Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dana20

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość dana20

Witam. Proszę o powazne potraktowanie tego tematu. Ostatnio z moim partnerem doszło do dwóch zbliżeń. Za każdym razem był to seks oralny. Ocierał się penisem o moją pochwę, weszła główka penisa, jednak nie "do końca". Nie było przy tym wytrysku (ani przy pierwszym,ani przy drugim). Penis zbliżył się do mojej pochwy dosłownie na kilka sekund. Dwa dni temu powinnam dostać miesiączkę, jednak na razie jej nie dostałam. Dodatkowo, okropnie stresuję się zbliżającą się sesją. Czy spóźniona miesiączka może być wynikiem nadmiernego stresu? Czy w ogóle istnieje ryzyko, że mogłabym być w ciąży? Nie mogę pozwolić sobie w tej chwili na dziecko. Dziękuję za udzielenie mi porady

Gość poczekaj do dnia aa
to zrób test do jasnej cholery albo ci powrózyc tu mamy z kuli glupia pizdo tu nie ma wrózek

Gość dana20
a w takim teście są trudne pytania?

Gość dana20
Ktoś,kto się pode mnie podszywa-żałosne. A pani wyżej dziękuję za wyzywanie mnie od pizd. Myślałam,że odpowiedzi udzieli mi ktoś inteligentny, kto ma większą wiedzę w zakresie ginekologii ode mnie.

Gość dziewczyno i dobrze ci tu pisz
a mozesz byc w ciazy a nie musisz na boga zrób test albo idz do ginekologa rozumiesz????

Gość Panikara2
Witam. Chciałam wiedzieć czy pierwszy dzień miesiączki jest dniem płodnym czy nie? Otóż dzień po miesiączce (7dniowej) uprawiałam peeting z moim partnerem. Po wytrysku on zaczął pieścić mnie (po paru minutach, ok10). i włożył mi palec do środka. Palec był suchy (przynajmniej tak mi się wydaje, że zdążył już wyschnąć). Czy plemniki w wyschniętej spermie bądź pod paznokciem dalej żyją? Dodam, że na drugi dzień miałam śluz mętny (nieprzezroczysty), dość skąpy, wodnisty i nieklejący się. A w dniu zdarzenia był minimalnie ale to naprawdę minimalnie różowawy(chyba z miesiączki). Czy możliwe jest zajście w ciążę w tym czasie? Wiem, że plemniki żyją nawet 7 dni w drogach rodnych kobiety, czy przeżyłyby w takim śluzie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość dana20
Hej,widzę,że panikujesz tak samo jak ja:) Niestety moja wiedza nie jest najlepsza, wiadomo, że gdyby partner umył ręce, to ryzyko byłoby znikome, ale poczekaj jeszcze parę dni i zrób test. A co do dni płodnych, to pierwszy dzień po miesiączce chyba takim jest.

Gość Panikara2
No to mnie pocieszyłaś:/ Słyszałam, że pierwszy dzień po miesiączce jest dniem niepłodnym, tym bardziej śluz na płodny nie wygląda. Podobno plemniki żeby żyć potrzebują wilgoci inaczej nie przeżyją.

Gość dana20
Ej, na pewno wszystko będzie dobrze ;*. Mi się spóźnia okres, to dopiero hardcore. Zresztą spójrz wyżej

Gość Panikara2
Dodam jeszcze, że przez 1,5 roku brałam tabl antykoncepcyjne i teraz właśnie przed tą miesiączką skończyłam ostatni blister (robię przerwę). Do tego w tym m-cu brałam antybiotyki obniżające skuteczność anty i przez to w ostatni dzień cyklu wzięłam tabletkę awaryjną (escapelle) mimo że lekarz powiedział, że potrzeby nie ma, ale zawsze jest ten 1% niepewności. I dlatego trudno jest teraz kalendarzykiem dni płodne mi określić, więc skupiłam się bardziej na śluzie.

Gość Panikara2
helena z ożarowa Ja piszę kulturalnie więc proszę się nie obużać. Nie jestem gówniarą, stosowałam antykoncepcję hormonalną, teraz się nie kocham (gumkom nie wierzę z doświadczenia) tylko peeting uprawiałam. Proszę tylko o odpowiedź a nie obrażanie.

Gość Firankla
Pierwszy dzien po miesiączce dniem płodnym?? To chyba jakaś anomalia kobieto... eh zrób test i bd wiedziała...

Gość ojojojojj
racja najpierw poczytajcie o tym ,zapytajcuie gina, a potem się "bawcie" Czy pierwszy dzień po @ jest płodnym - zależy od długości i @ i całego cyklu. Jeśli @ jest długi a cykl krótki ( np. 21 dni ) to nawet w trakcie @ mogą zacząć się dni płodne. Tym bardziej że wiadomo, że plemniczki YX dłużej żyją i czekają :) Jest ryzyko zajścia w trakcie tylko nie całej penetracji. Zami mężczyzna "skończy" to juz wydobywa się z niego odrobina płynu, który może mieć w sobie plemniki.

Gość Panikara2
Jakbym wiedziała to bym się nie pytała! Wiem, że do zapłodnienia może dojść również poprzez palec na którym znajduje się sperma. Mogłaby mnie Pani nie obrażać tylko odp na moje pytanie?

Gość Panikara2
A po opisie śluzu możecie mi pomóc jaki to czas? płodny czy nie?

Gość ojojojojj
plemniki nie żyją 7 dni w drogach rodnych - to pewne jedne źródla mówią 12 h, inne że max. 48 h

Gość ojojojojj
gęsty i ciągliwy jak białko jajka kurzego - płodne

Gość Panikara2
Na lekcji biologii w nic nie grałam. Nie było takich tematów. Wiedza o seksie i narządach ograniczona była maxymalnie:/ Nie interesowałam się nigdy dniami płodnymi i niepłodnymi ponieważ zanim przeżyłam swój pierwszy raz ( w wieku 18,5 lat) zaczęłam brać tabletki, tak więc o antykoncepcji myślałam zanim zaczęłam się kochać. Wody zamiast mózgu nie mam.

A strony internetowe? Książki? Nie jakieś forum...wierzysz nam? Poważnie jesteś w stanie uwierzyć w to co Ci tu napiszemy? Literkom? Uznać naszą wiedzę za prawdziwą a nas piszących za autorytety? Na jakiej podstawie?

Gość panikaraaaaaaaaaa
to idz do ginekologa co sie na forum pytasz a my co wrózki jestes niby dorosla a zachwukesz sie jakbys miala 10 lat conajmniej

Gość Panikara2
Zanim tu napisałam to długo szukałam interesujących mnie informacji. Czytałam o śluzie, o żywotności plemników w różnych warunkach, o kalendarzyku. Wg większości źródeł pierwszy dzień po miesiączce jest dniem niepłodnym, ale wg niektórych płodnym, Śluz też świadczy o niepłodności. Plemniki też podobno nie przeżyją na dłoniach, potrzebują wilgoci, gdy sperma wyschnie to i plemniki umrą. Mam wątpliwości, więc się pytam. Czy to jakaś zbrodnia?;/

to nie zbrodnia. :) W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do kilku godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika przedłuża się nawet do 3 dni, a w przypadku zdrowych i wysportowanych mężczyzn do 5-7 dni. Poza organizmem plemnik może przeżyć do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin- chodzi tu o nasienie w postaci płynnej a nie-zaschniętej. W ustroju kobiety, w SPRZYJAJĄCYCH warunkach dróg płciowych pojedyncze plemniki potrafią przeżyć nawet do tygodnia. mam nadzieję że Ci to coś rozjaśniło. :)

Gość Panikara2
luciola28 Zanim napisałam to tą stronkę co mi wysłałaś też dokładnie przejżałam.