uznałam że to mój wyczekiwany okres. Zażyłam więc tabletkę antykoncepcyjną (wg wcześniejszych zaleceń lekarza). Mój okres trwał 4 dni po tym zaczęłam plamić, 2 stycznia plamienie było prawie niezauważalne już, a dzisiaj znowu się nasiliło, a co jakiś czas przy zmianie wkładki pojawia się krew... Zastanawiam się czy to skutek uboczny tabletek, czy tamto krwawienie wystąpiło po escapelle (7 dni) ? Powinnam poczekać jeszcze czy iść od razu do lekarza ? Zaznaczam że dzisiaj, tj czwartek mija 11 dzień mojego "okresu"... Pozdrawiam :)

Gość miśka1308
to twoje pierwsze opakowanie tabletek anty?

Gość miśka1308
w takim razie spokojnie:)ja przy pierwszym opakowaniu miałam okres przez 14 dni niestesty:( przy 1 opak. jest to normalne ponieważ przyjmujemy hormony i organizm też potrzebuje trochę czasu, aby się przystosować do nowych warunków. Potem będzie lepiej:)

Gość Kamila XXX
Miesniaki macicy?

Gość miśka1308
nie straszmy dziewczyny:) przy pierwszym opakowaniu u 99% kobiet występuje takie dlugie krwawienie. jeśli przy kolejnych opakowaniach będzie nadal się tak działo mmigusiem do lekarza

Gość Kamila XXX
To nic strasznego:)