Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusiaaaaaa

WIZYTA U LEKARZA OGÓLNEGO PRZED PORODEM

Polecane posty

Gość Mamusiaaaaaa

Witam czy jeśli nie zdążę odwiedzić lekarza ogólnego przed porodem czy będzie to jakiś większy problem ?

Gość Ja osobiscie
przez cala ciaze nie bylam u lekarza ogolnego bo nicy po co nie bylam chora wiec nie bylam . Tylko chodzialam do ginekologa :)

Gość Mamusiaaaaaa
niby na dole w karcie jest zeby odwiedzic stomatologa i ogolnego zeby wystawil opinie

jaką opinię? u stomatologa to byłam, bo chodzę regularnie co 6 miesięcy więc byłam. u okulisty też bo mam wadę wzroku, ale ogólny co ci powie to nie wiem.

Ale jaką opinię?? Po co do ogólnego?? Pierwsze słyszę o takiej wizycie.

Gość Mamusiaaaaaa
wsumie racja odpuszcze se :D

Gość Ja osobiscie
ja nie bylam ani u stomatologa ani u okulisty bo po co ? Nie widzialam u mnie w karcie zebym miala cos takiego wpisane

Gość Mamusiaaaaaa
ja mam na dole konsultacje i mam wpisane stomatolog i internista

Gość axcdeqa
no właśnie ja dostałam już taką drugą karteczkę, jak dostanę 3 kazali zgłosić się do lekarza rodzinnego, tylko też nie wiem po co to w ogóle;/ bezsensu

Gość a o czym ci ma opinie wystawia
iać? Kochana ta karta ciazy to pic na wodę. Nigdy w zadnej ciąży nie bylam na żadnych konsultacjach i nigdy calej kart nie mialam wypelnionej. Musisz miec w niej kilka wpisów od lekarza prowadzącego i porobione badania, grupę krwi, wasermann, hiv i czy byląś szczepiona przeciwko żóltaczce. Do tego ze 2-3 wpisy z USG i to cala karta ciazy.

Gość a o czym ci ma opinie wystawia
a te kolorowe karteczki to w 2 ciazy mi gin wypisywal. Pól wizyty schodzilo na pisanie tej karteczki. Ale gin byl rozsądny wiec mi zawsze mowil ze mi daje bo musi a ja se mogę tego zamiast papieru toaletowego użyć. Wywalalam to do śmieci po wyjsciu z gabinetu :P Oczywiscie najpierw darlam na strzępy zeby danych nie bylo. A podczas porodu chca kartę ciąży, pytają czy byląs szczepiona przeciw żóltaczce i chcą jakieś zaświadczenie z grupą krwi i to wszytsko. Calą resztę mają glęboko. A no i ubezpieczenie jeszcze!

Gość Mamusiaaaaaa
KURCZE Z TA ZOLTACZKA TO KIEDYS BYLAM SZCZEPIONA W SZKOLE BODAJZE

ja ostatecznie wcale karty ciąży nie miałam przy porodzie! pojechałam do szpitala, tam zabrali mi kartę i wyniki badań. 2,5 dnia później był pożar i ewakuacja i trafiłam do szpitala "goła" bez żadnych dokumentów!! ani szpitalnych, ani karty ciaży, grupy krwi, usg z czasów ciąży, nic!!! tabula rasa dosłownie. i co i nic się nie stało! tylko gr krwi ustalili jeszcze raz, o resztę wypytali i uwierzyli na słowo :P

Gość to jak bylas w szkole
szczepiona to wystarczy.

Gość to jak bylas w szkole
ja jesteś rocznik 88-9-90 to Cię nawet nie będą pytali o szczepienie bo z tych roczników wszyscy byli obowiązkowo szczepieni.

Gość Mamusiaaaaaa
tak ejstem rocznik 88