Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy mam problem

Czy to normalne u 16 mc dziecka? Prosze o porade.

Polecane posty

Moj synek jeszcze nie chodzi. Obchodzi tylko przy meblach i lozku, sam jeszcze kroczku nawet nie zrobil. Probuje go troche oprowadzac,nie za duzo, zeby go nie zniechecic, ale on nie chce... czasem dostaje wrecz histerii i koniecznie zaraz tylko i wylacznie na czterech by latal. Z mowa tez nie najlepiej, spedzam duzo czasu z dzieckiem, duzo mowie, czytam ksiazki..., a maly jeszcze nawet "mama" nie mowi... czy jeszcze ma czas, czy powinnam juz skonsultowac sie z lekarzem czy wszystko ok? Mial ktos dziecko w podobnym wieku i bylo ok, nauczylo sie wszystkiego tylko pozniej?

sorki, pomylilam dzial......

Gość oj oj taaaam
sądzę ,że wszystko ok ;) po prostu maluchowi wygodniej jest pełzać niż trzymać równowagę i iść ^^

Gość frhiooiopp
Widze ze jestem happy grasuje jako pomarancza he he :D ^^-Nie do pomylenia:P

hm... no powinien chodzić idz do lekarza to ortopedy do neurochirurga trochę zainteresuj się skoro chodzić nie mówić nie

No nie wiem, czy nie powinnaś już trochę się niepokoić.. Niby każde dziecko ma swoje tempo rozwoju, ale Twoje jest już naprawdę duże. Mój synek zaczął chodzić "bez trzymanki" dzień po swoich pierwszych urodzinach, przy meblach i za rączkę chodził jeszcze przed ukończeniem 1 roku, "mama" też mówił przed 1 urodzinami, "tata", "baba" też. Może rzeczywiście idź do lekarza i to skonsultuj, będziesz wiedziała, czy jest sens się martwić.

Gość sa...ma...w...domu
16 miesiac? i dziecko nie chodzi? no to chyba jest powod do zmartwienia, najpozniej do 15 to w normie, powinnas isc do lekarza, moj za 16 mcy to biegal a mowa...hmmm , juz tez paplal i to duzo, ale z mowa to spokojnie, tu kazde dziecko ma swoj rozwoj indywidualny, do 3 lat ma czas, oczywsicie z pelna mowa, bo jakies zdawkowe sylaby, slowa pojedyncze to wczesniej, ale poki co tym bym sie nie martwila, ale chodzeniem tak