Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość japiernicze...........

chyba mam cukrzyce........

Polecane posty

Gość golatka1
Do Nowy Podobno! W żyłę to Ciękłuje jak robi badania cukru z 3 miesięcy, a do codziennego kilkakrotnego badania to chyba masz glukometr, paski i kłujesz się w paluszki nie w żyłę, co? Jaką insulinę bierzesz i jakie jednostki?

Gość Nowy podobno
to nie tak :D u mnie to sie laczy z problemami hormonalnymi, nie chudne, bo na hormony biore leki od ktorych sie tyje, w polaczeniu z metmorfina wychodzi mniej wiecej na zero, schudlam jakies 7 kilogramow w sumie musze spadac nie panikuj 🖐️

Gość Nowy podobno
nie mam glukometru, sprawdzam cukier raz na trzy miesiace i to wszystko, nie biore insuliny, na razie zalecona mam tylko diete 🖐️

golatka - jestes pewna? no ja sie niedawno dowiedzialam, ze wlasnie od tego mozna zachorowac...

Gość golatka1
Na cukrzyce można zachorować nawet po jakimś traumatycznym przeżyciu, ale przede wszystkim od wysokokalorycznego jedzenia, braku ruchu i słodycze są tu na ostatnim miejscu. Moja znajoma wpierdziela slodycze prawie non stop, ma 45 lat i cukrzycy nie ma, zasada nr 1 można jeśc wszystko, ale trzeba to spalić.

dziekuje Wam za rozmowe... w sumie juz mi lepiej. dzieki raz jeszcze, jednak ta kafeteria sie zcasem przydaje do czegos pozytecznego

Gość Grapcelia
Nie życzę Ci tego, ale na wszelki wypadek masz akcesoria dla cukrzyków http://www.nokaut.pl/akcesoria-dla-cukrzykow/ Moja babcia to miała i bardzo się męczyła, ale to były stare czasu. Teraz pewnie nawet nie będziesz tego zauważać. :)

Ja staram się badać regularnie, bo jednak cukrzyca nieleczona jest dosyć niebezpieczna :( Robię badania albo u lekarza, albo w domu korzystając z glukozowego testu z domowego laboratorium, kupuje ten test przez internet, ale w aptekach też chyba można je dostać :)