Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aksjdjcuj

OC a młody kierowca

Polecane posty

Dokladnie nie wiem ile , ale znajac zycie jak zobacza ze kierowca bedzie ktos ponizej 25 roku zycia to swoje dowala .

Gość hanka s
ale nie muszę być współwłaścicielem?

Gość marcin84w
ja tam się nie bawię w jakieś zniżki po dziadku.Sam wolę sobie opłacić OC bo wtedy mam dłuższy staż i lepiej się dogaduję z agentem.Już 3 lata bezszkodowej jazdy,ale to i tak niewiele daje,bo jako mieszkaniec stolicy mam najwyższą składkę,a bmw 2,5 litra też ostro daje w górę z ceną.Trudno albo ma się kasę na utrzymanie auta albo pozostaje rower.

Nie nie musisz , wystarczy ze ten punkt bedzie ze ktos ponizej 25 roku zycia bedzie smigal samochodem . Ja wam powiem tak jak mialem poprzedni samochod to z kolesiem z HDI spoko sie dogadalem na silnik 3,5 litra a mialem wtedy ponizej 25 lat , ale prawko mialem sporo koles wyliczyl mi 1500 zl na rok , to i tak bylo malo jak na ta pojemnosc.

Gość hanka s
ja na jakiś mały samochód na początek, dopiero co kilka miesięcy temu zdałam, taką 3-4 letnią astre,albo corse, ani to bmw ani duży silnik ;) ciekawe ile by było gdyby tylko na mnie? te kalkulatory wszystkie co innego pokazują

Jak chcesz to podaj dokladniejsze dane tzn wiek , miejscowosc , ile masz prawko i jaki silnik :)

Gość hanka s
nie wiem jaki silnik jeszcze nie mam :D

Gość hanka s
ale jak nie masz co robić to wybierz jakąś astre z allegro, diesel, ja mam 18 lat, prawko 2 mies., ale zanim będę mieć ten samochód to pewnie będzie z 10 mies. , miasto konin

Gość hanka s
tzn tak myślę że diesel, podobno bardziej ekonomiczny ;)

Gość a ja mam psa:)))
kto mi powie gdzie najlepiej ubezpieczyć samochód będąc 19stoletnim kierowcą mającym prawo jazdy od pół roku:) i nie posiadając nikogo kto mógłby być współwłaścicielem autka:)

Gość hanka s
Sebastos jesteś jeszcze?

Gość raczek1
hanka długo musiałaś stać pod latarnią żeby na to autko nazbierać ?

Tak jestem zaraz policze ;) a mi sie wydaje ze dla mlodych to mimo obiegowych opinii to PZU i HDI

Gość hanka s
ok ;) a co w ogóle myślisz o tych oplach? jaki przebieg wg ciebie tak maksymalnie brać? mam zamiar trochę nim jeździć z 400 km na tydzień

Gość hanka s
i męczyć go kolejne 5 lat

A wiec tak:) Policzylem skladke tyle ze wpisalem miasto zamiast konina Katowice , bo musialem podac jakis kod pocztowy , a Twojego nie znalem ale Kato jest wieksze to ty bedziesz miec taniej .Samochod podalem opel corsa 1,2 cdti 4 let ni Twoj wiek pisalem 19 , bo wtedy tyle bedzies miec i same oc na rok wyszlo niecale 700zl , myslalem ze bedzie wiecej a z AC 2200 , ale AC nie musisz miec , a c z reguly jest drogie cholernie

Gość hanka s
dzięki ci bardzo.. hm 2 tys troche kasy , myślisz że gdyby było na kogoś kto ma prawko 30lat i ma zniżkę, to po zaznaczeniu tego użytkownika poniżej 25 lat wyszłoby troszkę taniej? może 1500?

a ja mam bmw silnik 2,5diesel, mam 19lat, prawo jazdy pół roku, nie mam współwłaściciela czyli podsumowując jak widzę już mogę się zachlastać bo lepsze to niż zobaczyć ile mnie wyniesie oc :o 😭

Gość hanka s
a ja mam psa- no raczej..

dzięki za dodanie otuchy;) :classic_cool:

Gość hanka s
2200 tez piechotą nie chodzi 😭

Tzn nie wiem dokladnie jak jest ze znizkami z AC ale tez pewnie przechodza takze jakby samochod byl na Twojego np, tate to lajtowo bys osiagla ten pulap , teraz ubezpieczalni jest od groma , konkurencja duza , takze musza obnizac ceny aby pozyskac klienta , a odnosnie samochodu.Nie chce sie zle wypowiadac na temat opla szczegolnie tych nowszych bo nie mialem z nimi zbytnio stycznosci, ale te z lat 90-tych i koncowki tych lat to nie za bardzo mam dobre wspomnienia.Wszystko jest tak wykonane przecietnie szczegolnie jesli chodzi o jakosc , nie mowie juz o blacharce ktora korozja zjada. I to nie jest tylko moje zdanie bo jechalem nie raz z taksiarzem ktory mial opla to narzekal ze cos sie sypie albp elekytryka , albo , albo ,albo.Ja osobiscie uwielbiam beemki , ale wiem ze Ty szukasz malego autka , dlatego jak ktos sie tu pyta o takie to polecam toyote zawsze bo pracowalem tam troche lat jezdzilem tymi samochodami na szkolenie setki kilometrow i naprawde sa to auta bardzo dobre , poziom niezawodnosci bardzo wysoki.Jesli mialbym Ci polecic samochod to np. toyote yaris 1.4 D4D ten samochodzik pali 4-5 litrow ropy w miescie , jak nim jezdzilem to sam nie wierzylem , myslalem ze wyswietlacz z wachy szlag trafil :d

TDS:)

A ja mam psa- powiem Ci ze Ty majac 2,5 zaplacisz tyle co ja za 4,4 bo nie ma powyzej 2,2 juz podzialow , czyli z tego co napisales wiek itp mysle ze 1700zl to bedzies mial taki minimum i to jak dobrze pojdzie , stary przerabialem to , ale coz milosc do bme kosztuje ;)

jestem dziewczyną;)

Gość hanka s
tak tak beemka :D może kiedyś, najpierw muszę się wprawić dlatego coś małego i zgrabnego , myślałam też golf V, ale jeszcze mam czas pomyśleć, i w miarę taniego w utrzymaniu, słyszałam że te corsy z wyglądu takie malutkie i w ogóle a spalanie podobno spore a nie powiedziałeś nic co do przebiegu, bo jak patrzę to większość masakrycznie 100tys+ :O