Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japiernicze...........

chyba mam cukrzyce........

Polecane posty

moj cukier na czczo wyniosl 100mg. mam 20 lat.. z reszta objawy pasuja, mam sucho w buzi czasem, schudlam... japierdole

Gość Nowy podobno
chudniecie to objaw cukrzycy? :D 🖐️

tak sie dowiedzialam, ze na poczatku tak..... a o cukrze niz nie powiesz, za wysoki,co? ide skoczyc kur wa

Gość Nowy podobno
nie chce mi sie teraz szukac swoich wynikow, wiec nie wiem jaka jest norma

sesja sie zaczyna a ja sie dowiaduje ze mam cukrzyce...... nic tlyko skoczyc

Gość Nowy podobno
:o cukrzyca to nie wyrok smierci :o ani nic z tych rzeczy :o poza tym po jednym wyniku poziomu cukru na czczo nie diagnozuje sie cukrzycy 🖐️

Gość golatka1
Normalny cukier na czczo to od 80- 120. Nie masz żadnej cukrzycy, leniwa jestes i ospała przez to.

Gość Nowy podobno
dziwny zapach moczu, wiecej nie znam 🖐️

Gość golatka1
Ospałość, niechęć do pracy, suchośc w jamie ustnej, pocenie się, przy niskim poziomie cukru nawet bełkotliwa mowa, zachwiania równowagi, jak u czlowieka pod wpływem alkoholu.

moglo byc tak ze jednorazowo mialam wyzszy nieco?? bo np dzien przed nawpierdzielalam sie slodyczy ?

Gość golatka1
Dodam jeszcze, że gdy cukier jest wysoki to wbrew prawom natury wzrasta apetyt, a gdy niski , apetytu brak i łatwo można zasnąć i już się nie obudzić, bo jest spadek i glikemia.

Gość Nowy podobno
umiesz czytac? kolezanka (chyba) wyzej napisala, ze norma wynosi do 80 do 120, wiec 100 miescie sie w normie i nie jest to podwyzszony cukier swoja droga norme powinnas miec napisana na wynikach slodycze mogly miec wplyw, ale zalezy kiedy je jadlas-jak poprzedniego dnia rano to nie, jak wieczorem to tak

mam suchosc... nie ciagle, ale czesto... lipa

Gość golatka1
Po każdym nocnym posiłku, a nawet po piwie poziom cukru rano jest podwyższony, nawet po tabletce do ssania na gardło. pierwszym objawem cukrzycy jest ciągłe pragnienie picia, wody, soków, czegokolwiek i ospalość, zmęczenie itp.

wiecie co jest najgorsze.. pewnie macie mnie za kretynke, ale nie wiedzialam ze mozna zachorowac na cukrzyce przez wpier dalanie slodyczy... i do tej pory nie moge w to uwierzyc... chyba nic juz nie tkne

a czy to mogą być objawy cukrzycy: - mam takie uczucie ,ze muszę zjeść cos słodkiego bo czuję sie słabo (ogólnie jem bardzo dużo słodyczy , codziennie muszę zjeść coś słodkiego) - jem bardzo duzo (nawet gdy nie czuję głodu) mimo to nie tyję (mam niedowagę) - pogorszył mi sie wzrok - mam suchą skórę - ciągle muszę pić wodę bo czuję pragnienie

Gość Nowy podobno
ja nie mam suchosci, a mam cukrzyce 🖐️ jeden objaw jeszcze o niczym nie swiadczy i przestan panikowac, bo robisz z siebie idiotke :o

co prawda nie odczuwam ospalosci, zmeczenia, no chyba ze spalam 4 godziny i to plytkim snem.

mi rowniez pogorszyl sie wzrok... nowy podobno - ile masz lat?

Gość golatka1
Mam mamę i bratową, mają cukrzycę, więc wiem dużo na ten temat. Autorko, Ty nie masz cukrzycy, moje bliskie osoby mają cukrzyce insulinozależną, więc wiesz chyba co to znaczy? Ja nie mam, póki co, a rano pozziom cukru mam 110. Jestem pod kontrolą, jako osoba z grupy ryzyka.

Gość Nowy podobno
25

moja babcia ma cukrzyce....

nowy podobno - jak bardzo utrudnia ci to zycie ? od kiedy chorujesz? masz nadwage? przepraszam za te pytania, jezeli nie chcesz - nie odpowiadaj

Gość golatka1
Nie wmawiajcie sobie czegoś, czego nie macie, ok? Suchość teraz każdy czuje, bo ogrzewanie CO, albo na mróz. Jak macie wątpliwości, to proponuję od 20-ej nic nie jeść, nie pić nic słodkiego, żadnego alkoholu, a rano następnego dnia udać się do ośrodka na badanie cukru, to tylko ukłucie w paluszek.

Gość Nowy podobno
mam nadwage, pol roku temu wykryta cukrzyca, nie utrudnia mi to zycia praktycznie w ogole, uwazam co jem, ochota na slodycze jakos mi samoistnie minela, a wczesniej jadlam dosc sporo

Gość Nowy podobno
to tylko ukłucie w paluszek. ______________________________________ Mnie okropna pani pielegniarka kluje w zyle 😭 I potem mam siniaki 😭 :D Ale to tylko jedna 🖐️, inne sa fajne ;) i nie mam potem siniakow. A tak w ogole to ja cukier na czczo mam w normie 😴 Tylko insuliny za przeproszeniem od chuja :o

Gość golatka1
Cukrzyca nie bierze się z wpierdzielania słodyczy. Są rózne rodzaje i typy. Niektórzy chorują na cukrzycę i nie tyją, ważą 50 kg, a inny typ tej choroby oscyluje w granicach od 90 kg powyżej.

czyli zachorowalas bo za duzo jadlas...? jak duza masz nadwage? mimo iz nie jesz slodyczy, nie chudniesz? moze i przesadzilam, ale jednak troche objawow pasuje...