Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mili_mali

Sukienka bez pleców

Polecane posty

Gość Mili_mali

Dziewczyny mam ogromny dylemat, szykuje sie na studniowke i moim problemem jest to co zalozyc pod sukienke z odkrytymi plecami... W sumie to wciecie jest nawet nie do połowy plecow jednak biustonosz byłoby widac a tego za wszelką cenę nie chce. A wiec macie moze jakies propozycje? Linki, zdjecia... ? Tylko chodzi tez mi o to zeby wszystko bylo w przystępnej cenie...

A co ma z przodu ta kiecka? duży dekolt? bo zawsze można zaryzykować i iść bez. Ale jak będzie zimno to antenki staną i możesz się speszyc :-D

Gość Mili_mali
Mam dosyc duży biust i bez na pewno odpada. Z przodu tel jest duży dekold i dodam ze sukienka jest bez ramiączek:)

Gość dobra rada dla ciebie...
Hmmm ja mam ten sam problem... bo jakiś czas temu... no z dobre 3 lata kupiłam sobie świetną sukienkę...taka mała czarna...ale ma odkryte plecy i też nie wiem co nosić pod nią... Zastanawiam się nad tym: http://moda.allegro.pl/stanik-silikonowy-biustonosz-un-bra-rozmiar-c-i1382639476.html ale nie znam nikogo kto ma taki i powie mi czy to napewno jest takie wygodne i spełnia dobrze swoje zadanie...poza tym jeszcze nigdy nie widziałam z miseczką E a taką właśnie noszę... Jedno wiem, na pewno nie silikonowy tył...po pierwsze jest widoczny...mi się od ramiączek zawsze skóra odparza więc nie wyglądało by to ładnie... Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Kochane, a jakie nosicie rozmiary staników i jakie macie wymiary? Bo może to wina złego rozmiaru? Jeżeli sukienka nie jest na plecach wycięta nawet do połowy, to dobrze dobrany stanik nie powinien z niej wystawać. Rozwiązaniem będzie stanik bez ramiączek w dobrym rozmiarze. W dobrze dobranym staniku to głównie ścisły obwód trzyma biust, a nie ramiączka. Więc duży biust nie oznacza, że nie możecie nosić stanika bez ramiączek. Możecie jak najbardziej, tylko musi on być dobrze dobrany, tzn odpowiednio ścisły w obwodzie, z odpowiednio głęboką miseczką. Aktualnie to są najlepsze bezramiączkowce na rynku: http://www.ewa-michalak.pl/cat-pol-1214553882-Biustonosze-Bez-ramiaczek.html Podajcie więc swoje wymiary ciasno pod biustem na wydechu, luźno pod biustem, luźno w biuście w pozycji stojącej i luźno w pozycji pochylonej. No i jaki rozmiar nosicie aktualnie. E to nie jest rozmiar, bo np 60E to mały biust.

Ja noszę dobrze dobrany stanik... moja sukienka ma akurat plecy wycięte niżej niż powinien być stanik więc żaden bez ramiączkowy nie wchodzi w grę... Ja mam 70E... niby według tabeli powinno być 65F ale z tych staników co zawsze kupuję 65 są za ciasne i właśnie 70 jest odpowiednia... tabele nie zawsze są nieomylne... zwłaszcza niektóre firmy produkują bardzo mało rozciągliwe staniki....

W takim razie Best_Bra kiedyś pisała coś o obniżaczach obwodu. Ja nie wiem o co chodzi, bo nigdy czegoś takiego nie widziałam, ale jakby gdzieś się Best Bra pojawiła to możesz ją spytać.

Gość blue jeans
są takie biustonosze z tylem który się tak pląta i zapina na brzuchu wtedy tyl biustonosza jest obnizony :) zaraz poszukam zdjecia to zobaczycie o co chodzi :) a te miseczk silikonowe są dobre sama taki mam ale ja mam maly biust :) 70B i u mnie sie trzyma kolezanka na studniowce ma wiekszy biust i jej strasznie zjezdzal zreszta to w ogole nie trzyma biustu na swoim miejscu na malym sie sprawdza na duzym nie :)

Gość blue jeans
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://images33.fotosik.pl/85/1157a6affbf7ed43.jpg&imgrefurl=http://forum.styl.fm/jaka-sukienka-dekolt-amerykanski.t90091.htm&usg=__SVcUmAoxE4QACqtMBVqDIt7yTYk=&h=598&w=800&sz=92&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=w4nhG0IWBhBnlM:&tbnh=163&tbnw=203&prev=/images%3Fq%3Dbiustonosze%2Bzapinane%2Bna%2Bbrzuchu%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1024%26bih%3D576%26tbs%3Disch:10%2C171&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=491&vpy=203&dur=2881&hovh=194&hovw=260&tx=205&ty=144&ei=XcglTcelGsak8QOhsLiBBw&oei=XcglTcelGsak8QOhsLiBBw&esq=1&page=1&ndsp=9&ved=1t:429,r:6,s:0&biw=1024&bih=576 kurde dlugi ten link :D wpisz sobie w google biustonosze zapinane na brzuchu

W przypadku mojej sukienki ten plątany tył też będzie widać...A co myślicie żeby chodzić w niej bez stanika? Czy to bardzo będzie nieestetyczne? Mój biust nie jest znowu taki duży...mały to też nie jest... ale raczej kształtny... Co myślicie?

Gość matacz ,,,.....
wiec sukienka nie jest dla ciebie ! i chciej to zrozumiec i załozyc cos innego bo byle głupi sie kapnie ze załozyłas cos czego nie powinnaś , takie sukienki sie nakłada bez stanika , ale do tego trzeba miec jak ciało tak cycki odpowiednie ! kobiety na sile chca załozyc jednak cos , co nie jest dla nich

Gość matacz ,,,.....
w imie wygladania dobrze jak inne wygladaja dobrze - chciało by sie prawda ? niestety , co nie znaczy , ze jak załozysz cos innego wygladac bedziesz zle ! wszystko trzeba odpowiednio dobrac dla siebie , nawet kieckę !

spoko...nigdy nie pomyślałam że moje piersi są jak u dojnej krowy...;-) Tu nie chodzi o wygląd piersi bo są odpowiednie ale o moje samopoczucie... jeśli się nigdy nie chodziło bez stanika to człowiek się po prostu głupio czuje...To tak jakbyś pierwszy raz w swoim życiu założyła krótką spódniczkę... też będziesz się co chwilę zastanawiać czy ci czegoś nie widać...

Gość głaszczko kochana
a powiedz mi jaki jest mój właściwy rozmiar jesli pod biustem mam 75 na wydechu, w biuscie 89, pochylona 92 cm :):)

Gość matacz ,,,.....
to sie nie zastanawiaj - widac ma byc cos ! po to zostało stworzone mini!!! tylko głupiec załozył by , ze nic sie nie wydarzy i nic na moment chociasz nie bedzie w odpowiedniej sytuacji widac - to wlasnie urok mini ! ze czasem cos widać , to cos to oczywiscie na ułamek sekundy majtki , albo i nie ! :) wielu sie nie nadaje do noszenia pewnych rzeczy i tyle .

Ciezka sprawa, ale moze znalazlabys, lub przerobila swoj stanik na taki , ktory zapina sie z tylu na jakis piekny lancuszek... ale moze znajde cos...

Chyba pozostaja Ci silikonowe miseczki, ktore przykleja sie do piersi. Nie wiem jak to w praktyce wyglada.

Gość krowka2j2
głaszczko, gdybys mogla powiedziec jak ty to liczysz? Bo chcialabym dobrac odpowiedni rozmiar stanika

A jakie masz wymiary? Ja korzystam z tej tabelki. (sklej, jeśli link się rozjedzie) https://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 Ale tabelka nie jest nieomylna, ona nie uwzględnia kształtu, biustu, stanu lub naszej indywidualnej budowy (jak np szerokość pleców). Dlatego jeżeli masz blisko sklep, to oddaj się w ręce brafitterki: http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html A jeżeli nie masz możliwości wybrać się do żadnego sklepu, to możesz szukać nieuświadomionych sklepów z szerszą rozmiarówką w swoim mieście. Są takie, ale tam lepiej nie słuchać pani ekspedientki jak wyroczni. I ostatnia opcja to zakupy internetowe, ale tutaj zanim cokolwiek gdzieś kupisz, najlepiej będzie, jeżeli opiszesz, jak leży na Tobie stanik, jaki to rozmiar, krój, a potem dobierzemy jakiś dobry model. Nie kupuj nic sama w ciemno, bo staniki różnią się od siebie, 70D to nie zawsze identyczny stanik, biustonosze mogą być ścisłe, rozciągliwe, dużo lub małomiseczkowe i wtedy trzeba kombinować z rozmiarem. A sama nie będziesz jeszcze o tym wiedzieć. :)

Gość gość
A może tobie by coś wpadło do pustego łba i przestałabyś spamować? :/