Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aksjdjcuj

OC a młody kierowca

Polecane posty

Gość a ja mam psa:)))
nie widziałam,a pan policjant chciał mi dać zakaz robienia prawka na pół roku ale że już na egzamin byłam zapisana to jakoś go ubłagałam:)

a tak ogólnie to sporo razy bez prawka jeździłam choć wiem że nie ma czym się chwalić:p cb radio włączone było i nasłuchiwanie gdzie niebiesko;) ale wtedy się nie udało:(

dobrze że jest taka godzina teraz bo w dzień to by mnie kafeterianie zlinczowali za jazdę bez prawka:p

Ta bo oni tacy swieci pewnie;) , pewnie takie numery odstawiali ze glowa mala , przy nich jazda bez prawka to dobry uczynek :D A ja bylem blisko utraty prawka raz , mialem 23pkt za jednym razem dostalem 19 , jak kupilem poprzednie e32 to zaraz po kupnie mnie chwycili , a dalem sie wpakowac na mine przez gluote ;/Jechyalem bez cb i zaczalem wyprzedzac kilka aut i smignalem obok nich a oni na przeciwnym pasie lapali sie za mna puscili , nawet nie bylo mozliwosci zeby zwiac bo korki byly , nie ma sie czym chwali za glupote sie placi , mam nauczke aha noi 500zl lzejszy zostalem

ja to dobrze że miałam wtedy do kogo dzwonić bo jak samochód by mi na lawete wzięli to dopiero bym płaciła i tak się musiałam zapożyczyć bo skąd taki uczeń szkoły średniej ot tak ma mieć 500zł:p

No a ja wtedy jak mnie zlapali powiedzialem gosciowi w radiowozie zeby nawet dal wiekszy mandat ,a nie tyle pkt bo to bylo doslownie na granicy utraty prawka , ale byli wredni jak cholera nie szlo sie dogadac .Pezez ponad pol roku jezdzilem jak emeryt szelki zapinalem nawet jadac do sklepu , przestrzegalem doslownie wszystkich przepisow i na szzescie sie wyzeowaly :D ale 5 paczek i tak poszlo w ciul za przeproszeniem , no ale sam zasluzylem :)

Ja bede szedl pomalu nynac , dzieki za mila rozmowe , moze sie kiedys spotkamy na drodze ;) ZYcze szerokosci i przyczepnosci , no i przede wszystkim Freude am fahren ;) no ale w beemce to pewniak , kolorowych snow pa 🖐️

ja to będę uważać na te punkty raczej, bo jakby mi mieli prawko zabrać to bym chyba zawału dostała:classic_cool: jak na razie to ja jeszcze swoich długów nie spłaciłam na prawko i samochód;) a gdzie do tego jeszcze spotkania z niebieskimi jakby miały być:o

a no dobranoc ja też już ledwo siedzę:) i wzajemnie kolorowych snów :classic_cool: 🖐️

Gość marcin84w
hej też mam 325i i nie mam prawka :) No ale bez walki go nie oddałem,ganiali za mną pół miasta aż przewaga liczebna zwyciężyła :p

jeśli chodzi o OC dla młodych kierowców to PZU premiuje tych, którzy samodzielnie zapracowali na swoją zniżkę za bezszkodowość i daje dobre ceny za ubezpieczenie.

Gość jagoddda
Chyba tak czy inaczej trzeba sie na jakies ubezpieczenie zdecydowac.Oby trafic na dobre.

Różni ubezpieczyciele, różnie oceniają wiek kierowcy. Z reguły młodzi stażem nie dostają zniżek. Rozwiązaniem jest np. ustanowienie współwłaścicielem osobę, która ma zniżki za bezszkodową jazdę. I polecam oczywiście porównanie cen w różnych towarzystwach, bo moga się znacznie róznić. Ja od lat korzystam z pośrednika CUK, który ma bogatą ofertę. I tak OC mam w warcie (bo najtaniej było) a Ac szyb w concordia :)