Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acrobat

zaklamanie tego forum

Polecane posty

Gość acrobat

stara dupa czy rozkwitajaca kobieta? przy wielu wypowidziach tutaj, 30 jest magiczna granica gdzie cos w zyciu trzeba osiagnac, jest to synonim starej dupy, czlowieka doroslego, odpowiedzialnego, bla bla bla, juz dawno mlodego. natomiast jak jakas 30stka uzala sie nad swoim wiekiem 30letnim to od razu wszyscy daja jej do zrozumienia, ze to piekny wiek. To jak to jest.

Gość acrobat
napisalam zbyt chaotycznie, ale naprawde, zawsze porownujac i argumentujac swoja wypowiedz, ktos albo rzuca magicznym przedzialem 25-30 lat albo uzywa zwrotu 30letnia stara baba, jednoczesnie uzalajaca sie 30stka jest pocieszana, ze nie jest tak zle, "jestes jeszcze mloda"

Gość to nie zakłamanie
ludzie są mili i chcą pocieszyć załamane, stare 30-latki.

Gość reeewrewrr
bo one tylko pocieszają takie niedorajdy po 30-ce które przez swoją niezaradność nie ułożyły sobie życia.

Gość A nie przyszło Ci do głowy
że niektórzy nie ułożyli sobie życia wcale nie z powodu niezaradności? Ja na przykład ciężko choruję i zwyczajnie z wielu rzeczy muszę w życiu rezygnować, bo choroba mnie ogranicza. A poza tym nie chcę obciążać tym problemem jeszcze drugiej osoby. Nie oceniaj więc pochopnie ludzi, o których niczego nie wiesz.

Nadal nie wiem co to znaczy "ułożyć sobie życie" A nie przyszło Ci do głowy-Masz dużo racji w tym co piszesz.Tylko zależy w jakim stopniu jesteś ograniczona.

lysoglowy nie zapominaj ze mentalnie polskie kobiety zyja jescze w lattach szescdziesiatych czyli ulozyc obie zycie to synonim wyrazeniia wyjsc za maz i urodzic dziecko-tak tak kariera tez wazna ale nie oszukujmy sie mezatka z dzieckiem przezyje bez kariery, samotna kobieta nie. tak to wyglada

Zakłamanie forum? Tylko? Toć to nasza ludzka druga natura, kafeteria, internet tylko pozwoli anonimowo wypełzać spod kamienia :)

Gość toiu
ułożone życie widać na fotkach wrzucanych na nk :D

Gość toiu
łe tam kamuflaż! najprawdziwsza prawda :D aha , ja wpełzłam spod kołdry :)

Gość its only love
ja rozumiem- chodzi jej o to, ze w zaleznosci kto jaki ma problem, kafeteriusze roznie (sprzecznie) reaguja na wiesc o wieku. jak dziewczyna pisze ze ma 30 lat jest sama nie ma pracy itp. to jej pisza, ze przeciez jest jeszcze mloda, ze kogos znajdzie, ze znajdzie prace, pocieszaja. ale juz np. innego dnia kobieta w podobnym wieku, z podobnymi problemami moze uslyszec, ze przegrala zycie:P

Gość też po 30-stce
Kobieta 30-letnia, która nie ma rodziny toż to na stosie ją spalić!!! Określenie stara panna to część naszej tradycji Kobieta albo w wieku 20-20 kilku lat powinna wyjść za mąż urodzić gromadke dzieci itp pierdoły Z resztą tu się wypowiada głównie gimnazjum dla którego 30-tka stoi jedną nogą w grobie

Ale samotność i brak chęci zakładania rodziny jest naszym wielkim problemem społecznym.Człowieka zawsze będzie ciągnąć tak jak natura chce.A natura chce do kobiety a kobieta chce do mężczyzny i zawsze będą się przyciągać,to jest normalne i naturalne.Ale nasz kraj poważnie zachorował,więc i ludzi co go tworzą to zarażają się tą chorobą.Dzisiaj w tym świecie tylko kasa i sex się liczy,a miłość i inne wartości to ludzie oddali do lombardu,i taka prawda.Więc ja bym tu nie oskarżał pojedynczych ludzi ale cały chory system i ludzi którzy doprowadzają do stanu,gdzie się po prostu nie opłaca zakładać rodziny a ludzie idą na łatwiznę i jej nie zakładają bo większości się boją itp

Gość aha i achhhh
to zależy, kto pisze. jak gówniarzeria z gimnazjum, to owszem 30tka dla nich stara dupa. Ale z mojej perspektywy to fajny wiek dla kobiety.

Gość acrobat
It's only love, idealnie okreslila o co mi chodzi, dzieki. Faktycznie moze to nie do konca o zaklamanie, ale po prostu niejasne postrzeganie sytuacji czlowieka 30letniego. Jak tak czytam to niewiadomo co myslec, tu 30stka stara, a tu dalej mlody wiek. Czyli do 30stki trzeba sobie ulozyc chociaz 1 aspekt zycia, zycie zawodowe, czy uczuciowe, cos przezyc, w jakims minimalnym stopniu sie wreszcie ustabilizowac zeby nie byc postrzeganym jak niedojda? Spytam sie inaczej, czy majac te 30 lat i wiecej mozna byc uznanym za mlodego tak jak 25, 26latka? przeciez mozna wygladac mlodo, miec ta energie, czemy ta 30stka to taka tragedia?

Gość acrobat
dla gimnzajum 30stka to juz stara babcia hehe ;) jak mialam 18 lat to dla mnie moj wiek (26) juz byl emerytalny, a przynajmniej dorosły ;) cos w tym jest.