Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iza2011

Kupujący nie chce zapłacić za wylicytowany przedmiot- allegro pomocy

Polecane posty

Gość do autorki....
Autorko według mnie to ty jesteś sprzedającym i to tobie powinno zależeć na popycie towaru i zdobywaniu klientów i to ty powinnaś wyraziście, jasno dla wszystkich kupujących, bez żadnych niepotrzebnych zawiłości wprowadzających w błąd klienta prezentować towar. I dopiero wtedy można mieć pretensje do klientów, a jeśli są zauważalne jakieś niejasności w sposobie pokazu towaru, to trudno winić klientów. Takie jest moje odczucie i uważam, że mam rację. Pieniądze nikomu z nieba nie spadają i to trzeba mieć na uwadze.,

Gość iza2011
"Pieniądze nikomu z nieba nie spadają i to trzeba mieć na uwadze" No właśnie więc dlaczego ja mam darować każdej osobie 22zł????

Gość poli27-prawie 28
napisałas do niej ze czekasz na wpłate inaczej zgłaszasz sprawe na Allegro ze nie chce zaplacic za towar...wyraznie na aukcji zaznaczylas ze fotka jest poglądowa...a opis jest po to aby go czytac...

Gość a wg mnie
Kupując u Ciebie, zawarła umowę kupna - sprzedaży. Sama napisałaś, że opis wg regulaminu ma się zgadzać i się zgadza więc wszystko jest ok. Idąc tokiem rozumowania tej kobiety, wszystkie załączone zdjęcia powinny pokazywać TYLKO kupowany przedmiot, a tak nie jest. Ponieważ zawarła z Tobą umowę kupna- sprzedaży masz prawo podać ją Sądu jeśli się z tego nie wywiąże.

Gość iza2011
Dziękuje właśnie za takie rady spisze wszystkie i napisze jej wiadomość.:) Chce mieć dobre argumenty ;) W sumie to pisałam już 2 wiad. - na żadną nie odpisała i pewnie myśli że sprawę zakończyła..

Gość a wg mnie
Wszystkie wiadomości pisz przez allegro, żeby miec później dowód.

Gość kirli
Autorko, masz rację. Opis trzeba czytać! To jest Twoja rekomendacja i prezentacja towaru, a z fotkami poglądowymi aukcji jest mnóstwo! Zapytaj tej baby, czy jak ona kupuje bluzkę,a fotka jest z modelką ubraną w tą bluzkę, to czy ona wtedy oczekuje, że jej tą modelkę przyślą? Dałaś do aukcji wiarygodny i rzeczowy opis i zmuś babę teraz do zapłaty, a jak nie będzie chciała, to zgłoś sprawę do allegro, a jej wystaw siarczystego negatywa (że niby poważna, a licytuje dla zabawy i nie czyta opisów, łamie regulamin, naraża na koszty drugą stronę i poprzednie negatywy są w 100% uzasadnione) i wpisz na czarną listę. Sama kiedyś pod wpływem emocji i w ciemno kupiłam buty dla synka, gdzie w opisie wielkimi literami było napisane, że są pozdzierane na czubkach i zapastowane do zdjęcia. Przeczytałam to po wygraniu aukcji, ale nie przyszło mi do głowy, żeby wycofać się i mieć pretensje do sprzedawcy. Skoro biorę udział w aukcji, to muszę mieć tego świadomość i zapoznać się z opisem przedmiotu. Ty swoje obowiązki regulaminowe wypełniłaś wystawiając tą aukcję, a skoro baba nie czyta opisu - to jej wina i strata, bo zgodnie z prawem zawarła umowę kupna i jest zobowiązana do zapłaty za towar.

Gość szczerze....
Jesteście chore i niemal wszystkie sobie przyklaskujecie, nie dopuszczając choćby cienia krytyki. Wygląda to tak, jak byście były z jednej branży, solidaryzm nie jest zły, ale zdarza się podbnie jak tu, że nie popłaca. Liczycie sie z kasą, ale tylko swoją, a klienta macie w nosie. Teraz wiem, że jeśli na alegro nie będzie wystawki towaru, jakiego oczekuje, tylko wysypisko wszystkiego, na pewno go nie kupię, bo to rzeczywiście, kot w worku.

Gość iza2011
A czy kupujący liczy się z moją kasą??!! Bo w tym wszystkim to jak tylko ponoszę STRATĘ PIENIĘŻNĄ i jeszcze tyle nerwów , bo komuś nie chciało się poświecić 5 min A kupująca ma to gdzieś...

Gość iza2011
KUPUJĄCY NIE DOCZYTAŁ, WYGRAŁ POWINIEN ZAPŁACIĆ SAM SOBIE JEST WIINY KAŻDY UCZCIWY CZŁOWIEK BY TAK POSTĄPIŁ! TYLKO CZŁOWIEK NIE UMIE PRZYZNAĆ SIĘ DO BŁĘDU!

Gość iza2011
I PONIEŚĆ ZA SWOJE CZYNY KONSEKWENCJE! Jak wyżej Pani napisała mi by było również głupio robić wyrzuty sprzedającej która napisała coś wyraźnie, wolałabym zapłacić i siedzieć cicho a nie robić problemy które są wynikiem tylko mojej " głupoty" Ale są Ludzie i "Ludzie" i właśnie na portalach ze sprzedażą rzeczy wszystko pięknie ładnie widać ;/

Gość ghnfgnh
A slyszeliscie o aukcjach typu wymiana przedmiotu na przedmiot, anie przedmiot za kase ? Ja ostatnio natrafilem na ciekawy portal aukcyjny zobaczcie tutaj http://server.netsales.pl/z/16541/CD6816 Na poczatek dostajesz 200 punktow i wszystko jest w pelni darmowe. Napiszcie co o tym myslicie.

Gość spec_ja_lista
Nie wiem w ogóle o co ten spór? Aukcje allegro są umową cywilno-prawną. I nie ma żadnej dyskusji, licytująca osoba musi zapłacić. Dlatego jak tego nie robi trzeba zrobić wszystko by ją maksymalnie ukarać. Negatyw to w ogóle bez dyskusji. Powinno się też zwrócić do allegro o wydanie ostrzeżenia. Konta nie zablokują bo zbyt mała sprawa.

Gość polak potrafi
autorko->tak od strony technicznej rozpocznij procedurę zwrotu, powstrzymaj zwieracze i POCZEKAJ na negatyw. wbrew pozorom nie jest ważny negatyw ani jego treść ale odpowiedź na niego. wystawiając pierwsza dajesz "przeciwniczce" możliwość rozmydlenia sprawy. przemyślana zaś odpowiedź na negatywa daje ci plusa u kupujących. ja osobiście bardziej ufam profesjonalnym sprzedającym z kilkoma negatywami i rozsądne wyjaśnienie. powodzenia.