Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

waz_boa123

zaproszenie bez os. towarzyszącej

Polecane posty

jw, co byście zrobiły gdybyście, będąc osobą samotną zostały zaproszone przez kuzynkę/koleżankę na wesele bez osoby towarzyszącej?

Gość w sumie to niezła wiocha
ze strony tej kuzynki :o ewidentnie chce na tobie oszczędzić i udaje że nie wpadła na to, że mogłabyś przyjść z kolegą lub innym znajomym:o szkoda że nie pomyslała z kim niby miałabyś się bawić na tym weselu' ze starymi wujkami i dziadkami ?? czy ich mężami zajętymi chłopakami??

Gość fghjkl
a ile masz lat???

Musiałam napisać to po raz drugi, bo za pierwszym razem się nie dodało i myślałam, że post gdzieś wywiało ;) Jeśli tak bardzo Ci ten fakt przeszkadza to zapytaj, czy znalazłoby się jeszcze jakieś dodatkowe miejsce dla Twojego przyjaciela, czy kogoś tam, kogo w takim razie chciałabyś wziąść ze sobą.

Gość mizunekobaka
A chcesz iść na to wesele/masz z kim iść? Jeśli nie to nie ma tematu. Ale jeśli tak, to możesz zapytać, czy jednak mogłabyś przyjść z kimś. Podejrzewam, że kuzynka zwyczajnie nie pomyślała, ewentualnie urządza wesele dla bliskich i zwyczajnie nie uwzględnia obcych osób, a Twój partner zwyczajnie byłby taką osobą, skoro na co dzień nikogo obecnie nie masz. Jak ja bym się poczuła? To zależy od motywacji kuzynki/koleżanki, które nią kierowały, kiedy dawała mi pojedyncze zaproszenie. Jeśli się zna osobę, dość łatwo można wywnioskować.

Gość rturuuyu
Postapiła beznadziejnie... Nie zaprasza się dorosłych gości bez osoby towarzyszącej! Ja bym nie poszła...

Gość Wiesz, jak też
nikogo nie mam, ale zostałam zaproszona z osobą towarzyszącą. Potwierdzając zaproszenie powiedziałam, ze przyjdę sama.

Ja powiem tak, tez bym sie zle poczula gdybym zostala zaproszona z osoba towarzyszaca nie majac chlopaka... Ja robie " rozeznanie w terenie " :) Staram sie dowiedziec kto ma dziewczyne/chlopaka a kto nie... I zapraszam z osoba towarzyszaca tylko osoby ktore juz są pelnoletnie... Kilka osob ktore bede mialy w dniu mojego slubu 18 lat niestety beda zaproszone bez osob towarzyszacych (z rodzicami) to osoby tylko takie z ktorymi naprawde z narzeczonym widzimy sie raz na rok albo rzadziej... I to tylko dlatego ze sala jest na 120 osob i nie chcemy przekroczyc tej liczby , zreszta ... Sami wiecie niedosc ze sie widuje raz na ruski rok to jeszcze obcy na weselu... ;)

Gość po co stwarzać sobie problemy
a jakie to ma znaczenie czy ma się chłopaka czy nie? osoby dorosłe powinno zapraszać się z os tow bo co taka osoba ma robić wśród samych par?? raczej żadna z obecnych kobitek nie użyczy jej męża do tańca:) jednak czasem musimy ograniczyć się do liczny gości i wtedy prosimy bez osoby tow--siła wyższa:)

Gość Inna PM
Ale nawet jak ktoś nie ma stałego partnera nie znaczy ze musi iść sam! parę lat temu w takiej sytuacji zaprosiłam kolegę i dobrze się bawiliśmy.

Gość uiiiiiiiiiiiyhy
Dorosłych ludzi nie zaprasza sie bez osoby towarzyszącej :)

Gość wesele, hej wesele!!
a może na wesele jest zaproszony jakiś kuzyn, czy kolega pana młodego - również bez osoby towarzyszącej - z myślą, że na weselu stworzą z Was "duecik" niemniej - powinna Cię kuzynka o tym uprzedzić... jeśli jesteś pełnoletnia to powinnaś dostać zaproszenie z os towarzyszącą, ewentualnie sytuacja, którą opisałam