Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anja_Norge

Polki w Norwegii laczmy sie

Polecane posty

Gość czarodziejka23
Ja mam 11 letnia coreczke i 4 letniego synka;)oni rowniez jezyk szybciutko opanowali gorzej ze mna hahahaaha.... Przeraza mnie jedna rzecz tutaj a mianowicie bardzo niski poziom nauczania w szkolach.Kurcze moja coreczka nie uczy sie jeszcze nawet tabliczki mnozenia w szkole jestem tym zalamana.W Pl dzieci maja duzo wiecej nauki co moze nie jest az tak dobre ale one chociaz posiadaja jakas wiedze a tutaj dzieci sa wiecej na dworze i bawia sie niz sie ucza czy No rowniez tak jest??????

Gość ciekawska?
ty czytasz gazety w Norge lub ogladasz norsk TV? Bo z tym bezpieczenstwem tutaj to mocno przesadzilas.

Gość ciekawska?
Poziom szkolnictwa jest troche wyzszy w Norwegii niz w Szwecji, ale nie wiele. Moja corka w III klasie miala tabliczke mnozenia. Mam rodzine w Szwecji i wiem jak to tam wyglada. Szkole tez zaczynaja rok pozniej, bo w Norwegii od 6 lat.

Gość czarodziejka23
No wlasnie........zaczynam sie powaznie zastanawiac czy moje dzieci sie wogole czegokolwiek tutaj naucza????? tyle wolnego jest tutaj ze szok.

tutaj tak samo zalezy z jednym sa do przodu z innym do tylu moja mala jest w przedszkolu wiec na temat szkol niebardzo wiem tyle co od znajomych a co do innej wypowiedzi owszem zdazaja sie kradzieze ale to w wiekszych miastach i owszem czytam gazety i telewizje takze ogladam prawda jest taka ze to sa wyjatki w porownaniu do tego co jest w polsce

Gość ciekawska?
Naucza sie, naucza...a swoja droge to w Polsce to przeginaja w druga strone. Tam jest za duzo nauki i to takiej nie przydatnej.

w polsce też są wolne a w podstawówce co klasę klepie się to samo mieszka 1 i budowę pantofelka :-P

Gość ciekawska?
No, tutaj mieszka 4 miliony, a nie 40 jak w PL to i odsetek zbrodni mniejszy.

ptasiek nastroszony dziekuje i wzajemnie wszelkiego dobra i masz racje dobrzy polacy to goscie, ale sa docenieni a ta reszta co kombinuje wczesniej czy pozniej sie poslizgna i beda zalowac ze nie wykorzystali swojej szansy na lepsze jutro

Gość ciekawska?
Tak, ja uwazam, ze takich kombinujacych Polakow tutaj jest duuuzo za duuuzo. A nie daj Boze isc do jakigo budowlanego sklepu, to tylko slychac kurwa, huj itp. Czasem wstyd sie przyznac, ze jest sie Polakiem.

tyle ze norwedzy sami przestrzegaja prawa dbaja nawzajem o kraj a polska co polska robi nie mam zamiaru sie klocic ale taka prawda, a co do wlaman napasci w norwegii to najczesciej kto jest przyczyna obcokrajowcy ktorym sie w dupach poprzewracalo

Anja a z polonią tam jak jest są jakieś skupiska, ale nie takibh cfaniaczków co swoich ziomków kiwają

ciekawska masz racje wiele razy sie z tym spotkalam i naprawde uciekac i nie przyznawac sie ale norwedzy rozumieja juz te przeklenstwa sama zauwazylam

wiesz powiem ci tak mamy swoja paczke tzn ja bo moj maz jet niemcem, i na niektorych mozna liczyc a niektorzy w lyzce wody cie utopia, predzej norweg ci poda pomocna dlon niz rodak

kapitandupa my tu czasem robimy takie zjazdy na grilla z najblizszych miejscowosci polacy sie zjezdzaja i jest naprawde milo, najlepiej poznac swojego po tym idz do niego z problemem jak ci pomoze to jest normalny jak nie to znaczy ze dorobil sie i glowe w chmurach nosi taka prawda

tak masz racje, czasem jak sie spotkasz to jezyk pocwiczysz heheh ja tu w okolicy za wielu polakow nie mam no i jezyka nie uzywam hehehe w domu jezyk meza w pracy norweski

Anja_ nie czepiam się, tak tylko z nudów napisałam. Tez jestem poza Polska i podpisuje sie pod wszystkim co napisałaś o naszym narodzie. Podobnie pod tym co pisze kapitanDupa. Polacy na obczyźnie są w wiekszości beznadziejni. Przykre.

no my nic na to nie poradzimy , pojedyncze jednostki niczego nie zmienia taka prawda mozemy tylko wierzyc ze bedzie lepiej

no nic kochani dziekuje za rozmowe mam nadzieje ze jutro sie spotkamy powodzenia dla wszystkich