Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiasamosia21

Mama i menopauza

Polecane posty

Gość niespokojna21
witam was moja mama przez dluzszy okres nie radzila sobie ze swoim problemem alkoholowymciągle sięgala po kieliszek dopiero dzisiaj sie przyznala ze nie miala miesiaczki od 6 miesiecy niewiem jak mam sobie poradzic eby nie pila juz rozmawialysmy wszystkim obiecala ze juz nie bedzie ale jakos ciezko mi w to uwiezyc Prosze powiedzcie mi co mam w takiej sytuacji zrobic w role nie wchodzi specjalista bo jest strasznie zacieta bardzo was prosze o odpisanie :) jezeli jest osoba ktora ma podobna sytuacje zapraszam do rozmowy na gg 12360356 bede bardzo wdzieczna

Gość KRKr
Moja mama chyba to ma chociaż niby i chyba okres... nie wiem nie znam sie jestem chlopakiem....ale ostatnio cos jej odbilo i mnie z mopem gonila:D:D

Gość Arjkio22
Niestety mam podobny problem z moim rodzicem płci żeńskiej. Cytując: Dane epidemiologiczne wskazują na ogromne rozpowszechnienie zaburzeń nastroju wśród kobiet w wieku okołomenopauzalnym. Szacuje się, że ok. 90% kobiet odczuwa w tym okresie życia miernie nasilone zaburzenia nastroju. Aż 30% kobiet okołomenopauzalnych ma depresję spełniającą kryteria diagnostyczne wg ICD-19. Z kolei tzw. ciężka depresja występuje u 13% kobiet w okresie okołomenopauzalnym. W okresie klimakterium notuje się największą liczbę hospitalizacji kobiet z powodu depresji. Znaczenie w tym kontekście ma również fakt, iż wskaźnik samobójstw wśród kobiet osiąga w naszym kraju szczyt w 50 r.ż. http://www.opiekamenopauzalna.pl Jest jedna rada. Wyprowadzka...

Gość Corka_Teresa
A myślisz, że i Ciebie to nie czeka? ;) niestety... zalecam cierpliwość, morze cierpliwości i wysłanie mamy do ginekologa. Ja swojej kupiłam również soję biogarden, bo jedzenie soi łagodzi skutki menopauzy w stylu rozdrażnienie, wahania nastrojów, uderzenia gorąca itp.

Witam, moja mama była nie do zniesienia, cały czas plakała, nic nie dało się jej powiedzieć, cały czas marudziła, narzekała że momentalnie jej gorąco, że źle się czuje poprostu była nie do zniesienia, a kiedy z siostrami mówiłyśmy jej, żeby poszła do lekarza, bo może zaczyna jej się menopauza to było jeszcze gorzej, siedziała i płakała albo się na nas obrażała. W końcu spytałam się mojego ginekologa co zrobić jak ją namówić, żeby poszła do lekarza. Porasził, żeby kupić jej jakiś suplement diety na menopauze, dać i kiedy zobaczy że jej pomaga sama zdecyduje się na wizytę u lekarza. Kupiłyśmy jej to http://naturalnie24.pl/sklep,7,62,menopausal_formula Po jakimś czasie w końcu przemówiłyśmy jej do rozumu i poszła do lekarza, dostała hormony i jest narazie dobrze. Tak więc, jeśli nie siłą to sposobem trzeba do tego podejść, pozdrawiam:)

Gość kaszzka
Moja mama też była nie do zniesienia, ale w końcu udało mi się namówić ją na wizytę u ginekologa. A wcześniej kupiłam jej jeszcze Menopausal Formula i do tej pory bierze ten suplement i zapisane hormony, więc nareszcie możemy odetchnąć od jej wahań nastrojów, które doprowadzały do szału wszystkich domowników. No i widzę, że lepiej się czuje, jest taka, jak kiedyś. Aż strach pomyśleć, że i mnie to kiedyś czeka. Dobrze, że mam zniżkę na naturalnie24.pl to od razu sobie zafunduję kurację ;)

Gość ID_2011
To chyba wszystkie mamy tak mają. i niestety my w perspektywie mamy to samo... Muszę wypróbować ten specyfik. Dobrze wiedzieć, że są zniżki w tym sklepie, bo z tego co słyszałam takie preparaty są stosunkowo drogie. Dzięki dzieewczyny za dobry pomysł i podpowiedzi:) Pozdrawiam

gosiasamosia21 - w przypadku mojej mamy było podobnie, ale przyjaciółka poleciła mi suplement diety zwalczający objawy menopauzy, Climea Forte : http://av.pl/7141,climea-forte-30-tabletek.html . Wcześniej były różne "humorki" i wyżywanie się na prawie każdym domowniku, nie mówiąc już o chwilach, kiedy mama miała bardzo zły nastrój i chodziła przygnębiona - brak snu i energii źle wpływał na jej psychikę, ale chyba najbardziej świadomość przemijającej młodości i czasu...Jednak od czasu stosowania tego preparatu wydaje się jakby wszystko wróciło do normy, a jednym z plusów jest spokojna i uśmiechnięta mama . Jeśli Twoja mama ma dodatkowo uderzające nagle fale gorąca i uczucie nadpotliwości oraz czuje ogólne rozbicie to Climea Forte zwalcza i te objawy. W dodatku nie kosztuje majątku, więc jeśli chcesz to możesz zrobić swojej mamie prezent i kupić Climea Forte .

Gość lena871
Na pewno warto mamie podsunąć ten artykuł http://progeston.pl/menopauza-bez-obaw/ . Można się tam bowiem dowiedzieć o leczeniu z wykorzystaniem progesteronu naturalnego. W ten sposób można bowiem pozbyć się denerwujących dla otoczenia objawów.