Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna122222

ile wziąc kasy w góry ??

Polecane posty

Gość anna122222

Chcialabym wyjechac z chłopakiem teraz w ferie do Zakopanego na jakieś 5 dni.. upatrzyłam pensjonat .. doba od 25 do 55 zł .. Wiec licze ze nocleg wyniesie mnie z jakiej 250 zł .. a oprócz tego ile mam wziac ze soba kasy ? nigdy nie byłam w górach tak prywatnie i nie mam pojecia.. a jesli tam trzeba wziac duzo pieniedzy to niestety bede musiala zrezygnowac z wyjazdu bo za duzo kasy nie mam ;/

Gość anna122222
tak dużo ? ;/

Gość monicqua
zależy co zamierzacie robić :)

Gość anna122222
na pewno zwiedzac .. pojezdzic na nartach :)

Gość monicqua
zwiedzać, pojeżdzić na nartach ... to 100 na pewno :)

Wszystko zalezy od tego, na jakim poziomie chcecie tam zyc. czy chcecie miec posilki podawane, czy zrobicie sobie sami. Ja trzy lata temu niecale jak bylam w Karpaczu 7 dni z synem, mailam na te 7 dni tylko 120 zl, plus kilka zupek w proszku, konserw i kilka dan gotowych taich do zalania. Na sniadanie jedlismy chleb z konserwa, i zupke chinska, potem kanalki na droge. Wieczorem tez jakies gotowe danie do zalania, chipsy, czasem piwo, itp Radze zadzwonic i dowiedziec sie o najtanszy wolny pokoj ile by kosztowal i czy w ogole jest wolny. I przede wszystkim- czy jest tamkuchnia, albo chociaz czajnik elekrtyczny. Jak sie przyzadza wszystko samemu to 20 zl na jedzenie na dobe spokojnie starczy.

Ja na nartach nie bylam jeszce, chyba narty sa drozsze bo buli sie za wyciag i zima pokoje tez sa nieco drozsze bo ogrzewane.

Gość anna122222
no własnie znalezlismy nocleg z lazienka kuchnia w ktorej jest lodowka mikrofalowki kuchenka itp za 50 zł wiec nie drogo.. jedzenie bysmmy zabrali ze soba i jedyne co no to na obiad bysmy gdzies poszli.. a co do rozrywek no to nie wiem co bedziemy robic.. nie mam pojecia co robi sie w gorach oprocz zjezdzania na nartach :)

Gość główkuję...
to siedź na tyłku, wakacje są dla bogaczy

Gość dfdggfgdfg
wez ile mozesz, jak sie kasa skonczy to na pewno wymyslicie cos za co nie trzeba placic

Gość agnniee
To zrób kosztorys, zobacz ile kosztuja tam wypozyczalnie sprzetu i wyciag - w necie ceny sa podane

Ja kiedys bylam zima w Dusznikach Zdroju, ale to znacznie mniejsze gory, i po prostu chodzilam po szlakach. A w Zakopanem zima to mozna chyba pozwiedzac troche- cmentarz, potem ten dom Witkacego, jest tez nieco dalej piekny drewniany kosciol. albo moze kryte baseny? W niektorych hotelach mozna wejsc, chyba w Belvedere byl fajny basen....

Gość anna122222
mam nadzieje ze 600 zł mi na wszystko starczy.. najwyzej wrocimy po prostu wczesniej..

Gość anna122222
na pewno nie pozwoli mi za wszystko placic ale ja i tak chce sama za wszystko sobie placic :)

Pol roku temu bylam w Szklarskiej porebie i wydalam na caly wyjazd jakies 900 zl- 7 dni, na dwie osoby. Jedlismy obiady w knajpach.

Gość anna122222
a duzo zwiedzaliscie ?

W szklarskiej? Chodzilismy co dzien w gory, do muzeow raczej nie, ale jest tam jedno fajne- z mineralami. RAz zaliczylam wyciag krzeselkowy, ale sam wjazd nas kosztowal 40 zl. :( W knajpach nie bylo drogo, u mnie w Poznaniu jest gorzej. I znalazlam tani pokoj za 25 zl doba. Jedno co mnie wkurzalo, to ze zycie totalnie wymieralo po 22. Nawet wszystkie pizzerie zamykali o tej godznie. :(

Gość anna122222
no więc własnie.. mam nadzieje ze 600 zł mi starczy.. za nocleg wyjdzie mi 250 zł wiec 350 zł mam na wydatki

Spoko ze starczy, po prostu nie wydawaj za duzo pierwsze 2 dni, najwyzej potem...

Gość praca w banku jest tez meczaca
W Zakopcu dawno nie bylam, ale w ub.roku w czerwcu bylam w Szczawnicy i koszty mniej wiecej takie: obiad w lokalu ok. 40zl/os nocleg 55 zl/os kawa w kafejce 8zl najwiekszy koszt to jednak bilety wstepow,wjazdow,zjazdow i roznych atrakcji.

Gość anna122222
typowo góskich ubran to ja nie mam ;/ ale wiem ze w szpilki sie nie odwale :) jakies niskie kozaki założe

Gość anna122222
liczyłam ze obiad gdzies z 20 zł a nie 40 ;p drogoo no ale trudno

za 20zl pizze na pewno lub jakis kebab cos takiego znajdziecie, przeciez przy stoliku w lokalu z obsluga kelnera nie musicie siedziec, zawsze mozna zalatwic cos taniej

Gość jenk
Zapłacisz za wypożyczenie nart ,butów ,musisz mieć spodnie ,kurtkę ,czapkę ,rękawice ,gogle ,.zapłacisz za instruktora i za karnet na najmniejszą oślą łączkę ,grzane piwo czy wino ,jakaś kawa ,obiad nawet w budce ,kolacje i śniadania ,ewentualnie wstęp na basen itp .policz to wszystko .No i jeszcze trzeba dojechać

Gość anna122222
czyli przyjemnosc zwiazana z nartami troche kasy mnie wyniesie ;/

Prawde mowiac zdzieraja w gorach strasznie, w zasadzie za wszystko sobie licza....za wejscie do parku w Szklarskiej 7 zl, wejscie na wodospad kolejne 7zl,wypozyczalnie czegokolwiek nart/rowerow etc....tez nie sa tanie,wynajecie dorozki,wjazdy kolejka no i parkingi to tez sobie dolicz ! A tak poza tym milego pobytu :)

Moj bilans byl taki: W maju ub.roku Szkarska 4 dni - 1100zl - 2os. ale w tym rozne wycieczki m.in. do Drezna w czerwcu Szawnica tak samo 4 dni i tez 2 osoby - 1000zl w lipcu Kudowa Zdroj - 4 dni 2 os. - 800 zl Lubimy intensywnie spedzac czas, milego pobytu, pozdrawiam :)