Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja wam powiem

Dlaczego polacy wychodzą z założenia, że im się cokolwiek od państwa należy?

Polecane posty

Gość ja wam powiem

część osób mysli, że jak wyszło spod skrzydeł rodziców to są już dorośli. myślą, że są niezależni. gówno prawda! są dalej zależni, od pracodawcy, od panstwa i od innych ludzi. ciągle narzekają i liczą na to, że inni ludzi załatwią za nich problemy, albo problemy zalatwia się same. dlaczego oni nie rozumieją, że są zdani tak na prawde tylko na siebie? sami sobie zgotowali taki a nie inny los, a mają pretensje do wszystkich dookoła. wieczne daj daj daj i wyciąganie rąk do panstwa po podwyżke czy zasiłek. ciagle myslenie, ze ktos za nich powinien poukładać własne sprawy. idą na tzw latwizne i wychodzą z założenia, że to państwo powinno się nimi opiekować. panstwo da jesc, panstwo da prace, wykształcenie i służbe zdrowia. zero samodzielnego i konstruktywnego myslenia i liczenia na siebie i mysleniu o rozwiązaniu problemu.

Gość ja wam powiem
i co nikt sie nie wypowie?

Gość jak to wkoncu jest
czemu wkladzasz wszystkich do jednego wora???? a ty co niby lepsza jestes spadaj kretynko

Gość a teraz napisz to jeszcze raz
tylko po polsku 🖐️

Gość należy się
bo ich państwo z połowy teo co zarobia okrada

Gość Surykatkaa
bo tak jest w konstytucji, która nam to zapewnia kretynko

Gość Redaktur Naczelny
Słuchaj, tępa cipo! Od państwa należy się każdmu to, co gwarantuje konstytucja (ochrona życia, zdrowia, bezpieczeństwa, prawo do sądu i inne...). Realizując swoje zobowiązania (podatki)- żądam realizacji zobowiązań państwa. I co? I kurwa gówno! Państwo zachowuje się jak buraczany złodziej- ma mnie w dupie. Dlatego ja też mam je w dupie!

Gość Surykatkaa
piwo dla ciebie!

Gość Redaktur Naczelny
Dzięki :) Właśnie spożywam- Okocim premium mocne :classic_cool:

No cóż. Państwo takich młodych ludzi wtłoczyło do szkoły, gdzie przez 12 lat pilnie uczono ich, że nie trzeba samodzielnie myśleć, tylko wkuwać regułki z książek albo kombinować tylko jak prześlizgiwać się z klasy do klasy nic nie umiejąc. To się nazywa że państwo dało edukację. Potem taki zda maturę i szuka pracy, I okazuje się że z tej edukacji jedyne co mu się przyda to umiejętność czytania, pisania i liczenia. Rzadko kto ma możliwość znalezienia pracy w której będzie mógł wykorzystać np. znajomość zasady zachowania pędu. A nawet jeśli, to bardziej przyda mu się ogólne pojęcie na ten temat niż wzory, które oczywiście umieć trzeba. I taki biedny neptek stoi na środku miasta i dowiaduje się, że całą tą edukację, całe wykształcenie może sobie pod tramwaj podłożyć. Każdy pracodawca wymaga czegoś innego, ale wszyscy wymagają więcej niż państwo dało - umiejętności samodzielnego myślenia, kreatywności, inteligencji, zaangażowania w swoje obowiązki. Tego szkoła nie uczy. Więc neptek dochodzi do wniosku, że jak państwo dało tak gównianą edukację to teraz niech da pracę, w której tę edukację się spożytkuje...

Gość Surykatkaa
o tej porze?! no cóż ja polecam Carlsberg, jako kobieta wole z sokiem, ale dla ciebie moze być bez

Gość Redaktur Naczelny
Jest długi łykęd przeca :classic_cool:

Gość Surykatkaa
Singri - dla ciebie soczek, bo widzę,ze nie możesz piwka na razie ;)

Gość Surykatkaa
ech, mój musiał dzis iść do pracy, BO MU DZIŚ PAŃSTWO WOLNEGO NIE DAŁO

Gość Redaktur Naczelny
singri a nie żal Ci, że państwo nie da becikowego? :classic_cool:

Gość to ja cię zapytam
Może daltego, że państwo im "kradnie" 3/4 zarobków i cos powinno "oddać"? A jeśli nic się nikomu od państwa nie nalezy, to ... PO cno nam w ogóle takie państwo? Żeby PO-datki płacić?

Żal jak cholera. Ale cóż zrobić - życie. Potem będą wołać "A kiedy drugie?!?!?! Rodzić, rodzić!!! Dzieci to nasze wspólne dobro!" A po soczek właśnie idę. Pozdrowienia od Natalki - właśnie kopniakiem przyznała mi rację :)

Gość Redaktur Naczelny
Singri, to nie jest życie tylko dymanie bez mydła. Zgodnie z prawem UE podniesiono VAT na ubranka dziecięce z 7 do 23%- git. Znajdź państwo w UE, gdzie w formie "becikowego" nie premiuje się narodzin nowego obywatela. Jest takie jedno- Polska, by żyło sie lepiej...

Gość ja wam powiem
"jak to wkoncu jest czemu wkladzasz wszystkich do jednego wora???? a ty co niby lepsza jestes spadaj kretynko" napisałam CZĘŚĆ ludzi, a nie WSZYSCY. naucz się czytać "kretynko"

Gość Surykatkaa
sory , bo sie nie orientuję- to już nie ma becikowego? ja dwa lata temu jeszcze dostałam+kasa z polisy męza ps.-też miałam termin na 26.03, a urodziłam 19.03 ;)

Gość dzielny wojak schwejk
panstwo powinno sprawowac funkcje opiekuncza, ale musielibysmy wyhodowac jakis material na politykow. to co mamy w polskich gronach to zenyda. od PiS-u przez SLD az do PO... zenada

Gość ja wam powiem
"Redaktur Naczelny Słuchaj, tępa cipo! Od państwa należy się każdmu to, co gwarantuje konstytucja (ochrona życia, zdrowia, bezpieczeństwa, prawo do sądu i inne...). Realizując swoje zobowiązania (podatki)- żądam realizacji zobowiązań państwa. I co? I k**wa gówno! Państwo zachowuje się jak buraczany złodziej- ma mnie w dupie. Dlatego ja też mam je w dupie!" a kto wybiera rządzących? MY! a niestety wybierani maja takie same poglady jak wyborcy..

Gość Surykatkaa
nietety w programach wyborczych zawsze nam obiecuja,ze bedzie pieknie- dlatego mimo,iz mam juz 28lat nigdy nie poszłam jeszcze na zadne wybory i do końca zycia nie pójdę

To wybieranie można porównać do grzebania w gównie i wąchania które najmniej śmierdzi. Ostatni polityk którego mi żal i którego szanuję to Piłsudski, potem Sikorski (ten od katastrofy w Gibraltarze), później ewentualnie Kuroń. Poza nimi nikt. Nawet jeśli trafi się tam jakiś normalny człowiek to i tak nie dadzą mu nic zrobić.

Gość a nie nalezy sie od panstwa
nic? Skoro panstwo wychodzi z zalozenia, ze mu sie ode mnie nalezy to ja rowniez moge zalozyc, ze mi sie od panstwa tez nalezy. Przeciez to powinno dwustronnie dzialac :O

poki co od panstwa nie dostaje nic, a przynajmniej nic mi do glowy nie przychodzi. Nic poza klodami pod nogi i piaskiem w oczy.

jeszcze o kopie w dupe zapomnialam 🖐️

Gość daj daj daj to państwo
do mnie non stop woła :P Vat musze płącic, podatki, Zusy miesiecznie wyciągają ode mnie min 5tys i co ja za to mam? ... dziecko nawet miejsca w żłobku nie dostało :O moim zdaniem za takie opłaty to mi się ono należy jak psu buda! ...jakbym nie musiała płacić na urzedników darmozjadów ogromnych podatków to na wszystko by mnie było stać i na opiekunkę i na prywatny szpital! Więc nie jest tak, ze ludzie cos chcą za darmo, ci co płaca podatki chca po prostu tego co państwo ma OBOWIĄZEK im zapewnić... a że od lat tego nie robi to sa wkurwieni - co w tym dziwnego ??????

Gość jak nie dostajecie?
Ludzie, czyście się z pindą na rozumy pozamieniali?

a co dostajemy? Juz nawet trudno powiedziec, ze darmowa opieke medyczna czy edukacje dostajemy. Mocno to naciagana pomoc panstwa jest...