Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

łysogłowy

Pokolenie ludzi z roczników lat 80-tych,będzie masowo samotnymi ludźmi.

Polecane posty

Gość kleo25
a skoro twierdzisz, że to jest pierwotny instynkt- czyli normalne?? Zgadzam się z założycielem topiku, ale nie mozna całej winy zwalać na dziewczyny, a tymbardziej je uogólniać

Gość Jane 80
Ja za czasów liceum (lata 95-99) też miałam problem żeby znaleźć normalnego,niećpającego chłopaka. Dzisiaj mam 31 (prawie ;-) ) i mam męża, dziecko. Większość koleżanek,kolegów z LO czy podstawówki ma partnerów (najczęściej są w zw. małżeńskich) mają dzieci jedno,dwoje lub troje. Patrząc wśród znajomych to też większość (95 %) to małżeństwa z dziećmi.

Bagdad Cafe - ok, rzeczywiście, źle to ujęłam. Nie zaprzeczam że są związki w których partnerzy są sobie wierni, ale jest ich na prawdę niewiele. Przynajmniej wynika tak z moich obserwacji :P

Gość kleo25
aha, straszne te kobiety są, tylko na stosie spalić??

Gość kleo25
sam sobie zaprzeczasz

szalalaa-Widocznie ciebie się udało.Większość ludzi w UK żyje z miesiąca na miesiąc.Wynajmują pokój i wypłata im ledwo starcza na opłacenie rachunków.Dużo Polaków emigruje z Iralndi w inne miejsce.Nie którzy są w związkach ale nie zakładają rodziny,bo nie mają mieszkań ani warunków,żyją na walizkach.Nie wiedzą czy wrócą do Polski czy zostaną na zachodzie.Jest po prostu syf w naszym kraju,brak normalności.

mam tylko jedna prosbę - niech nie myla seksu z miłoscia, bo deprecjonuja w ten sposob jej znaczenie niech mówia ze po prostu sie pierdola a nie ze kochaja tylko tyle bo miała ochote sie pieprzyc to niech to nazwie zgodnie z prawdą a nie mówi o milosci

A czego wy byscie chcieli? Nic nie bedzie idealne i sie pogodzcie z tym. Czasami sie zachowujecie jakbyscie sie nie pogodzili z tym ze jest jak jest.

"Nic nie bedzie idealne i sie pogodzcie z tym. Czasami sie zachowujecie jakbyscie sie nie pogodzili z tym ze jest jak jest." i sie nie pogodzimy

Gość szalalaa
łysogłowy mieszkam w Anglii, tu nie widać tak kryzysu (odpukać), znam masę ludzi a ani jednej, która by żyła z miesiaca na miesiąc w Irlandii też mam znajomych i też im się powodzi dobrze nie mogę tego pojąć jak ludzi pracujących w UK może nie stać na czynsz, praca jest zawsze, tylko trzeba szukać. nie wierzę, że ktoś uczciwie pracuje, nie przepija wypłaty i go nie stać wciąż na czynsz to bzdura, wiem bo sama tu żyję i stać mnie na normalne życie i jeszcze mi zostaje

Mystery - ale facet też musiałby wyrazić na to zgodę, czy znając kogoś krótko od razu idziesz z nim do łóżka? Chyba każdy ma swój rozum i wiadomo że jeśli ktoś ma parcie na seks już na początku znajomości to zależy mu tylko na tym :P

Gość szalalaa
a jakbym miała ciągnąć z miesiąca na miesiąc w UK to już wolałabym w Polsce- tam przynajmniej jest rodzina

Gość szalalaa
wiadomo że jeśli ktoś ma parcie na seks już na początku znajomości to zależy mu tylko na tym wiesz, ze dorośli ludzie mogą sypiać ze sobą od pierwszej randki bo obojgu im to sprawia przyjemność i wcale to nie znaczy że on leci tylko na seks a ona jest puszczalska? ale do tego trzeba dorosnąć

Terpsychora_ - nie wykluczam tego ze w ogóle i jej i jemu zalezy tylko na tym, tylko niech nie nazywaja tego miłoscia a seksem chodzi mi o to, zeby byc szczerym wobec innych i siebie i nie umniejszac znaczenia miłosci

szalalaa-Ależ oczywiście że ich stać.Tylko nie stać ich na mieszkania i muszą połowę wypłaty dawać na wynajem pokoju.A ceny są w takim Londynie bardzo drogie.Więc żyją z miesiąca na miesiąc"normalnie" czyli że nie stać ich na mieszkanie a kredytu nikt im nie chce dać.Znam dużo znajomych co się po prostu przechwalają ile to kasy tam zarobią.Ale prawda jest taka to tylko przechwalanie,bo jak do Polski przyjadą to wielce się przechwalają bo jeszcze różnica walut jest duża.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeetam
szczęśliwa mężatka ' 85:) to już 4 lata:)

Gość takizwyczajnyfacetttttttt
Ja jestem facetem z rocznika 82 i w ogóle nie zgadzam się z tezami autora. Nie wiem skąd on bierze takie fałszywe dane. Ludzi żyjących samotnie jest oczywiście więcej niż kiedyś, ale wiąże się to z uwarunkowaniami społecznymi itd. Podam przykład na podstawie mich obserwacji. Moja klasa w podstawówce liczyła 26 osób. Tych, którzy są sami to tak gdzieś z 5-6 osób. Reszta albo małżeństwa już z dziećmi, albo mają partnerów. Ja myślę, że ktoś kto nie jest, albo nie był w żadnych związku w tym wieku to tylko wynik nieatrakcyjności fizycznej albo jakiś problemów natury emocjonalnej. Tak to się przedstawia w moim środowisku.

szalalaa-No właśnie,takie są dzisiaj kobiety.Ja też jestem dorosły i dla mnie seks na pierwszej randce to to samo co wizyta u prostytutki.Ale Polki w UK się puszczają ile wlezie ,więc twój pogląd jest normalny.Tym bardziej że Polki się szmacą z arabami i murzynami,a oni się śmieją z Polek i uznają je za najłatwiejsze kobiety świata

takizwyczajnyfacetttttttt-Ale rodzina to nie związek partnerski.Rodzina to mieszkanie razem i posiadanie dzieci

Gość szalalaa
łysogłowy tzn że pokutuje u Ciebie stwierdzenie z podstawówki ze jeśli kobieta ma ochotę na seks to znaczy ze jest dziwką facet może- ona nie nie rozumiem tego zupełnie, więc ona musi udawać niedostępną 3 miesiące żeby nie wyjść na puszczalską? oboje wiedzą o co chodzi ale muszą czekać 3 miesiące (przykładowo) czyli z każdym spotkaniem on ma ochotę na seks, ona też ale nie- trza odczekać dwoje dorosłych ludzi udawadniających sobie nie wiem co wiesz, to jak popatrzysz na kobietę, która pójdzie z Tobą do łóżka na 1 spotkaniu zależy tylko do Twojej kultury i poziomu. jeśli generalnie uważasz kobiety za dziwki to z każdego powodu uznasz kobietę za dziwkę co do Polek sypiających z Arabami itp. co Ci do tego? niech sobie śpią z kim chcą. to istnieje jakieś niepisane prawo ze mozna spać tylko z Polakami? i skad wiesz co oni myślą o Polkach? zapytałeś wszystkich Arabów?

Gość yhjtrjrtyjtyjtjy
Niektore Polki sa naiwne, a nawet puste. Znam jedna, ktora sie ochajtala z Arabem, bo mama jej kazala - bogaty, z innej kultury, przez to ciekawy. A facio ja zdradzal na lewo i prawo, chcial sobie paszport europejski zalatwic, wiec znalazl atrakcyjna idiotke ze wsi, ktorej imponowaly jego czule slowka, obiecanki etc. A teraz ta kretynka bez rozwodu gzi sie, nie ma wyksztalcenia, perspektyw na przyszlosc, to wybiera przystojnych i bogatych. Pusta z niej lalka, dla ktorej licza sie tylko przyjemnosci i status materialny. Moze sie pochwailic nowym "chlopakiem" na wsi, ze zaradny, bogaty, ma najnowszy model bmw itd. Zal.pl 🖐️

Gość szalalaa
prawda jest taka że z Polakami (mężczyznami) nie chcą sypiać żadne kobiety oprócz Polek

szalalaa - nie zgadzam się z Tobą :P moim zdaniem seks na pierwszej randce bez względu na wiek jest oznaką niedojrzałości emocjonalnej, tak jak już ktoś napisał, równie dobrze można to zrobić z prostytutką :P żeby miało to jakieś znaczenie dla związku trzeba to robić z miłości a nie tak jak napisałaś/eś dlatego że się to lubi. ciężko mówić o miłości między dwojgiem ludzi spotykających się na pierwszej randce, nie uważasz?