Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kapi 171717

Łożysko II/III stopień

Polecane posty

Gość kapi 171717

Dzisiaj podczas USG lekarz stwierdził starzejące się łożysko zapisałto tak II/III stopień.Jestem w 32tyg.ciąży nie skierował mnie na żadne dodatkowe badania jedynie kazał liczyć ruchy dziecka.Martwię się cholera:{{{

Gość mama prawie 15miesięczniaków
Ja miałam takie, tzn. III stopnia i to ze złogami. Urodziłam w 30 tygodniu. Poród wywołała infekcja, ale łożysko od jakiegoś czasu nie spełniało swojej funkcji i szkodziło dzieciom.

Gość kapi 171717
Dzięki jakoś mnie to nie pocieszyło:{{{{

nie denerwuj sie bo to mnie pomoże. Licz dokładnie ruchy i zapisuj sobie może gdzieś na kartce i której godzinie byłi i ile ich było. i tak codziennie bedziesz miła porównanie. Gdyby jednak coś ci nie pasowało połóż sie i zjedz coś słodkiego wtedy dzidzia powinna sie zacząć ruszać a jezeli nie to pęde do lekarza albo do szpitala jak znajde to wkleje ci link i tam dziewczyna opisuje podobna sytuacje

Gość kapi 171717
Tak mi też lekarz powiedział!!!Dzidzia na dzień dzisiejszy wagowo odpowiada dziecku w 34tyg-waży 2300 tak więc jest duże.Martwi mnie bo może powinien mnie skierować na badanie przepływości a tu nic no ale wkońcu on tu jest lekarzem ....

Gość kapi 171717
No tak ale u mnie to dopiero 32tc .......zwariuję cholerka z tego niepokoju:{{{{{Dziękuję jednak za pomoc...

skoro ci robił USG to napewno zobaczył też przepływy. Jeżeli sie martwisz to może zadzwoń do szpitala i powiedz o co chodzi moze każa ci przyjechać na zapis KTG

NIE MARTW SIE NA ZAPAS JEZELI MALEŃSTWO RUSZA SIE TAK JAK ZAWSZE TO NARAZIE NIE MA POWODÓW DO NIEPOKOJU

Gość kapi 171717
Niuniuś na szczęście dokazuje :}}}Więc narazie do szpitalem poczekam ale wrazie W to nie będę czekać!!!!We wtorek zobaczę się z położnymi ze szkoły rodzenia i może one mi coś doradzą:{{

Gość kapi 171717
mam taką nadzieję ......osiwieję chyba cholerka:{{{{

II/III to ile w koncu ze nie stwierdzil konkretnie,ja mialam do 37w4d II stopnia a III podobno pojawia sie jakos na 2 tyg przed porodem

Gość kapi 171717
:}}}}dziękuję za słowa otuchy,ale zastanawia mnie czy na takim zwykłym usg widać przepływy?????

ja mialam to lozysko od 32 tc i dotrwalam do 39tc, maly ruszal sie juz zdecydowanie mniej, mial ciche dni; ale przeplywy byly caly czas dobre... jezeli Cie cos niepokoi to jedz do szpitala na KTG!

Gość kapi 171717
II/III tak właśnie napisał