Gość awsdfg Napisano Styczeń 8, 2011 potrzebuję pomocy , czy orientuje się może ktoś jak jest ze stypendium z tytułu podjęcia nauki.?? NA stronie PUP-u znalazłam taki artykuł : Stypendium z tytułu podjęcia nauki Stypendium przysługuje osobom, które nie posiadają kwalifikacji zawodowych i w okresie 12 miesięcy od chwili zarejestrowania się w Powiatowym Urzędzie Pracy podjęli dalszą naukę w szkole ponadgimnazjalnej dla dorosłych lub w szkole wyższej na studiach niestacjonarnych. Wynosi ono 100 proc. kwoty zasiłku dla bezrobotnych i jest wypłacane przez 12 miesięcy począwszy od dnia rozpoczęcia nauki. Po tym okresie możliwe jest dalsze wypłacanie stypendium aż do ukończenia nauki zgodnie z programem nauczania. I tu pojawia sie moje pytanie . Czy jeżeli teraz chodzę do szkoły i pójdę się zarejestrować jako bezrobotna to czy mogę się starać o nie .?? czy działa to na zasadzie : jak się zarejestrujesz a potem pojdziesz do szkoły to dostaniesz. bardzo prosze o pomoc . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach