Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalena1992

zmiana szkoły

Polecane posty

Gość magdalena1992

chcę się przenieść ze szkoły na południu Polski do szkoły w mazowieckim. To co muszę zrobić??? nauczyciel nie będzie chciał konsultacji z rodzicem??? Chcę to zrobić tak aby rodzice się o tym nie dowiedzieli. Może wyda się to wam dziwne, ale chcę poprostu uciec, moi rodzice nie zbyt się mną interesują a w wawie mam bardzo kochającą ciocię. Zaznaczam że mam 18 lat. Proszę o pomoc.

Zanosisz odpowiednie papiery i tyle chyba. Rodzice nie są raczej potrzebni (tak sądzę)

Hehe dopoki jestes uczennica szkoly sredniej twoi rodzice na bank sie dowiedza- beda musieli wiedziec, niewazne czy masz 18 lat

Gość indiankaa12345
ja jak się przenosiłam to sama zabrałam papiery ze starej szkoły, natomiast do nowej byłam już z mamą u dyrektorki. Gdybym sama poszła potraktowaliby mnie mało poważnie.

Gość magdalena1992
dziękuję za pomoc :)

Gość magdalena1992
a myślicie że jakbym poszła z tymi papierami do nowej szkoły, to nie przyjęliby mnie jeśli byłabym bez rodzica??? Myślę że liczą się oceny i to że jestem dorosła. Wydaje mi się że już sama mogę o sobie decydować, a w szczególności o tym gdzie chcę się uczyć... ???

Gość moim zdaniem nie maja prawa
chcieć kontaktu z rodzicem w szkole. JESTEŚ DOROSŁA, i możesz to powiedzieć dyrowi w szkole, że osoba pełnoletnia sama za siebie odpowiada. U mnie w szkole po 18 ludzie sami sobie usprawiedliwienia piszą :D

Ja składałam papiery do szkół sama i mnie przyjęli. A byłam 16-latką. Nie wiem, wątpie, żeby był problem z rodzicem.

przy skladaniu papierow itp nie, oczywiscie beda pytac czemu zmieniasz, zwlaszcza w ciagu semestru, ale mozesz trafic na jakiegos nienormalnego wychowawce, bo co z wywiadowkami itp, chociaz jak masz 18 lat, to przenosiny na ostatni semestr? Bo ja juz nie pamietam, ktora to klasa :D