Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mufinka0

Rozwiązanie umowy

Polecane posty

Gość mufinka0

Dostałam umowę o pracę na okres próbny na 3 miesiące.Po skończeniu okresu próbnego dostałam umowę na 2 miesiące. Ponieważ znalazłam lepszą pracę to chciałam z tej zrezygnować i złożyłam 2 tygodniowe wypowiedzenie ale szef powiedział mi, ze za krótko pracuję żeby móc złożyć wypowiedzenie. To złożyłam wypowiedzenie w trybie natychmiastowym to powiedział, ze tak też nie można. Mam więc pytanie co mogę zrobić aby rozwiązać z nim umowę?

Gość nie wiem, nie znam się ....
jeśli umowa na czas określony trwa krócej niż poł roku nie można złożyć wypowiedzenia. Musisz zaczekać do końca tej umowy, albo poprosić szefa o tzw porozumienie stron - czyli, że szef pozwoli Ci na zerwanie umowy bez żadnych konsekwencji (ale to nie to samo co wypowiedzenie)

Gość mufinka0
Ale powiedział że nie może na razie mi dać za porozumieniem stron bo nikogo na moje miejsce niema a szuka już 3 tygodnie

Gość nie wiem, nie znam się ....
Bo zgoda szefa na porozumienie stron to jego dobra wola. Niestety - Ty musisz pracować.

Gość mufinka0
A jakbym zrobiła tak że od poniedziałku nie przyszłabym do pracy?

Gość łokropno dziołcha
pierdolenie o szopenie! Nie jesteśmy niewolnikami! Każdą umowę można rozwiązać, zwyczajowo przy takiej umowie to okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, zwykle na danej umowie jest napisane na jakich warunkach i w jakim trybie można rozwiązać umowę, a za porozumieniem stron również zawsze można, o ile każda ze stron się zgodzi.

Gość mufinka0
Ja dałam mu wypowiedzenie to mi nie uznał. To jest nie normalne ze moze mnie zmusić do pracy

Gość mufinka0
To będę musiała pójść do przyszłego pracodawcy i zapytać a jeśli się zgodzi to najwyżej jakbym późnej do następnej pracy szła to pominę tą w CV.

Gość grantolitka
nie przychodzisz do pracy idziesz do lepszoplatnej...nikt w dzisiejszym swiecie nie pyta cie o referencje....

Gość mufinka0
Dzięki wam.Naprawdę niewiem co mam zrobić. ta nowa praca lepsza byłaby bliżej, lepsze warunki i lepiej płatna. I tak zrobię że pojdę tam i powiem im co i jak

Gość mufinka0
Dzięki. Tak zrobię :)